Kronika Policijske postaje Domžale: Ukradel avto, nato pa v njem zanetil požar

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 25. 2. 2019 do 3. 3. 2019

Domžalski policisti so v preteklem tednu obravnavali tri tatvine vozil. V enem primeru so policisti vozilo že kmalu po tatvini odkrili in vrnili lastnici, v drugem primeru je neznani storilec po zapustitvi vozila v notranjosti zanetil požar. Le-tega je opazil mimoidoči občan in ga še pravočasno pogasil. V tretjem primeru pa je neznani storilec s parkirišča v Domžalah odtujil starejši kombi in ga odpeljal neznano kam. Policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo na Pšati ter poškodovanje osebnega vozila v Domžalah. Trem kršiteljem so policisti zasegli manjšo količino prepovedanih drog, dva kršitelja cestnoprometnih predpisov sta ostala brez koles z motorjem, en kršitelj pa brez osebnega vozila. Vsi trije so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja, voznik osebnega vozila pa je vozil še pod vplivom alkohola. Začasno je brez vozniškega dovoljenja ostal še voznik osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Policisti so bili obveščeni tudi o kršitvi javnega reda in miru v zasebnih prostorih na Viru. Vinjenemu kršitelju, ki tudi ob prihodu policistov ni prenehal s kršenjem javnega reda in miru, obenem pa je še žalil policisti, je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve. Prav tako mu je bila zasežena pištola s pripadajočim nabojnikom, za katero ne poseduje dovoljenja. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden, si lahko preberete v nadaljevanju.

25. 2. 2019 – TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH IN POSKUS POŽIGA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o požaru na avtomobilu v bližini vodnega zajetja v Zaborštu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec predhodno iz dvorišča hiše v Domžalah izvršil tatvino odklenjenega avtomobila, v katerem je bil original ključ. Vozilo je nato odpeljal na zgoraj navedeno lokacijo in ob zapustitvi v notranjosti vozila zanetil požar. Ogenj je opazil mimoidoči občan in ga še pravočasno pogasil, da vozilo ni zgorelo v celoti. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 2. 2019 – ZASEG KOLESA Z MOTORJEM NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Depali vasi v postopku mladoletnega voznika kolesa z motorjem, kateri je le-tega vozil brez vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo kolo z motorjem vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper mladoletnega voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

26. 2. 2019 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Trzinu v postopku voznika osebnega vozila, kateri je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

27. 2. 2019 – POŠKODOVANJE VOZILA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poškodovanju vozila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v Domžalah poškodoval osebno vozilo znamke Ford, s tem, da je z neznanim predmetom poškodoval lak barve na zadnjih desnih vratih vozila. Z dejanjem je lastnika oškodovan za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 2. 2019 – ZASEG KOLESA Z MOTORJEM NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v kraju Brdo pri Lukovici v postopku mladoletnega voznika kolesa z motorjem, kateri je le-tega vozil brez vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo kolo z motorjem vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper mladoletnega voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

28. 2. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

1. 3. 2019 – TATVINA KOMBIJA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kombija v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način iz parkirišča izvršil tatvino starejšega rdečega kombija Renault Master, KR 73-45D. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 2.100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 3. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola nad dovoljeno koncentracijo (0,72 mg/l). Kršitelju so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

1. 3. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola nad dovoljeno koncentracijo (0,85 mg/l). Kršitelju so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

13. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Mengšu v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

1. 3. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Trzinu v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

2. 3. 2019 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA PŠATI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v naselju Pšata. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno ter tako prišel v notranjost stanovanjske hiše, iz katere je odtujil več kosov različnega orodja, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 1.100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 3. 2019 – KRŠITEV JRM NA VIRU, ODREJENO PRIDRŽANJE IN ZASEG OROŽJA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o kršitvi javnega reda na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je doma sin v vinjenem stanju kršil JRM. Med postopkom je tudi žalil policiste in ker ni prenehal s kršitvijo mu je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve, vendar je bilo kasneje zaradi zdravstvenih težav prekinjeno. Prav tako mu je bila zasežena pištola s pripadajočim nabojnikom, za katero ne poseduje dovoljenja. Po zbranih obvestilih bodo policisti zoper njega izvedli ustrezen ukrep.

3. 3. 2019 – TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOBU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini OA Renault Twingo izpred enega izmed lokalov v Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s kraja odpeljal navedeni avtomobil z original ključem, kateri je bil v vozilu. Policisti so nato pri pregledu terena odkrili zgoraj navedeno vozilo in ga po ogledu in zavarovanju sledov vrnili lastnici. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

—————————————————————————————————–

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (tatvine vozil, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi