Kronika Policijske postaje Domžale: Z ukradenimi sončnimi očali nista dolgo “šminkirala”

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 17. 6. 2019 do 23. 6. 2019

Domžalski policisti so v preteklem tednu več kršiteljem zasegli manjše količine prepovedanih drog, obravnavali pa so tudi vloma v gradbišče in stanovanjsko hišo ter krajo sončnih očal iz optike. Storilca, ki sta odtujila sončna očala, so policisti naslednji dan prijeli. Policisti so obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami, v postopku pa so imeli tudi voznico osebnega vozila, ki je pregloboko pogledala v kozarec. Prav tako so morali policisti posredovati tudi zaradi nasilja v družini, saj je partner nad svojo partnerko že dlje časa izvajal psihično in fizično nasilje. Policisti so bili obveščeni tudi o ponarejenem bankovcu za 50 EUR ter o ugrizu psa, kar se je pripetilo mlajši osebi na poti na Mengeško kočo. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

17. 6. 2019 – TATVINA OČAL
Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da je neznani storilec iz optike odtujil več sončnih očal. Navedeno je opazila prodajalka, ki je stekla za njim, pri čemer je ena izmed odtujenih očal dobila vrnjena. Kljub temu je storilcu uspelo odtujiti nekaj parov očal, s katerimi je zbežal neznano kam. Policisti v zvezi izsleditve storilca zbirajo obvestila in bodo zoper njega podali ovadbo na pristojno tožilstvo.

17.6.2019 – UGRIZ PSA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da je na poti na Mengeško kočo pes ugriznil mlajšo osebo. Ugotovljeno je bilo, da je pes, ki ni bil na povodcu, v roko ugriznil mlajšo osebo, ter jo poškodoval. Oseba je zdravniško oskrbo zaradi ugriza iskala v Zdravstvenem domu.

18. 6. 2019 – KAZNIVO DEJANJE VELIKA TATVINA TER PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP
Policisti PP Domžale so na podlagi določil 157/II ZKP odvzeli prostost dvema osebama, katera sta osumljena kaznivega dejanja Velika tatvina z dne 17. 6. 2019, saj sta iz trgovine odtujila dvoje sončnih očal in s tem oškodovala lastnika za okoli 700 EUR. Osumljena bosta po postopku s kazensko ovadbo izročena v nadaljnji postopek pri dežurnem preiskovalnem sodniku.

18. 6. 2019 – ODKRIT PONAREJEN BANKOVEC ZA 50 EUR V BANKI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da so delavci banke odkrili ponarejen bankovec. Ugotovljeno je bilo, da je občanka na svoj račun želela položiti denar, pri čemer so delavci banke odkrili, da je eden izmed bankovcev za 50 EUR ponarejen. Sporni bankovec so policisti zasegli in ga bodo poslali v ekspertizo. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

19. 6. 2019 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da sta v prometni nesreči udeležena voznik in voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila, kateremu so policisti zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog. V prometni nesreči se je poškodovala voznica osebnega avtomobila, katera je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana.

19. 6. 2019 – VLOM V GRADBIŠČE IN TATVINA TOPLOTNE IZOLACIJE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu na gradbišče. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem preščipnil železno ograjo in tako prišel v notranjost gradbišča, od koder je odtujil toplotno oblogo. Materialna škoda znaša okoli 2000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 6. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli bele kristalne delce neznane snovi zavite v ALU folijo. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

20. 6. 2019 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE – SAMOUDELEŽBA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je bil v prometni nesreči udeležen voznik OA. Do prometne nesreče je prišlo zaradi slabosti, zaradi česar je voznik zapeljal levo čez vozišče, kjer je nato trčil v drevo ob levem robu vozišča. V prometni nesreči se je voznik osebnega avtomobila lahko telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana.

21. 6. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, katera je le-tega vozila pod vplivom alkohola. Voznici so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

21.6. 2019 – KD NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je partner že dlje časa nad svojo partnerko izvajal psihično in fizično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. S strani preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in z njegove strani podaljšan še za 15 dni. Zoper storilca sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

21. 6. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku pet kršiteljev, katerim so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelje uvedli ustrezen ukrep.

22. 6. 2019 – PROMETNA NESREČA III. KATEGORIJE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da sta v prometni nesreči udeležena voznica osebnega vozila in voznik motornega kolesa. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti s strani voznice OA. V prometni nesreči se je hudo poškodoval voznik MK, kateri je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana. Zoper voznico OA sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

22. 6. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

23.6. 2019 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem vlomil v hišo, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino zlate broške. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

*********************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi