Kronika Policijske postaje Domžale: Vlomilec iz zamrzovalne skrinje ukradel 100 kilogramov mesa

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 7. 5. 2018 do 13. 5. 2018

Domžalski policisti so minuli teden obravnavali sedem vlomov, od tega so neznani storilci v Trzinu vlomili v gradbeni kontejner, v Radomljah, na Škrjančevem, v Krtini in v Vrankah so vlomilci obiskali stanovanjske hiše, v Domžalah klet, v Mengšu pa odklenjeno garažo. Pri poskusu vloma v stanovanjsko hišo je ostalo na Studencu pri Krtini, kjer vlomilcu kljub poskusom ni uspelo odpreti garažnih in vhodnih vrat. Je pa storilec s svojim početjem povzročil škodo na vratih. Policisti so trem kršiteljem cestnoprometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zasegli osebna vozila, enemu kršitelju pa so zaradi vožnje pod vplivom alkohola začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Prav tako je bil enemu kršitelju zaseženo neregistrirano kolo z motorjem, ki ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Policisti so na podlagi odredbe sodišča na Količevem opravili hišno preiskavo, pri kateri so zasegli 27 sadik konoplje, 1 kg posušene konoplje ter pripomočke za gojenje ter prepovedane rastline. Policisti so v trgovini v Domžalah obravnavali drzno tatvino obleke, v Moravčah pa so takoj po delu prijeli storilca, ki sta s stanovanjske hiše odtujila bakrene žlebove. Več o kroniki Policijske postaje Domžale za pretekli teden si lahko ogledate v nadaljevanju.

7. 5. 2018 – VLOM V GRADBENI KONTEJNER V TRZINU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v gradbeni kontejner v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preščipnil ključavnico obešanko ter iz kontejnerja odtujil več kosov električnega orodja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 3.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7 . 5.  2018 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA OPRAVILIH CESTNEGA PROMETA V RADOMLJAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Radomljah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil osebni avtomobil zasežen in s pogodbeno avto vleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

7. 5. 2018 – TATVINA KOLESA V MENGŠU

Policisti Policijske postaje Domžale bili obveščeni o tatvini kolesa v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene garaže odtujil žensko kolo Cube LTD CLS PRO, sive barve. Z opisanim dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 5. 2018 – VLOM V KLET V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v klet v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preščipnil ključavnico obešanko ter iz kleti odtujil kolo s pomožnim motorjem Tomos Flexer 25, sive barve, letnik  2018. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 5. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA ŠKRJANČEVEM

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Škrjančevem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi kletno okno stanovanjske hiše ter iz nje odtujil denar v tuji valuti. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 5. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RADOMLJAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi vhodna vrata stanovanjske hiše ter iz nje odtujil nakit. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 1.200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 5. 2018 – DRZNA TATVINA V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da sta znana in zaenkrat še neznana storilka vstopili v trgovino, pri čemer je ena izmed njiju opazovala dogajanje v trgovini, druga pa je odtujila žensko obleko. Pri tem jo je zalotila prodajalka, vendar je storilki z odtujenim predmetom vseeno uspelo zbežati iz trgovine, medtem ko je drugo storilko uspelo prodajalki zadržati. Z opisanim dejanjem je trgovina oškodovana za okoli 60 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 5. 2018 – OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA NA PODLAGI ODREDBE SODIŠČA TER ZASEG PREDMETOV NA KOLIČEVEM

Policisti Policijske postaje Domžale so na podlagi Odredbe sodišča opravili hišno preiskavo na Količevem ter pri tem zasegli 27 sadik konoplje,1 kg posušene konoplje ter pripomočke za hidroponično (laboratorijsko) gojenje tovrstne prepovedane droge. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil, prav tako pa bodo zoper osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

10. 5. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KRTINI

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Krtini. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca pristopila do priprtega okna kurilnice stanovanjske hiše. Skozi odprtino sta odprla okno in tako vstopila v notranjost, katero sta pregledala in iz nje odtujila denarnico z gotovino. Z opisanim dejanjem sta lastnika oškodovana za okoli 250 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 5. 2018  –  ZASEG  KOLESA  Z  MOTORJEM  NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika neregistriranega kolesa z motorjem, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, ter pod vplivom alkohola (0,75 mg/l). Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bilo kolo z motorjem zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

11. 5. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V LJUBLJANI

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Ljubljani v postopku sedem kršiteljev, katerim so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale  bodo policisti zoper vse kršitelje uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

11. 5. 2018  –  ZASEG  OSEBNEGA  AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Srednjih Jaršah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil osebni avtomobil zasežen in s pogodbeno avto vleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

11. 5. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V VRANKAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Vrankah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vhodna vrata ter tako prišel v notranjost in iz zamrzovalne skrinje izvršil tatvino okoli 100 kg zamrznjenega mesa in suho mesnih izdelkov. Z opisanim dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 5. 2018  –  ZAČASNI  ODVZEM  VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ZALOGU POD SVETO TROJICO

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Zalogu pod Sveto Trojico v postopku voznika osebnega  avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,95 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

12. 5. 2018  –  ZASEG  OSEBNEGA  AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V ZGORNJIH JARŠAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Zgornjih Jaršah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil v času ukrepa prepovedi vožnje. Prav tako je vozil pod vplivom alkohola (0,80 mg/l). Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil osebni  avtomobil zasežen in s pogodbeno avto vleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

12. 5. 2018 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V STUDENCU PRI KRTINI

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo na Studencu pri Krtini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod  poskušal odpreti garažna vrata, nato pa še vhodna vrata, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z opisanim dejanjem je lastniku povzročil za okoli 1.600 EUR materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

12. 5. 2018 – DRZNA TATVINA NA POČIVALIŠČU BS PETROL NA LOMU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini v kateri bi naj bil oškodovan tujec, ki je čakal na počivališču BS PETROL na Lomu. Ugotovljeno je bilo, da se je tujec, drž. Romunije nahajal na počivališču BS PETROL na Lomu, nakar je do njega pristopil tujec, ki bi naj bil prav tako drž. Romunije in od njega zahteval, da mu pokaže koliko ima denarja. Ko je izvlekel denarnico mu je  tujec iz nje vzel 900 EUR in odšel s kraja. Policisti PP Domžale smo zadevo odstopili pristojni PP Logatec, ki nadaljuje z delom v cilju izsleditve storilca.

12. 5. 2018 – TATVINA BAKRENIH ŽLEBOV V MORAVČAH IN PRIJETA STORILCA.

Policisti Policijske postaje Domžale so bili v nočnem času obveščeni, da dva neznanca s pomočjo lestve izvršujeta tatvino bakrenih žlebov iz hiše v Moravčah. Pri hitri intervenciji policistov sta bila oba storilca izsledena na območju Moravč. Žlebovi so jima bili zaseženi in vrnjeni lastniku. Zoper oba storilca pa sledi kazenska ovadba na pristojno  tožilstvo.

13. 5. 2018 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčila v drogo vozilo. V  nesreči so se tri osebe lahko telesno poškodovale in so same iskale  zdravniško pomoč. Povzročiteljici so policisti zaradi kršitve ZPrCP izdali plačilni nalog.

————————————————————–

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor III

 

Komentarji uporabnikov
Tagi