Kronika Policijske postaje Domžale: Zmerjal in se nasilno vedel do trgovke, nato pa še nad policiste

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 20. 5. 2019 do 26. 5. 2019

Domžalski policisti so v preteklem tednu obravnavali tri vlome, od tega en poskus vloma v stanovanjsko hišo in en poskus vloma v osebno vozilo, v enem primeru pa je vlomilcu uspelo vlomiti v tovorno vozilo, iz katerega je odnesel dve motorni žagi. Prav tako so policisti obravnavali več tatvin, med njim drzno tatvino torbe z dokumenti na počivališču, tatvino cistern izpred dvorišča stanovanjske hiše, tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila in tatvino robotskega sesalca iz trgovine. Policisti so morali zaradi kršenja javnega reda in miru posredovati dvakrat. V enem primeru je šlo za nasilje v družini, v drugem primeru pa je kršitelj zmerjal in se nasilno vedel do prodajalke v trgovini, v nadaljevanju pa tudi do policistov. Ker se ni umiril, je bilo zanj odrejeno pridržanje. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden, si lahko preberete v nadaljevanju.

20. 5. 2019 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v novogradnjo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preko vikenda s primernim orodjem razbil steklo na dveh kletnih oknih, ter steklo na vhodnih vratih zapuščene stanovanjske hiše ter tako prišel v notranjost hiše, jo pregledal, od koder pa ni ničesar odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Materialna škoda znaša okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 5. 2019 – DRZNA TATVINA NA POČIVALIŠČU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini na počivališču. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na počivališču iz odprtega tovornega vozila izvršil tatvino torbe z dokumenti in s tem oškodoval lastnika za nekaj več kot 2000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 5. 2019 – TATVINA V TRGOVINI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini ukradel robotski sesalec znamke IRobot, s čimer je podjetje oškodoval za 499 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 5. 2019 – VLOM V TOVORNO VOZILO
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču, iz zaklenjenega tovornega vozila, vzel motorni žagi znamke Stihl in Husquarna, tako da je z neznanim primernim predmetom poškodoval ključavnico na zadnjih vratih in tako prišel v notranjost. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 5. 2019 – TATVINA CISTERN
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini cistern. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dvorišča stanovanjske hiše odtujil dve neuporabljeni cisterni proizvajalca JIL ENG. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 30.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 5. 2019 – POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljenem parkirišču na območju Domžal ali Ljubljane, poskušal s primernim orodjem odpreti ključavnico prednjih levih vrat vozila, kar pa mu ni uspelo in je dejanje ostalo pri poskusu. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 5. 2019 – INTERVENCIJA IN ODREJENO PRIDRŽANJE PO 64. ČLENU ZNPPOL
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o kršitvi javnega reda. Ugotovljeno je bilo, da je kršitelj v trgovini zmerjal ter se nasilno vedel do prodajalke, nato pa trgovino zapustil. Ob prihodu policistov na kraj, je kršitelj začel vpiti in se nedostojno vesti še do policistov. Ker kršitelj na kraj kljub zakonitim ukazom policistov ni prenehal s kršitvami, so policisti kršitelju odvzeli prostost in zoper njega odredili pridržanje po 64. členu ZNPPol, uporabljena so bila prisilna sredstva. Kršitelju so policisti zaradi večih kršitev izrekli globo.

24. 5. 2019 – KD NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Na podlagi zbranih obvestil, so policisti v skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije kršitelčju partnerju izrekli ukrep prepovedi približevanja. S strani preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Ljubljani, je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen. Zoper storilca sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

25. 5. 2019 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja. Ugotovljeno je bilo, da je NN preko noči na počivališču iz rezervoarja tam parkiranega tovornega vozila odtujil za okoli 450 EUR goriva. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 5. 2019 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da sta bili v prometni nesreči udeleženi dve vozili. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice. Skupna materialna škoda na vozilih znaša okoli 2000 EUR. Policisti so povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog.

—————————————————————————————————–

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi