Kronika Policijske postaje Domžale: Vlom v gledališče

Kronika PP Domžale za obdobje od 21. 10. 2019 do 27. 10. 2019

Domžalski policisti so v preteklem tednu obravnavali več tatvin, vlomov v objekte med njimi tudi v gledališče. V katerem je prišlo do odtujitve delovnega orodja ter materialne škode. Prav tako so policisti obravnavali več prometnih nesreč. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

21. 10. 2019 – POŠKODOVANJE VOZILA NA PARKIRIŠČU
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju vozila na parkirišču. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval lak in barvo na vozilu. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 10. 2019 – POSKUS TATVINE OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu tatvine osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl prednje levo okno parkiranega vozila in tako prišel v notranjost, kjer je nato s primernim orodjem preko kontaktne ključavnice skušal vozilo spraviti v pogon, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, tako da je le to z razbijanjem stekla vlomil v vozilo, vendar iz vozila ni odnesel ničesar. Z navedenim je storilec oškodoval lastnika za okoli 1000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 10. 2019 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do prometne nesreče med tremi osebnimi vozili, zaradi neprilagojene hitrosti enega izmed voznikov. V prometninesreči sta se dva udeleženca lahko telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

22. 10. 2019 – KAZNIVO DEJANJE POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI
Policisti so bili obveščeni o požaru. Širjenje požara so preprečili gasilci, ki so tlenje sanirali. Materialna škoda znaša okoli 200 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 10. 2019 – TATVINA ARTIKLOV IZ TRGOVINE
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov. Ugotovljeno je bilo, da je NN v trgovini vzel žgane pijače in s tem oškodoval pravno osebo za 76,82 EUR. Policist v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 10. 2019 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA TER ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do prometne nesreče med dvema osebnimi voziloma, zaradi izsiljevanja prednosti enega izmed voznikov. V prometni nesreči se ni nihče telesno poškodoval. Skupna materialna škoda na vozila znaša okoli 2000 EUR. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je drugi udeleženec prometne nesreče vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Obema udeležencema prometne nesreče so policisti na kraju izdali plačilni nalog.

24. 10. 2019 – VLOM V GLEDALIŠČE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v gledališče. Ugotovljeno je bilo, da je NN od 21.10.2019 do 24.10.2019 v času med 12.00 in 10.00 uro v Studencu iz zaklenjenega lesenega objekta vzel delovno orodje v skupni vrednosti okoli 1700 EUR, tako da je s silo telesa odprl vhodna lesena vrata objekta in tako prišel v notranjost. Materialna škoda znaša okoli 80 EUR. Policist v zvezi tega nadaljujejo z delom.

24. 10. 2019 – ZASEG DROGE
Policisti so imeli v postopku dva kršitelja, katerima so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper oba kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

25. 10. 2019 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do prometne nesreče med voznikom motornega kolesa ter voznikom osebnega avtomobila. Do prometne nesreča je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika motornega kolesa. V prometni nesreči se je motorist huje telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom   odpeljan   na   zdravljenje   v   UKC Ljubljana.   Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

25. 10. 2019 – TATVINA GORIVA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva. Ugotovljeno je bilo, da je storilec v vozilo tujih registrskih številk na bencinskem servisu natočil gorivo nakar pa je brez plačila bencinski servis zapustil. Policisti zbirajo obvestila in bodo zoper storilca na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

26. 10. 2019 – PUŠČANJE VODE V STANOVANJSKEM BLOKU
Policisti so bili obveščeni o puščanju vode v enem izmed stanovanj v stanovanjskem bloku. Ker v stanovanju ni bilo nikogar, so policisti s tehnično pomočjo gasilcev nasilno odprli vrata in vstopili v stanovanje ter preprečili nadaljnje iztekanje vode. Iztekajoča voda je že pritekla v stanovanje niže, ter povzročila gmotno škodo.

26. 10. 2019 – TATVINA TELEFONA V GOSTINSKEM LOKALU
Policisti so bili obveščeni o tatvini telefona. Ugotovljeno je bilo, da je storilec v gostinskem lokalu z mize vzel mobilni telefon znamke Samsung, katerega je tam pozabil lastnik, s tem pa lastnika oškodoval za okoli 280 eur. Policisti zbirajo obvestila in bodo zoper storilca na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

27. 10. 2019 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec preko noči vlomil v stanovanjsko hišo, jo pregledal ter iz nje odtujil denar in zlatnino, s tem pa lastnike oškodoval za okoli 1.100 eur. Policisti zbirajo obvestila in bodo zoper storilca na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

27. 10. 2019 – VLOM V VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec razbil steklo na vratih vozila ter tako prišel v notranjost. Iz vozila je nato odtujil baterijsko orodje znamke Makita ter tako lastnika poškodoval za okoli 1.000 eur. Policisti bodo o navedenem obvestili tožilstvo.

****************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir PP, višji policijski inšpektor II

Komentarji uporabnikov
Tagi