Kronika Policijske postaje Domžale: “Pregloboko so pogledali v kozarec”

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 24. 12. 2018 do 30. 12. 2018

Domžalski policisti so v preteklem tednu dvakrat posredovali zaradi dveh občanov, ki sta preveč podlegla prazničnemu vzdušju, svoje pa je po vsej verjetnosti dodala tudi polna luna. Zaradi tega, ker se jima ga je preveč nabralo »pod kapo« in je vse skupaj »zavrelo«, sta pričela kršiti javni red in mir, pri tem je eden občan grozil s samomorom in ubojem policistov, drugi pa je grozil in fizično napadel občana. V obeh primerih sta kršitelja na koncu pristala na »hladnem«. Preveč v kozarec je pogledal tudi voznik osebnega vozila, ki je v Srednjih Jaršah zaradi neprilagojene hitrosti zletel s ceste, se prevrnil na streho in na koncu obstal na kolesih. Poleg tega, da je vozil pod vplivom alkohola, so policisti vozniku zasegli tudi signalno pištolo. Policisti so pretekli teden štirim kršiteljem zasegli manjše količine prepovedanih drog, enemu kršitelju cestnoprometnih predpisov, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, so policisti zasegli vozilo, enemu kršitelju cestnoprometnih predpisov, ki je vozil pod vplivom alkohola, pa so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Policisti so obravnavali tudi vlom v stanovanjsko hišo, iz katere je vlomilec odtujil zlatnino ter darilni bon ter tatvino denarnice iz podjetja, ki jo je neznani storilec odtujil iz obešene bunde. Vlomilci so obiskali tudi kovinski zabojnik v Zgornjih Jaršah, od koder so odtujili 18 polnih 10 kg plinskih jeklenk. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

24. 12. 2018 – INTERVENCIJI V DOMŽALAH IN PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o grožnjah občana s samomorom in ubojem policistov. Ob interveniranju policistov na kraju je občan nož, katerega je držal v roki, odložil, le-tega pa so mu policisti nato zasegli. Ker je bilo v postopku z občanom ugotovljeno, da je le ta vinjen, prav tako pa je grozil s samomorom in ubojem policistov, je bilo na kraj poslano reševalno vozilo z dežurnim zdravnikom, kateri je nato zoper občana odredil hospitalizacijo v psihiatrični kliniki Ljubljana. Istega dne po zgoraj opisanem pa se je navedeni, močno vinjeni občan zglasil na policijski postaji in nadaljeval s kršitvami ter grožnjami policistov. Zaradi navedenega je bila občanu na podlagi 109/II ZP-1 odvzeta prostost in zoper njega odrejeno pridržanje do iztreznitve. Zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru bodo policisti pri prekrškovnem organu zoper občana uvedli hitri postopek.

25. 12. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE NA VIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli na Viru v postopku mladoletnega kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. O postopku z mladoletnim kršiteljem je bila obveščena njegova zakonita zastopnica. Policisti bodo zoper mladoletnega kršitelja napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

25. 12. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu.

25. 12. 2018 – INTERVENCIJA NA SVETI TROJICI IN PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na Sveti Trojici. Ugotovljeno je bilo, da je vinjen kršitelj vpil, fizično napadel in grozil občanu. Ker se vinjeni kršitelj kljub večkratnim ukazom policistov na kraju ni pomiril in je s kršitvami nadaljeval, mu je bila na kraju na podlagi 109/II ZP-1 odvzeta prostost in zoper njega odrejeno pridržanje do iztreznitve. Policisti so kršitelju zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

25. 12. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE NA RODICI
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli na Rodici v postopku mladoletnega kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane  droge. O postopku z mladoletnim kršiteljem je bil obveščen njegov zakoniti zastopnik. Policisti bodo zoper mladoletnega kršitelja napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

26. 12. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Trzinu v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu.

26.  12.  2018  –  ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega vozila, kateri je le tega vozil brez vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

27. 12. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vrata terase stanovanjske hiše in tako prišel v notranjost le-te. Notranjost je pregledal in iz nje odtujil zlatnino ter darilni bon. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi  opisanega  nadaljujejo  z  zbiranjem obvestil.

27. 12. 2018 – ZAČASNO ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil pod vplivom alkohola (1,05 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

28. 12. 2018 – TATVINA DENARNICE Z VSEBINO V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino v podjetju v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vstopil v prostore podjetja in v pisarni iz bunde, katero je imel oškodovanec obešeno na obešalniku, odtujil denarnico z vsebino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28.  12.  2018  – PROMETNE NESREČA I. KATEGORIJE V SPODNJIH JARŠAH, ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN ZASEG SIGNALNE PIŠTOLE
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Spodnjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje z vozilom zapeljal izven vozišča, se tam prevrnil na streho in nato nazaj na vsa štiri kolesa. V postopku z voznikom je bilo ugotovljeno, da je le ta vozilo vozil pod vplivom alkohola (0,79  mg/l), zaradi česar so mu policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje,  katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče. Prav tako je bilo v postopku z voznikom ugotovljeno, da je le-ta posedoval signalno pištolo, katero so mu policisti zasegli, zoper voznika pa bodo zaradi kršitve Zakona o orožju uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu.

29.  12.  2018  –  VLOM V ZABOJNIK IN TATVINA PLINSKIH JEKLENK V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v kovinski zabojnik v Zgornjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do kovinskega zamreženega zabojnika v katerem so bile shranjene plinske jeklenke. Z neznanim orodjem je odstranil ključavnico obešanko na zabojniku in iz notranjosti odtujil 18 polnih 10 kg plinskih jeklenk. Z opisanim dejanjem je neznani storilec podjetje oškodoval za okoli 720 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

—————————————————————————————————–

Policisti Policijske postaje Domžale občane opozarjamo, da se bliža čas praznikov, kar večina ali pa vsaj nekateri izkoristijo tudi za krajše počitnice, še posebej ob dejstvu, da so v tem obdobju tudi šolske počitnice. V  tem  času se policija sooči s problematiko, ki je povezana z izvedbo posameznih javnih zbiranj, varnostjo cestnega prometa (zimske razmere in podobno), zaradi odsotnosti ljudi od doma pa tudi s problematiko kaznivih dejanj. Vsled opisanega vse občane pozivamo k dvigu samozaščitnih ukrepov(zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

Komentarji uporabnikov
Tagi