Kronika Policijske postaje Domžale: V svoji hiši pri delu zalotil vlomilca

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 15. 5. do 21. 5. 2017

15. 5. 2017 – VLOM V DVE STANOVANJSKI HIŠI V RADOMLJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v dve stanovanjski hiši v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi terasne vrata, vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil večjo količino zlatnine. Z dejanjem je oškodovanec oškodovan za približno 1550 EUR. Prav tako je neznani storilec pristopil do sosednje hiše v Radomljah in z razbijanjem stekla terasnih vrat in odprtjem notranje kljuke vrat vlomil v hišo, katero je pregledal v celoti in iz notranjosti odtujil večjo količino zlatnine. Z dejanjem je oškodovanec oškodovan za približno 4000 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

15. 5. 2017 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi terasne vrata, vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil kuhinjske aparate. Z dejanjem je oškodovanec oškodovan za približno 13.000 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

15. 5. 2017 – PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA LOKALNI CESTI V ZLATEM POLJU
Policisti Policijske postaje Domžale smo bili obveščeni o prometni nesreči, v kateri je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v kamnito ograjo pri cerkvi v Zlatem polju. Z zbiranjem obvestil je bila izsledena povzročiteljica prometne nesreče, ki hitrost vožnje ni prilagodila stanju na cesti in vremenskim razmeram in posledično trčila v zgoraj navedeni
objekt. Pri tem je nastala skupna materialna škoda v višini 1.500 EUR, povzročiteljici pa bo izdan plačilni nalog.

16. 5. 2017 – TATVINA MOTORNE KOSILNICE
Policisti Policijske postaje Domžale smo v naselju Bišče na škodo občana obravnavali tatvino motorne kosilnice za košnjo trave, znamke Honda. Neznani storilec je tatvino kosilnice izvršil iz odklenjene lope in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 250 EUR.

16. 5. 2017 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Operativno komunikacijski center Policijske uprave Ljubljane je bil s strani občana iz Domžal obveščen, da je prepodil vlomilca v svoji stanovanjski hiši. Policisti smo na kraju opravili ogled kraja kaznivega dejanja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je neznani storilec vlomil v hišo skozi balkonska vrata ter zatem odstopil od dejanja, saj je v tistem času domov prišel oškodovanec. Z navedenim dejanjem je neznani storilec na stavbnem pohištvu oškodovanca povzročil materialno škodo v višini 200 EUR.

16. 5. 2017 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti Policijske postaje Domžale smo v križišču Miklošičeve in Slamnikarske ulice v Domžalah obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročila voznica osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja pravil prednosti in pri tem trčila v osebni avtomobil drugega udeleženca. Udeleženec je v prometni nesreči zadobil lahke telesne poškodbe, skupna
materialna škoda na udeleženih vozilih pa je znašala 3.000 EUR. Povzročiteljici prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog, zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa.

16. 5. 2017 KRŠITEV DOLOČIL ZAKONA O JAVNIH ZBIRANJ
Policisti Policijske postaje Domžale smo bili obveščeni, da je športno društvo organiziralo javno prireditev, katero pa v zakonitem roku (najmanj 5 dni pred izvedbo) ni prijavilo na pristojni policijski postaji. Vsled navedenega smo policisti zoper športno društvo in odgovorno osebo društva uvedli prekrškovni postopek zaradi suma kršitev določila Zakona o javnih zbiranjih (ZJZ).

17. 5. 2017 PPROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI IN UDELEŽBA OTROKA
Policisti smo na območju občine Lukovica obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je otrok lahko telesno poškodoval. Otrok je med vožnjo s kolesom izgubil oblast nad njim in padel po vozišču, pri tem pa zadobil poškodbe po telesu. Po opravljenem ogledu kraja prometne nesreče je mati otroka sama odpeljala v Zdravstveni domov Domžale, kjer so mu oskrbeli rane.

17. 5. 2017 TATVINA DVEH KOLES
Policisti smo v naselju Dobeno obravnavali kaznivo dejanje Tatvine, v katerem je neznani storilec izpred stanovanjske hiše oškodovanca izvršil tatvino dveh koles in sicer znamke Giant in Marin. Z navedenim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika za 1000 EUR.

19. 5. 2017 VLOM V KIOSK NA TRŽNICI V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v kiosk na tržnici v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi rolo kioska in odtujil več paketov piškotov. Z dejanjem je oškodovanec oškodovan za približno 200 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

19. 5. 2017 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V KRAJU PRIKRNICA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v kraju Prikrnica. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec poskušal vlomiti na vzvod z neznanim predmetom skozi okno, kar pa mu ni uspelo. Z dejanjemje oškodovanec oškodovan za približno 200 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

19. 5. 2017 – TATVINA ORODJA V ČEŠNJICAH PRI MORAVČAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini orodja v Češnjicah pri Moravčah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec prišel v odklenjeno garažo pri hiši in iz nje izvršil tatvina dveh motornih žag in kotni brusilnik. Z dejanjemje lastnika oškodoval za okoli 200 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

20. 5. 2017 – VLOM V GOSTINSKI LOKAL NA VIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal na Viru. Ugotovljeno je bilo, da sta dva neznana storilca na vzvod skozi terasne vrata, vlomila v gostinski lokal in iz notranjosti odtujil denarnico z 200 EUR gotovine v različnih apoenih in PVC pladenj z kovanci. Z dejanjem je oškodovanec oškodovan za približno 500 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

21. 5. 2015 – VLOM V LESENO LOPO V VRHPOLJU PRI MORAVČAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v leseno lopo v Vrhpolju pri Moravčah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neznani storilec s silo telesa skozi vrata vlomil v objekt, iz katerega je nato odtujil dve kosilnici, posodo za gorivo ter baterijsko LED svetilko. Z navedenim dejanjem je oškodovanec oškodovan za okoli 300 EUR. V zvezi
opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine na počivališču Lukovica, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

                    Po pooblastilu komandirja PP
                                   Igor Kovač
                       pomočnik komandirja PP
                   policijski inšpektor specialist II

Komentarji uporabnikov