Kronika Policijske postaje Domžale: Vlomilci opravljali nadure, v Krtini policisti zasegli cel arzenal orožja, droge, nakit …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 22. 1. 2018 do 28. 1. 2018

V preteklem tednu so policisti Policijske postaje Domžale obravnavali kar deset vlomov. Vlomilci so osemkrat obiskali stanovanjske hiše, dvakrat pa so se lotili skladišča. Od tega so v enem dnevu (27. 1. 2018) policisti obravnavali kar štiri vlome v stanovanjske hiše in sicer dvakrat v Topolah, dvakrat na Homcu in enkrat v Domžalah. Na počivališču v Lukovici so tatovi ukradli gorivo iz rezervoarja tovornega vozila, v trgovini na Viru pa si je moški brez plačila postregel s petimi steklenicami Jagermeistra, pri tem pa je bil zaloten s strani varnostne službe. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je v Trzinu brez vozniškega dovoljenja ostal voznik začetnik. Med hišno preiskavo pri dveh osumljenih v Krtini so policisti zasegli večjo količino prepovedane droge, tujo valuto, zlate ploščice, lovske puške, starejše orožje, naboje, nože, starejše ure, nakit … Več o kroniki Policijske postaje Domžale za pretekli teden si poglejte v nadaljevanju.

22. 1. 2018 – PRIJET PRI TATVINI ARTIKLOV V TRGOVINI NA VIRU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili s strani varnostnika varnostne službe obveščeni, da so zadržali moškega, ki je v trgovini na Viru odtujil več artiklov. Ugotovljeno je bilo, da je moški v trgovini odtujil pet 0,5 litrskih steklenic Jagermeistra, po dejanju pa je bil prijet s strani varnostnika. Zoper moškega bodo policisti na pristojno sodišče podali kazensko ovadbo.

22. 1. 2018 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA NA POČIVALIŠČU V LUKOVICI

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila  na počivališču v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz rezervoarja tovornega vozila odtujil okoli 400 litrov dieselskega  goriva, ter s tem podjetje katero je lastnik tovornega vozila oškodoval za okoli 480 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 1. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PRELOGU PRI IHANU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Prelogu pri Ihanu.  Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi pritlična vrata vlomil v stanovanjsko hišo, ter iz notranjosti odtujil gotovino v skupnem znesku 2.700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 1. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo, katere notranjost je pregledal in iz nje odtujil 100 EUR gotovine. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 1. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Trzinu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom nedovoljenih substanc. Vozniku je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

25. 1. 2018  – OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA NA PODLAGI ODREDBE SODIŠČA, TER ZASEG PREDMETOV V KRTINI

Policisti Policijske postaje Domžale so na podlagi Odredbe sodišča opravili hišno preiskavo v Krtini ter pri tem zasegli 750 sadik konoplje, 0,5 kg posušene konoplje, 43.340 Kuvajtskih dinarjev, 1 x večjo zlato ploščico, 150 zlatih ploščic 50 g, 17 lovskih pušk, 40 starejših pištol, 15 nožev, 1500 nabojev različnega kalibra, 41 starejših  ročnih ur, ter večjo količino različnega nakita.

Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil, prav tako pa bodo zoper dva osumljenca na pristojno sodišče podali kazensko ovadbo. Prav tako so policisti v postopku z enim od osumljencev le temu zasegli brizgo v kateri je  bila neznana črna smolnata snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Zoper osumljenca bodo policisti pri prekrškovnem organu PP Domžale uvedli hitri postopek.

26. 1. 2018 – VLOM V OGRAJENO SKLADIŠČE IN GRADBENI ZABOJNIK V LUKOVICI

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v ograjeno skladišče in gradbeni zabojnik v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s silo  telesa iz kovinskih stebrov ograje odstranil več lesenih desk in tako vlomil v ograjeno zunanjo skladišče podjetja. Tam je nato pristopil do zaprtega gradbenega zabojnika, v katerega je z naznanim primernim orodjem na vzvod vlomil, ter iz njega odtujil različne aparate in orodje, prav tako pa je po opisanem iz ograjenega skladišča odtujil žico. Z opisanim je neznani storilec podjetje oškodoval za približno 4.000  EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 1. 2018 – VLOM V SKLADIŠČE V PRESERJAH PRI RADOMLJAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v skladišče v Preserjah pri Radomljah.  Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preplezal kovinsko ograjo dvorišča podjetja. Tam je nato na vzvod skozi vrata skladišča vlomil v njegovo notranjost iz katere je odtujil več kosov kovinskih obešal, prav tako pa je iz dvorišča odtujil tudi več bakrenih cevi in radiatorjev. Z opisanim je neznani storilec podjetje oškodoval za približno 8.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 1. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku mladoletno kršiteljico, kateri so zasegli manjšo količino prepovedane droge, o čemer so obvestili zakonitega zastopnika mladoletnice. Zoper mladoletno kršiteljico bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

27. 1. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V TRZINU

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Trzinu v postopku voznika začetnika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,42 mg/l). Vozniku začetniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

27. 1. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V TOPOLAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Topolah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi pritlično okno dnevnega prostora vlomil v pritlično stanovanje dvostanovanjske hiše, katere notranjost je pregledal in iz notranjosti odtujil gotovino v različnih apoenih. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 1. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V TOPOLAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Topolah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi balkonska vrata dnevne sobe vlomil v stanovanjsko hišo, katere notranjost je pregledal in iz notranjosti odtujil prenosni računalnik. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval  za približno 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 1. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA HOMCU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil denar v različnih valutah, plačilno kartico in zlatnino. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za približno 2.500  EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 1. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA HOMCU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, odprl okno stanovanjske hiše in si tako omogočil neoviran vstop vanjo, ter iz notranjosti odtujil gotovino v tuji valuti. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za približno 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 1. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, odprl pritlično okno stanovanjske hiše in iz notranjosti odtujil denar in nakit. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za 5.026,96 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 1. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod, skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil denar in zlatnino. Z opisanim je neznani storilec lastnici oškodoval skupno za približno 2.700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP, Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist II

Komentarji uporabnikov
Tagi