Kronika Policijske postaje Domžale: Več voznikov ostalo brez vozniških dovoljenj

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 5. 8. 2019 do 11. 8. 2019

Domžalski policisti so imeli pretekli teden v postopku tri voznike, ki so preden so sedli za volan pregloboko pogledali v kozarec ter dva voznika, za katera so sumili, da vozita pod vplivom prepovedanih drog. Slednjima je bil odrejen strokovni pregled, katerega pa sta voznika odklonila. Vseh pet kršiteljev je začasno ostalo brez vozniškega dovoljenja. V postopku so imeli tudi voznika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo. Policisti so pretekli teden obravnavali tatvino dveh koles, tatvino goriva ter tatvino torbe z vsebino iz odklenjenega osebnega vozila. Policisti so dvema kršiteljema zasegli manjšo količino prepovedane droge. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

5. 8. 2019 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA NA POČIVALIŠČU V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec preko noči na počivališču iz rezervoarja tam parkiranega tovornega vozila odtujil za okoli 650 EUR goriva. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 8. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so sumili, da vozi pod vplivom prepovedanih drog. Odrejen mu je bil strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

6. 8. 2019 – TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je v Domžalah neznani storilec odtujil odklenjeno mestno žensko kolo znamke Cherokee, temno sive barve. S tem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 8. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku mladoletnega kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. O postopku z mladoletnim je bila obveščena zakonita zastopnica mladoletnega. Policisti bodo zoper mladoletnega kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

7. 8. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE NA VIRU
Policisti PP Domžale so imeli na Viru v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

8. 8. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

8. 8. 2019 – TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je v Domžalah neznani storilec odtujil odklenjeno kolo znamke BTWIN, model Riverside 500C1, sive barve. S tem je neznani storilec oškodoval lastnika za 250 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 8. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v Trzinu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

10. 8. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v Trzinu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

10. 8. 2019 – TATVINA TORBE Z VSEBINO IZ ODKLENJENEGA OSEBNEGA AVTOMOBILA NA POČIVALIŠČU V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini torbe z vsebino iz odklenjenega osebnega avtomobila v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču iz tam parkiranega, odklenjenega, osebnega avtomobila odtujil torbo z vsebino (denar, osebni dokumenti, bančne kartice, kartice zdravstvenega zavarovanja). Z opisanim dejanjem je neznani storilec tuje državljane oškodoval za okoli 250 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 8. 2019 ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

11. 8. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v Ihanu v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so sumili, da vozi pod vplivom prepovedanih drog. Odrejen mu je bil strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

********************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi