Kronika Policijske postaje Domžale: Vlomilci in tatovi delali s polno paro

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 12. 8. 2019 do 18. 8. 2019

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali vlom v gostinski lokal, iz katerega so vlomilci izvršili tatvino denarja ter kontaktnih ključev za osebno vozilo ter dva vloma v kombija, iz katera so storilci odtujili delovno orodje. Na delu so bili tudi tatovi, saj so policisti obravnavali tatvino več miz in stolov iz terase gostinskega lokala, tatvino goriva iz tovornega vozila, tatvino vrtnega žara, tatvino kolesa ter tatvino registrskih tablic, ki so jih storilci odtujili iz dveh osebnih vozil. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

13. 8. 2019 – VLOM V KOMBI V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti so obravnavali vlom v kombi v Zgornjih Jaršah, kjer je neznanec s silo telesa odprl steklo na bočnem delu ter nato z roko segel v notranjost in izvršil tatvino udarnega kladiva in rezalke znamke Hitachi. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13.8. 2019 – VLOM V GOSTINSKI LOKAL V IMENJAH
Policisti so obravnavali vlom v gostinski lokal v Imenjah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore gostišča ter zgornji stanovanjski del hiše in izvršil tatvino denarja ter kontaktnega ključa za OA BMW. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 8. 2019 – VLOM V KOMBI V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti so obravnavali vlom v kombi v Preserjah pri Radomljah, kjer je neznanec razbil steklo na zadnjih vratih ter tako prišel v notranjost, od koder je izvršil tatvino dveh laserskih merilnikov in vrtalke Hilti. Z dejanjem je podjetje oškodoval za okoli 4.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 8. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

15. 8. 2019 – TATVINA VRTNE GARNITURE V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini vrtne garniture izpred enega izmed gostinskih lokalov v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz vrta gostišča odtujil več miz in stolov iz ratana. S tem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 8. 2019 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA NA POČIVALIŠČU V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec preko noči na počivališču iz rezervoarja tam parkiranega tovornega vozila odtujil za okoli 550 EUR goriva. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 8. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V BLAGOVICI
Policisti PP Domžale so imeli v Blagovici v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

17. 8. 2019 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC V DOMŽALAH IN IHANU
Policisti so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic v Domžalah in Ihanu. Ugotovljeno je bilo da je NN izvršil tatvino obeh registrskih tablic iz parkiranega osebnega vozila na parkirišču v Domžalah in s tem oškodoval lastnika za okoli 50 EUR, prav tako je NN izvršil tatvino obeh registrskih tablic iz parkiranega osebnega vozila na parkirišču v Ihanu in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 50 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 8. 2019 – TATVINA KOLESA NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je na Viru neznani storilec odtujil odklenjeno gorsko kolo znamke Ghost, model RT Lector Team, črno bele barve. S tem je neznani storilec oškodoval lastnika za 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 8. 2019 – TATVINA VRTNEGA ŽARA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini vrtnega žara v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz vrta stanovanjske hiše odtujil vrtni žar. S tem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

****************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale smo v mesecu juliju in avgustu 2019 obravnavali več požarov objektov in vozil. V zvezi navedenega naprošamo vse, ki imajo kakršno koli koristno informacijo, ki bi pripomogla k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačno anonimno telefonsko številko 080-1200.

OPOZORILO: ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2019/2020

Novo šolsko leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število otrok. Zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi ena ključnih nalog policije. V skladu z usmeritvami na področju zagotavljanja varnosti cestnega prometa bomo policisti tudi letos ob začetku šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa.

Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti, še toliko večja, saj predvsem prvošolčki še ne poznajo vseh nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu. Prav tako velja omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob tem nagovarjamo starše, da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno vlogo pri učenju in ozaveščanju o obnašanju v prometu vašega otroka, ostale voznike v cestnem prometu pa posebej opozarjamo, da prilagodite hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na šolskih poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem prometu, saj lahko le skupaj naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

Po pooblastilu komandirja PP Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi