Kronika Policijske postaje Domžale: V eni noči so poslovni obisk vlomilca gostile kar štiri pisarne

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 2. 4. 2018 do 8. 4. 2018

V minulem tednu so domžalski policisti v Mengšu obravnavali tatvino osebnega vozila znamke AUDI A3 1,9 TDI, ki ga je neznani storilec odtujil s parkirišča. V Domžalah so policisti obravnavali vlome v štiri pisarne ter tatvino nakita iz stanovanjske hiše. Dvema voznikoma je bilo zaradi vožnje pod vplivom alkohola začasno odvzeto vozniško dovoljenje, voznici in vozniku, ki sta vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, pa sta bili zaseženi osebni vozili. Na parkirišču v Domžalah je voznik tovornega vozila zaradi nepravilnega premika pri vzvratni vožnji trčil v peško, ki je padla po tleh in utrpela lažje poškodbe. Policisti so v Domžalah in na Rodici dvema kršiteljema zasegli manjšo količino prepovedanih drog, na bencinskem servisu pa so zasegli ponarejen bankovec za 50 EUR, ki ga je neznanec tam vnovčil ko pravega. Policisti so v Domžalah obravnavali tudi požar v podjetju. Več o kroniki Policijske postaje Domžale si lahko ogledate v nadaljevanju.

3. 4. 2018 – TATVINA VOZILA V MENGŠU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvina vozila v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način s parkirišča odtujil osebno vozilo Audi A3 1,9 TDI, letnik 2005, temno sive barve. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 5.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 4. 2018 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila zaradi nepravilnega premika pri vzvratni vožnji trčil v peško, katera je padla po tleh in se lahko telesno poškodovala. Povzročitelju so policisti zaradi kršitve ZPrCP izdali plačilni nalog.

4. 4. 2018 – VLOM V VEČ PISARN V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomih v pisarne v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na različne načine vlomil v 4 pisarne ter s tem lastnike oškodoval za skupno okoli 2600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 4. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,67 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

6. 4. 2018 – TATVINA NAKITA V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini iz stanovanja v Domžalah, kjer je med izvajanjem del je prišlo do tatvine nakita. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec od 22.12.2017 pa do 5.4.2018 med 20.00 in 20.30 uro iz odklenjene stanovanjske hiši v Domžalah odtujil nakit v vrednosti 750 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 4.  2018  –  ZASEG  OSEBNEGA  AVTOMOBILA  NA  PODLAGI  23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA  V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil osebni avtomobil zasežen in s pogodbeno avto-vleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

7. 4. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

7. 4. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE NA RODICI

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino  prepovedane droge. Pri  prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

7. 4.  2018  –  ZASEG  OSEBNEGA  AVTOMOBILA  NA  PODLAGI  23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA  V PRELOGU

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Prelogu v postopku voznico osebnega avtomobila, katera je le tega vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa ji je bil osebni avtomobil zasežen in s pogodbeno avto-vleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznico podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

7. 4. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V RADOMLJAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Radomljah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,60 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

8. 4. 2018 – POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni, da je prišlo do požara v podjetju v Domžalah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zaenkrat še iz neznanega vzroka zagorelo v pisarnah podjetja. Materialna škoda znaša okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 4. 2018 – PONAREJEN BANKOVEC V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o ponarejenem bankovcu na BS Petrol v Domžalah. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec neznano kje ponaredi bankovec za 50 EUR in ga nato vnovčil kot pravega. Policisti so proti Zapisniku o zasegu predmetov zasegli navedeni bankovec in ga z dopisom poslali na ekspertizo. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Na območju Policijske uprave Ljubljana je zaznan porast kaznivih dejan tatvin iz stanovanjskih hiš,  storjenih na posebno predrzen način, kjer skupine storilcev iščejo ranljive osebe (starejši ljudje, zaselki …) pri čemer jih zamotijo s pogovorom in zvabijo iz hiše s pogovorom z raznimi pretvezami (sprašujejo za pot, povedo da so iz komunalnega ali telekomunikacijskega podjetja, da bodo napeljeval kable, prosijo za vodo, ipd.) Drugi tatovi medtem vstopijo v dom ter kradejo denar in vrednejše predmete. Policijska postaja poziva občane, da zaklepajo vrata, zapirajo okna in doma ne  hranijo večjih vsot denarja, prav tako občani naj ne spuščajo neznancev v svoj dom, razgovor z njimi pa opravijo na varni razdalji, pri odhodu od doma naj pustijo prižgano luč in se dogovorijo s sosedi, da bodo pozorni tudi na njihov dom.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200. Do prihoda policistov naj občani ne hodijo tam, kjer so se gibali tatovi in naj ne premikajo predmetov, s katerimi so bili tatovi v stiku.

Po pooblastilu komandirja PP Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist II

Komentarji uporabnikov
Tagi