Kronika PP Domžale: S predmetom ga je večkrat udaril po glavi

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 29. 6. 2020 do 5. 7. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali vlom v hišo, dve prometni nesreči, nasilje v družini ter več tatvin, med drugim tudi tatvino artiklov v trgovini. Storilec je v nakupovalni voziček zložil več različnih artiklov in na koncu brez plačila z vozičkom zapustil trgovino. Tako je pravno osebo oškodoval za 1076,84 EUR. Policisti so obravnavali tudi pretep v lokalu, kjer je bilo ugotovljeno, da je storilec s predmetom oškodovanca večkrat udaril v predel glave, ga potisnil na tla in mu pri tem povzročil več odprtih ran. Oškodovanca so z reševalnim vozilom odpeljali v UBKC. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

29. 6. 2020 – TATVINA DELOVNEGA ORODJA IZ TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini delovnega orodja iz tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec pristopil do parkiranega tovornega vozila, kje je s primernim ostrim predmetom prerezal ponjavo na tovornem delu vozila in iz notranjosti odtujil več delovnega orodja in s tem oškodoval lastnika za okoli 1200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 6. 2020 – VLOM V HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v hišo. Ugotovljeno je bilo, daje storilec pristopil do drsnih terasnih vrat stanovanjske hiše, jih odprl na vzvod in iz notranjosti odtujil 3400 gotovine in šest parov smuči v skupni vrednosti okoli 3000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 6. 2020 – TATVINA ARTIKLOV IZ TRGOVINE
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov iz trgovine. Ugotovljeno je bilo, da  je storilec v nakupovalni voziček nadeval več različnih artiklov ter na koncu blagajne z vozičkom brez plačila zapustil trgovino. S tem dejanjem je oškodoval pravno osebo za 1076,84 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 6. 2020 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči  udeležena voznik in voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti  voznika. Skupna materialna škoda na vozilih znaša okoli 10.000 EUR. Ker sta oba udeleženca na kraju tožila za bolečinami, sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC. Policisti bodo povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

30. 6. 2020 – KAZNIVO DEJANJE LAHKE TELESNE POŠKODBE
Policisti so bili obveščeni o pretepu v lokalu. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s predmetom oškodovanca  večkrat udaril v predel glave, ter ga potisnil po tleh in mu pri tem povzročil več odprtih ran. Oškodovanec je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, zoper storilca pa bodo za povzročitev lahkih telesnih poškodb podali ovadbo na pristojno sodišče.

1. 7. 2020 – TATVINA ORODJA IZ GARAŽE
Policisti so bili obveščeni o tatvini orodja iz garaže. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz odklenjene garaže izvršil tatvino varilnega aparata in kotnega brusilnika ter motorne žage. S tem je lastnika oškodoval za okoli 1800 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 7.2020 – TATVINA ARTIKLOV IZ TRGOVINE
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov iz trgovine. Ugotovljeno je bilo da je storilec iz trgovine vzel njihove artikle (tobak …) in s tem dejanjem oškodoval  pravno osebo za 41,49 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 7. 2020 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči  udeležena voznik in voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznice. Skupna materialna škoda na vozilih znaša okoli 4.000 EUR. Ker je voznica na kraju tožila za bolečinami, bo sama naknadno iskala zdravniško pomoč. Policisti so povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog.

5. 7. 2020 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je v družini že dlje časa prihajalo do fizičnega in psihičnega nasilja. V skladu z določili 60. člena Zakona o  nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zoper storilca bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

5. 7. 2020   –   VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Začasno odvzeto vozniško dovoljenje bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

***************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad  starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi