Kronika Policijske postaje Domžale: Večkratnim kršiteljem zasegli pet vozil

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 14. 1. 2019 do 20. 1. 2019

Domžalski policisti so imeli v preteklem tednu v postopku sedem kršiteljev, katerim so zasegli manjše količine prepovedanih drog, od teh je bila ena oseba mladoletna. Prav tako so imeli policisti veliko dela z večkratnimi kršitelji cestnoprometnih predpisov, saj so bila štirim voznikom in eni voznici, ki so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja, voznica je bila tudi vinjena, vozila zasežena in s pogodbeno avto vleko odpeljana v hrambo. Ob tem je en voznik vozil neregistrirano osebno vozilo, na kateri je imel nameščeni registrski tablici, ki nista pripadali vozilu, nek drug voznik pa je imel na vozilu nameščeni ukradeni registrski tablici. Policisti so obravnavali tudi tatvino denarnice v prodajani na Viru in vlom v stanovanjsko hišo v Žičah, od koder je neznani storilec odtujil nakit in bančne kartice. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

14.  1.  2019  –  ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP  V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Preserjah pri Radomljah v postopku voznika neregistriranega osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščeni reg. tablici, kateri ne pripadata vozilu. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Reg. tablici, kateri ne pripadata vozilu so policisti Zasegli in jih bodo poslali na pristojno UE, zoper voznika pa bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

14. 1. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE NA VIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli na Viru v postopku mladoletnega kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. O postopku z mladoletnim je bila obveščena njegova zakonita zastopnica. Policisti bodo zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

14. 1. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu.

15.  1.  2019  –  ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Lukovici v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

15. 1. 2019 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V ŽIČAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Žičah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, skozi okno kabineta, prišel v notranjost stanovanjske hiše, katero je pregledal in iz nje odtujil nakit in bančne kartice. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.900 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16.  1.  2019  –  ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V ZABORŠTU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Zaborštu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščeni odtujeni reg. tablici. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo, prav tako so policisti vozniku zasegli odtujeni reg. tablici, kateri bodo poslali na pristojno UE. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, v zvezi zasega odtujenih reg. tablic pa policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po le-teh zoper voznika podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

16. 1. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V RADOMLJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Radomljah v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu.

17.1.2019 – TATVINA DENARNICE NA VIRU PRI DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice v prodajalni na Viru pri Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v samopostrežni prodajalni iz odklenjene garderobe osebja odtujil žensko denarnico z vsebino. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 1. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA NA PŠATI
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli na Pšati v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil pod vplivom alkohola (0,70 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

18. 1. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH IN TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah in Trzinu v postopku kršitelja, katerima so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

18.  1.  2019  –  ZASEG  OSEBNEGA  AVTOMOBILA  NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V MORAVČAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Moravčah v postopku voznika neregistriranega osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na vozilu sta bili nameščeni registrski tablici, ki vozilu ne pripadata. Zaradi navedenega je bilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP vozilo zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Prav tako sta bili odvzeti registrski tablici, ki bosta poslani na pristojno Upravno enoto. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

19. 1. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah, na različnih lokacijah, v postopku dva kršitelja, katerima so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

19.  1. 2019 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA V ČASU VELJAVNEGA UKREPA ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Spodnjih Jaršah v postopku voznico, ki je vozila osebno vozilo pod vplivom alkohola in v času veljavnega ukrepa – začasni odvzem vozniškega dovoljenja, zaradi česar ji je bilo vozilo na podlagi 23. čl. ZPrCP zaseženo ter s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznico bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

—————————————————————————————————–

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

Tagi