Kronika Policijske postaje Domžale: Proti policistom metal pohištvo, na mačko streljal z lokom …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 25. 3. do 31. 3. 2019

Domžalski policisti so v preteklem tednu obravnavali štiri vlome in tudi rop, ki sta ga nad občanko v Trzinu izvedla neznana storilca. Občanki sta nepridiprava zagrozila s pištolo in ji iztrgala ročno torbico z vsebino. Štirje kršitelji cestnoprometnih predpisov, ki so pretekli teden vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so ostali brez osebnih vozil in kolesa z motorjem, saj so jim bila zasežena in odpeljana v hrambo. Policisti so v Domžalah obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena otrok na kolesu in voznik osebnega vozila. Kolesar je v nesreči utrpel poškodbe in bil prepeljan v UKC Ljubljana. Policisti so več kršiteljem zasegli manjše količine prepovedanih drog, dvakrat pa so morali zaradi kršitve javnega reda in miru posredovati v zasebnih prostorih. V enem primeru je občanka zaradi psihičnih težav po tleh vrgla kozarec in se pri tem porezala po podplatih, nato pa z nožem nehote poškodovala še svojega strica. V drugem primeru pa je vinjen kršitelj zmerjal ženo ter nato še policiste. Ker se kršitelj s postopkom ni strinjal, je pričel proti policistom metati pohištvo, grozil pa jim je tudi s smrtjo. Policisti so v Dragomlju obravnavali tudi primer mučenja živali in sicer je moški na mačko streljal z lokom, pri tem pa jo je huje telesno poškodoval. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

25. 3. 2019 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Trzinu v postopku  voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Prav tako je bilo ugotovljeno, da vozi pod vplivom alkohola (0,69 mg/l) in neregistrirano vozilo, na katerem je imel nameščeni registrski tablici, ki ne pripadata navedenemu vozilu. RT sta mu bili odvzeti in bosta poslani na pristojno upravno enoto. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

26. 3. 2019 –  POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim predmetom na vzvod skozi vrata poskušal vlomiti v osebni avtomobil, kar pa mu ni uspelo in je nato od dejanja odstopil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 3. 2019 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KRAJU PŠATA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v naselju Pšata. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi vrata terase stanovanjske hiše in tako prišel v notranjost hiše, iz katere pa ničesar ni odtujil in je ostalo dejanje pri poskusu. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28.  3. 2019 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V DOBU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Dobu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

28. 3. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku tri kršitelje, katerim so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper dva kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu, za enega pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

28. 3. 2019 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

28. 3. 2019 – VLOM V SHRAMBO V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale  so bili obveščeni o vlomu v shrambo, katera se nahaja ob stanovanjski hiši v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl zaklenjena PVC vrata shrambe in si  tako omogočil neoviran vstop v shrambo in tako prišel v notranjost, iz katere je odtujil moško gorsko kolo, oranžno-modre barve, znamke Scott in moško cestno kolo Cervelo, Dura Ace, črne barve ter smuči znamke Rossingnol. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 11.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 3. 2019 – ROP V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o ropu, kjer sta dva neznana moška prišla do občanke in z uporabo pištole resno zagrozila z napadom na življenje in telo, pri tem pa občanki iztrgala ročno torbico z vsebino denarja, dokumentov, plačilnih kartic in drugih predmetov. Po dejanju sta se neznana storilca z osebnim vozilom odpeljala neznano kam. Neznana storilca sta oškodovanko oškodovala za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 3. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu je bila zasežena manjša količina prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

29. 3. 2019 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je bil v prometni nesreči udeležen otrok na kolesu, ki je zapeljal na vozišče in pri tem izsilil prednost vozniku osebnega  vozila, kateri je trčil vanj. V prometni nesreči se je otrok telesno poškodoval in bil z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC v Ljubljano. Ker je bil v prometni nesreči kot povzročitelj udeležen otrok, bodo policisti o zadevi napisali Uradni zaznamek.

30. 3. 2019 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim predmetom razbil zadnje levo okno in iz vozila izvršil tatvino ženske denarnice z vsebino. Z opisanim dejanjem  je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 200 EUR.  Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30.  3.  2019  –  KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU IN ODPELJANA V PHK LJUBLJANA POLJE
Policisti Policijske postaje Domžale  so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je hčerka zaradi psihičnih težav po tleh vrgla kozarec in se pri tem porezala po podplatih, nato pa z  nožem nehote poškodovala še strica,  ki jo je objel da bi jo pomiril. V nadaljevanju je bila z reševalnim  vozilom ZD Kamnik odpeljana v PHK Ljubljana  Polje.  V zvezi tega bodo policistih zoper njo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

31.3.2019 – ZASEG KZM PO 23. ČLENU ZPRCP V MORAVČAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Moravčah v postopku voznika KZM, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bil KZM vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljano  v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

31.  3.  2019  –  INTERVENCIJA  V  DOMŽALAH,  KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU, KAZNIVO DEJANJE PREPREČITVE URADNEGA DEJANJA IN PRIDRŽANJE PO 109/2 ZP-1
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je mož zmerjal ženo in v vinjenem stanju kršil JRM. Med postopkom je tudi žalil policiste in ker ni prenehal s kršitvijo, mu je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve po 109/2 ZP-1, kar ga je razburilo in je zatem storil KD Preprečitev uradnega dejanja, s tem da je pričel proti policistom metati pohištvo in jim grozil s smrtjo, zaradi česar so bila zoper njega uporabljena tudi prisilna sredstva. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog, po vseh zbranih obvestilih pa bodo policisti zoper njega izvedli še ustrezen ukrep.

31. 3. 2019 – KAZNIVO DEJANJE MUČENJE ŽIVALI V DRAGOMLJU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o kaznivem dejanju Mučenje živali v Dragomlju. Ugotovljeno je bilo da je osumljenec s puščico izstreljeno iz loka poškodoval mačko, ter z njo tako surovo ravnal, da ji je po nepotrebnem povzročil  trpljenje in jo huje telesno poškodoval po trupu. Policisti so lok in puščice proti Zapisnik o zasegu predmetov zasegli in bodo priloga kazenski  ovadbi, ki jo bodo policisti podali zoper osumljenca na pristojno sodišče.

—————————————————————————————————–

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi