Kronika Policijske postaje Domžale: S poskusom vloma v avto, mu je povzročil 1000 evrov škode

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 18. 2. 2019 do 24. 2. 2019

Domžalski policisti so imeli pretekli teden kar nekaj dela s hujšimi kršitelji cestnoprometnih predpisov. Trije vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola, so začasno ostali brez vozniškega dovoljenja, eden voznik, ki je je vozil vozilo v času veljavnega ukrepa, prav tako pa je bil pozitiven na testu za prepoznavo drog, pa je ostal brez vozila. Policisti so obravnavali tudi tri prometne nesreče, dve sta se končali s telesnimi poškodbami, v enem primeru pa je bil povzročitelj vozil pod vplivom alkohola nad dovoljeno koncentracijo. Na Količevem so policisti obravnavali požar v tamkajšnji tovarni, na Viru požar v kurilnici, v Krtini pa požar osebnega vozila. Na Viru je neznani storilec poskušal vlomiti v osebno vozilo, kar pa mu ni uspelo, je pa s svojim dejanjem povzročil materialno škodo. V eni izmed trgovin na Viru je neznani storilec izvršil tatvino ženske torbice. Policisti so dvema kršiteljema zasegli manjšo količino prepovedanih drog, obveščeni pa so bili tudi o odkritju ponarejenega bankovca za 50 EUR, s katerim je neznanec plačal storitev. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

18. 2. 2019 –  POŽAR V TOVARNI KOLIČEVO
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni, da je prišlo do požara papirja v skladišču tovarne na Količevem. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja, je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec na odprtem prostoru skladišča podjetja na neugotovljen način zanetil požar na balah papirja za predelavo. Požar na balah so pogasili gasilci CZR Domžale, PGD Vir, in PGD Radomlje (skupaj 16 gasilcev s 4 vozili) in preprečili nadaljnje širjenje  požara. Materialna škoda znaša približno 6.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 2. 2019 – POSKUS VLOMA V AVTOMOBIL NA VIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v avtomobil na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod poskušal odpreti sovoznikova vrata, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem je neznani storilec lastniku povzročil za okoli 1.000 EUR materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19.2.2019 – POŽAR V STANOVANJSKI HIŠI NA VIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o požaru v stanovanjski hiši na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je zagorelo v kurilnici in sicer zaradi napake pri delovanju peči na drva. Požar so pogasili gasilci. Nastala materialna škoda znaša okoli 5.000 EUR. O požaru bo napisano Poročilo na ODT.

20.2.2019 – ZASEŽEN PONAREJEN BANKOVEC
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o odkritju spornega bankovca za 50 EUR. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec v studiu v Domžalah opravljene storitve plačal z bankovcem za 50 EUR, za katerega so kasneje posumili, da bi bil lahko ponarejen, saj so se varnostni elementi razlikovali od pristnega. Policisti so sporni bankovec zasegli in ga bodo poslali v analizo. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 2. 2019 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V DRAGOMLJU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, ki se je pripetila v Dragomlju. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje enega izmed voznikov osebnega vozila. Udeleženka z drugim osebnim vozilom je se je v prometni nesreči telesno poškodovala, zaradi česar je naknadno iskala zdravniško pomoč. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj prometne nesreče vozil osebno vozilo pod vplivom alkohola nad dovoljeno koncentracijo. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

21. 2. 2019 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je voznica zaradi nepravilnega premika z vozilom zapeljala vzvratno in trčila v vozilo, ki je stalo za njo, zaradi česar so ji policisti na kraju izdali plačilni nalog.

22. 2. 2019 – ZGORELO VOZILO V KRTINI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni, da je na parkirišču v Krtini zagorelo vozilo. Požar pa so pogasili gasilci CZR Domžale in PGD Studenec. Ugotovljeno je bilo, da je na vozilu prišlo do stika električne napeljave, zaradi česar je prednji del vozila zagorel v celoti. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 10.000 EUR. O požaru bo napisano Poročilo na ODT.

22.02.2019 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V KAMNIKU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Kamniku v postopku voznika osebnega vozila, kateri je vozil vozilo v času veljavnega ukrepa, prav tako je bil pozitiven na test za prepoznavo drog. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

23. 2. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola nad dovoljeno koncentracijo (0,80 mg/l). Kršitelju so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

23. 2. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ZABORŠTU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Zaborštu v postopku voznika, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola nad dovoljeno koncentracijo (0,68 mg/l). Kršitelju so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

23.02.2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V VOLČJEM POTOKU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Volčjem potoku imeli v postopku voznika, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola nad dovoljeno koncentracijo (0,65 mg/l). Kršitelju so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče

23. 2. 2019 – TATVINA ŽENSKE TORBICE V TRGOVINI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini ženske torbice v eni izmed trgovin na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vstopil v trgovino in iz police izvršil tatvino ženske torbice. Z opisanim dejanjem je neznani storilec podjetje oškodoval za 139,99 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.02.2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

24.02.2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so  imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

24. 2. 2019 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, ki se je pripetila v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču enega izmed voznikov osebnega vozila. Sopotnica v osebnem vozilu se je v prometni nesreči telesno poškodovala, zaradi česar je bila z reševalnim vozilom Zdravstvenega doma Domžale odpeljana v UKC Ljubljana. Prav tako se je v prometni nesreči poškodoval eden izmed voznikov, kateri je naknadno sam iskal zdravniško pomoč. Policisti so kršiteljici izdali plačilni nalog.

—————————————————————————————————–

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi