Kronika Policijske postaje Domžale: Vlomilci so odnesli tudi posteljnino

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 3. 12. 2018 do 9. 12. 2018

Domžalski policisti so v preteklem tednu obravnavali več vlomov, od tega v treh primerih vlomilci niso odnesli ničesar, so pa s svojim dejanjem povzročili materialno škodo. V večini primerov so vlomilci iz stanovanj odnašali gotovino in zlatnino, postregli pa so si tudi s posteljnino. Policisti so obravnavali tudi tatvino kolesa in mobilnega telefona ter tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Dva kršitelja cestnoprometnih predpisov, ki sta vozila brez vozniškega dovoljenja, sta ostala brez osebnih vozil, saj sta jima bili vozili zaseženi in odpeljani v hrambo, en kršitelj, ki je vozil pod vplivom alkohola, pa je začasno ostal brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so v preteklem tednu več kršiteljem zasegli prepovedane droge, od tega je bilo pet mladoletnih kršiteljev. Policisti so obravnavali tudi primer nasilja v družini, kjer je sin že dlje časa nad svojo mamo izvajal psihično in fizično nasilje. S strani policistov mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, ki je bil nato s strani preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Ljubljani potrjen in podaljšan še za 15 dni. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

3. 12. 2018 – VLOM V TRGOVINO NA VIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v trgovino na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal vlomiti skozi skladiščna vrat trgovine, kar pa mu ni uspelo. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za okoli 300 EUR materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 12. 2018 – VLOM V SKUPNE PROSTORE STANOVANJSKEGA BLOKA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v kletne prostore v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec poskušal vlomiti v klet oz. skupne prostore stanovanjskega bloka v Domžalah,  s tem da je neovirano in neopaženo prišel v kletne prostore bloka. Tam je s primernim trdim predmetom na vzvod poskušal vlomiti skozi lesena notranja vrata, ki vodijo v skupne prostore, kar pa mu ni uspelo. Z dejanjem je povzročil za okoli 200 EUR materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 12. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (1,04 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

3.  12.  2018  –  ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega vozila, kateri je le tega vozil brez vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

4. 12. 2018  – VLOM V HIŠO V DOBU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl okno spalnice v pritličju in tako prišel v notranjost, katero je pregledal in iz nje odtujil nakit in posteljnino. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 12. 2018 – ZASEG DROGE V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Mengšu v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

5. 12. 2018 – ZASEG DROGE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

5. 12. 2018 – VLOM V GARAŽO V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v garažo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vrata garaže in iz notranjosti odtujil pnevmatike z platišči Z dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 12. 2018 – ZASEG DROGE V KRAJU ŠKRJANČEVO
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v kraju Škrjančevo v postopku kršitelja mladoletnika, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti Policijske postaje Domžale bodo po prejeti pozitivni analizi zoper mladoletnika podali obdolžilni predlog na sodišče.

5. 12. 2018 – TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil kolo. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 250 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 12. 2018 – TATVINA MOBILNEGA TELEFONA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini mobilnega telefona v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz hlačnega žepa vzel oškodovancu mobilni telefon znamke Apple Iphone 6 in si ga protipravno prilastil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 650 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 12. 2018 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA NA POČIVALIŠČU V LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču Lukovica. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na počivališču BS OMV Lukovica iz odklenjenega rezervoarja tovornega vozila odtujil 300 litrov dieselskega goriva in z opisanim podjetje oškodoval za okoli 390 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 12. 2018 – ZASEG DROGE V KRAJU ŠKRJANČEVO
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v kraju Škrjančevo v postopku štiri mladoletne kršitelje, katerim so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti Policijske postaje Domžale bodo po prejeti pozitivni analizi zoper vse mladoletnike podali obdolžilni predlog na sodišče.

7. 12. 2018 – ZASEG DROGE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku tri kršitelje, katerim so zasegli manjšo količino prepovedane  droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper vse tri kršitelje uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

7.  12.  2018  –  ZASEG  OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega vozila, kateri je le tega vozil brez vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

7. 12. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PRELOGU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Prelogu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino nekaj gotovine in kosov zlatnine. Z dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 1.000 EUR . Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8.  12.  2018  –  ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega vozila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

8. 12. 2018 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je sin že dlje časa nad svojo mamo izvajal psihično in fizično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije, so policisti sinu izrekli ukrep prepovedi približevanja. S strani preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in z njegove strani podaljšan še za 15 dni. Zoper storilca sledi KO na pristojno sodišče.

8. 12. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA HOMCU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore, vendar iz hiše ni odnesel ničesar. Z dejanjem pa je neznani storilec povzročil za okoli 300 EUR materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 12. 2018  – VLOM V KOMBI V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v kombi v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem razbil steklo na vratih ter tako prišel v notranjost in izvršil tatvino desnega vzvratnega ogledala. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

—————————————————————————————————–

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

Komentarji uporabnikov
Tagi