Kronika Policijske postaje Domžale: Vinjen voznik začetnik trčil v avtobus, iz gostinskega objekta odnesli sef …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 02.09.2019 do 08.09.2019

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali dve drzni tatvini denarnice, v enem primeru je neznani storilec denarnico sunil iz odprte torbice, v drugem primeru pa je bila drzna tatvina denarnice izvedena iz avtomobila, s tem, da je eden od storilec zvabil oškodovanca iz avtomobila, drugi pa je izvršil tatvino denarnice z okrog 3.000 evrov gotovine. Dejavni so bili tudi vlomilci, saj so iz skladišča gostinskega objeta odnesli sef z gotovino, iz stanovanjske hiše denar, iz tovornega in osebnega vozila pa več delovnega orodja. V eni izmed trgovin pa je bil minule dni prijeta oseba, ki je bila zalotena pri tatvini prehranskih izdelkov. Policisti so pretekli teden obravnavali tudi tri prometne nesreče. V dveh primerih sta bila povzročitelja vinjena. V enem primeru je voznika prepoved nadaljnje vožnje, ki so mu jo izrekli policisti, izredno razburila, saj je pričel zmerjati policiste. Ker se kljub pozivom ni umiril, so ga policisti pospremili v prostore za pridržanje. V drugem primeru pa je šlo za voznika začetnika, ki zaradi nepravilnega premika trčil v avtobus. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

02.09. 2019 – DRZNA TATVINA DENARNICE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini denarnice. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odprte torbice, katero je imela oškodovanka obešeno čez ramo, ko se je nahajala v trgovini, ukradel denarnico, v kateri je imela oškodovanka osebne dokumente in denar. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

02.09. 2019 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je v prometni nesreči udeležena voznica sama, katera je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, z vozilom zapeljala izven ceste in trčila v drevo. V prometni nesreči se je poškodovala voznica osebnega avtomobila, katera je bila z reševalnim vozilom ZD Domžale odpeljana v UBKC Ljubljana. Zaradi kršitve ZPrCP je bil voznici s strani policistov izdan plačilni nalog.

03.09. 2019 – VLOM V TOVORNO VOZILO
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem razbil steklo na zadnjih vratih zgoraj navedenega, parkiranega tovornega vozila in iz notranjosti odtujil orodje (udarno kladivo, baterijski vijačnik, vbodno žago). Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

04.09. 2019 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec, na vzvod odprl vhodna vrata skladišča gostinskega objekta stanovanjske hiše in tako prišel v njeno notranjost, iz katere je nato odtujil gotovino. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

05.09. 2019 – VLOM V SKLADIŠČE GOSTINSKEGA OBJEKTA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v skladišče gostinskega objekta. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec, na vzvod odprl vhodna vrata skladišča gostinskega objekta in tako prišel v njeno notranjost. Tam je pregledal prostore in odtujil sef z gotovino. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

05.09. 2019 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem razbil steklo na vratih zgoraj navedenega, parkiranega osebnega vozila in iz notranjosti odtujil orodje (baterijski vrtalnik, tester za merjenje elektrike in več kosov svedrov za les ter železo). Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 550 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

06.09.2019 – PROMETNA NESREČA, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN ODREJENO PRIDRŽANJE
Policisti so obravnavali prometno nesrečo brez telesnih poškodb, v kateri sta bila udeležena dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje, povzročitelj prometne nesreče pa je vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bila izrečena prepoved nadaljnje vožnje. V nadaljevanju je povzročitelj pričel še zmerjati policiste ter ni upošteval njihovega ukaza, naj preneha s kršitvijo in je s kršitvijo nadaljeval. Povzročitelju prometne nesreče je bilo na kraju odrejeno pridržanje. Policisti so mu na kraju izdali plačilni nalog, zoper njega pa bo napisal tudi obdolžilni predlog.

7. 9. 2019 – TATVINA ARTIKLOV IN PRIJET STORILEC PRI TATVINI
Policisti so bili obveščeni da imajo v trgovini prijetega storilca, ki so ga zalotili pri tatvini. Ugotovljeno je bilo, da je storilec izvršil tatvino prehranskih izdelkov v skupni vrednosti 55,11 EUR. Policisti bodo zoper njega podali kazensko ovadbo.

7. 9. 2019 – DRZNA TATVINA DENARJA IZ ODKLENJENEGA OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarja in dokumentov iz odklenjenega osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca na parkirišču iz tam parkiranega, odklenjenega, osebnega avtomobila odtujila dokumente in denar, na tak način, da je ena neznana oseba oškodovanca zvabila iz vozila, druga neznana oseba pa je tako neovirano izvršila tatvino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec tujega državljana oškodoval za okoli 3000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 9. 2019 – PROMETNA NESREČA IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik avtobusa in voznik začetnik osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola (0,44 mg/l). Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika voznika začetnika. Vozniku začetniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče, na kraju pa mu je bil izdal tudi plačilni nalog.

****************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi