Kronika Policijske postaje Domžale: Vlomil v avto in ga poskušal ukrasti, pa mu ni vžgal

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 19. 2. 2018 do 25. 2. 2018

Policisti policijske postaje Domžale so minuli teden obravnavali pet vlomov. Od tega so vlomilci obiskali dve stanovanjski hiši, od koder so odtujili denar in zlatnino. Iz stanovanjske hiše v Ihanu je vlomilec odtujil tudi bančno kartico, s katero je kasneje hotel dvigniti denar, pa mu ni uspelo. V Trzinu je neznani storilec vlomil v tovorno vozilo, iz katerega je odtujil več kosov različnega orodja. Na Gorjuši so neznani storilci vlomili v perutninsko farmo, iz katere so odtujili 50 kokoši in 180 jajc. Neznani storilec si je v eni izmed domžalskih trgovin postregel s steklenico Jack Danielsa, pri tem pa ga je pozabil plačati. Na PP Domžale sta dve občanki podali prijavo o goljufiji, saj sta na eni izmed spletnih strani naročili in plačali kozmetične izdelke, nato pa jih nista prejeli. Ugotovljeno je bilo tudi, da omenjena spletna stran ne obstaja več. Konec tedna je neznani storilec vlomil v Preserjah pri Radomljah vlomil v osebno vozilo, nato pa ga je poskušal spraviti v pogon, kar pa mu ni uspelo. Več o kroniki Policijske postaje Domžale za pretekli teden si poglejte v nadaljevanju.

19. 2. 2018 – TATVINA V TRGOVINI V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini izdelkov v trgovini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini v Domžalah odtuji 0,75  litrsko steklenico Jack Danielsa in nato odšel neznano kam. Z opisanim  dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za  24,19 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 2. 2018 – VLOM V TOVORNO VOZILO V TRZINU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Trzinu. Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec od 16.2.2018 do 19.2.2018 med 15.30 in 7.15  uro na naslovu Trzin, Dobrave 2, razbil steklo sprednjih desnih vrat tovornega vozila znamke Volkswagen, tip Crafter, in iz notranjosti odtujil za okoli 2000  EUR različnega orodja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec  lastnika oškodoval za okoli 2500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 2. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PRELOGU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Prelogu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod vlomil skozi okno in tako prišel v notranjost stanovanjske hiše, katero je pregledal in iz nje odtujil denar. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 305 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 2. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOBU

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Dobu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri  je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,71 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

20. 2. 2018 – VLOM V PERUTNINSKO FARMO NA GORJUŠI

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v perutninsko farmo na Gorjuši. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod vlomil skozi vhodna vrata, pisarne, nato pa še v hlev od koder je odtujil 50 kokoši in 180 jajc. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 2. 2018  –  PROMETNA  NESREČA  S TELESNIMI POŠKODBAMI V PRESERJAH PRI RADOMLJAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi  poškodbami v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je do nesreče prišlo, zaradi izsiljevanja prednosti  voznika osebnega avtomobila. Oba udeleženca v nesreči sta bila lažje telesno poškodovana. Povzročitelju prometne nesreče bodo policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

21. 2. 2018 – GOLJUFIJA

Na Policijsko postajo Domžale sta prišli občanki in prijavili kaznivo dejanje goljufije, ker sta na spletni strani fentybeauty.eu naročili in plačali kozmetične izdelke, katerih pa nista dobili. Ugotovljeno je bilo, da spletna stran ne obstaja več. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 2. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Neznani storilec je v naselju Ihan vlomil v stanovanjsko hišo, iz katere je odtujil gotovino, več kosov zlatnine in bančnih kartic. Po dejanju je neznani storilec odšel do bankomata, kjer je poskušal z eno od odtujenih bančnih kartic opraviti dvig gotovine, kar pa mu ni uspelo. Policisti so opravili ogled  kraja kaznivega  dejanja in zavarovali sledi. S ciljem ugotovitve identitete storilca bodo policisti pregledali posnetke video nadzorne kamere nameščena na bankomatu, ter nadaljevali z zbiranjem obvestil.

24. 2. 2018 – VLOM V GOSPODARSKO POSLOPJE

Neznani storilec je v naselju Dob na vzvod vlomil v gospodarsko poslopje, kjer je pregledal notranjost poslopja, iz katerega pa ni ničesar odtujil. Z opisanim  dejanjem je na objektu nastala škoda, v približni vrednosti 100 EUR. Policisti so opravili ogled kraja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 2. 2018 – POSKUS TATVINE VOZILA

Neznani storilec je v naselju Preserje pri Radomljah vlomil v osebno vozilo z namenom da ga odtuji. Vozilo je nato poskušal spraviti v pogon, kar pa mu ni uspelo in je dejanje ostalo pri poskusu. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

———————————————————————–

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP, Igor Kovač, pomočnik komandirja PP,  policijski inšpektor specialist II

Komentarji uporabnikov
Tagi