Kronika Policijske postaje Domžale: Vlomil v avto in ukradel voznikov sedež

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 31. 12. 2018 do 06. 01. 2019

Domžalski policisti so v preteklem tednu obravnavali šest vlomov, od tega je bilo dvakrat vlomljeno v gostinski lokal, trikrat v stanovanjske hiše, enkrat pa je bilo vlomljeno v osebni avtomobil, iz katerega je neznani storilec odtujil voznikov sedež. Policisti so obravnavali tudi tatvino ženske jakne, ki jo je neznani storilec odtujil iz trgovine ter tatvino dveh koles. Trem kršiteljem cestnoprometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so policisti odredili zaseg vozil, dvema kršiteljema pa so policisti zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti so obravnavali tudi poškodovanje pnevmatike na osebnem avtomobilu ter eno kršitev javnega reda in miru v gostinskem lokalu, kjer je kršitelj vpil in grozil občanu. Ker se kršitelj kljub večkratnim ukazom policistov na kraju ni umiril ter nadaljeval s kršitvami, mu je bila na kraju odvzeta prostost in zoper njega odrejeno pridržanje do iztreznitve. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

31. 12. 2018 – TATVINA ŽENSKE JAKNE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini ženske jakne v eni izmed trgovin v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vstopil v trgovino in iz obešalnika izvršil tatvino ženske jakne. Z opisanim dejanjem je neznani storilec podjetje oškodoval za 210 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

01. 01. 2019 – POŠKODOVANJE PNEVMATIKE NA OSEBNEM AVTOMOBILU NA PREVOJAH PRI ŠENTVIDU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poškodovanju pnevmatike na osebnem avtomobilu na Prevojah pri Šentvidu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 31.12.2018 do 1.1.2019 med 17.00 in 9.00 uro, na parkirišču v kraju Prevoje pri Šentvidu, pristopil do tam parkiranega osebnega avtomobila in z neznanim primernim predmetom prebodel pnevmatiko navedenega vozila. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

01. 01. 2019 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega vozila, kateri je bil udeležen v prometni nesreči in odšel s kraja, vozilo pa je vozil v času ukrepa (začasen odvzem vozniškega dovoljenja). Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

02. 01. 2019 – VLOM V GOSTINSKI LOKAL V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vhodna vrata gostinskega lokala in si omogočil neoviran vstop vanj. Iz notranjosti je neznani storilec izza točilnega pulta, iz nezaklenjene omarice, odtujil 4 komplet zavitke cigaret znamke Marllboro in 100 EUR menjalnine v različnih apoenih. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 364 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

02. 01. 2019 – TATVINA KOLESA V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz izpred bloka v kraju Mengeš, odtujil tam parkirano treking kolo znamke Speciallized Pitch 650 B, črno bele barve, neznanih ser. številk, s čimer je oškodoval lastnika za okoli 250 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

03. 01. 2019 – VLOM V GOSTINSKI LOKAL V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vrata gostinskega lokala in si omogočil neoviran vstop vanj. Iz notranjosti je neznani storilec odtujil kovinsko blagajno, v kateri je bilo 1.600 EUR v različnih apoenih. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

03. 01. 2019 – INTERVENCIJA V IMENJAH IN PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu v Imenjah. Ugotovljeno je bilo, da je vinjen kršitelj vpil in grozil občanu. Ker se vinjeni kršitelj kljub večkratnim ukazom policistov na kraju ni pomiril in je s kršitvami nadaljeval, mu je bila na kraju na podlagi 109/II ZP-1 odvzeta prostost in zoper njega odrejeno pridržanje do iztreznitve. Policisti so kršitelju zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

04. 01. 2019 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vhodna vrata, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

04.01. 2019 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA GORIČICI PRI IHANU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Goričici pri Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno spalnice in tako prišel v notranjost. V notranjosti je nato še vlomil v manjši sef, ki je bil pritrjen na steno in iz njega izvršil tatvino nekaj kosov različne zlatnine. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

04. 01. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku dva kršitelja, katerima so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper oba kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu.

04. 01. 2019 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA BRDO PRI IHANU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Brdu pri Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno in tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore, vendar ni ničesar odnesel. Nato je splezal na balkon, kjer je na isti način odprl balkonska vrata ter prišel v notranjost hiše, kjer živi hčerka ter iz notranjosti izvršil tatvino 400 EUR gotovine. Skupna materialna škoda znaša za okoli 1.800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

05. 01. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu.

05. 01. 2019 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Šentvidu pri Lukovici v postopku voznika osebnega vozila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je vozil pod vplivom alkohola (0,81 mg/l). Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

06.01. 2019 – TATVINA KOLESA V JARŠAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpred železniške postaje Jarše izvršil tatvino črno-belega ženskega treking kolesa znamke CYRO, s čimer je lastnico oškodoval za okoli 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

06.01. 2019 – VLOM V AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem vlomil v vozilo skozi sovoznikova vrata ter nato iz vozila izvršil tatvino voznikovega sedeža. Z dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 500 EUR materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

06. 01. 2019 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega vozila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

—————————————————————————————————–

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

Komentarji uporabnikov
Tagi