Kronika Policijske postaje Domžale: Pred vožnjo so pregloboko pogledali v kozarec

Kronika Policijske postaje Domžale od 7. 1. do 13. 1. 2019

Domžalski policisti so imeli v preteklem tednu v postopku pet voznikov, ki so pred vožnjo pregloboko pogledali v kozarec. Med njimi je en voznik zaradi izsiljevanja prednosti povzročil prometno nesrečo, nek drug voznik pa je istočasno vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vseh pet voznikov je začasno ostalo brez vozniškega dovoljenja, vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, pa je bilo vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo. Policisti so minuli teden obravnavali tudi tatvino osebnega vozila znamke Fiat Punto, ki je bilo odtujeno v Trzinu, dva poskusa vloma v osebni vozili, tatvino parfumov v trgovini ter tatvino goriva iz tovornega vozila. Policisti so obravnavali tudi kaznivo dejanje Grožnje, ki so bile izrečene med sporom sorodnikov zaradi lastnine. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

7. 1. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V MORAVČAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Moravčah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil pod vplivom alkohola (0,58 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

8. 1. 2019 – TATVINA PARFUMOV V PRODAJALNI DM V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini artiklov v prodajalni DM v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v samopostrežni prodajalni DM odtujil več ženskih in moških parfumov v skupni vrednosti 435,89 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 1. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

9. 1. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V RADOMLJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Radomljah v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

9.  1.  2019  – PROMETNA NESREČA I. KAT. IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Vir. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti v križišču, trčil v nasproti vozeče vozilo. Povzročitelj prometne nesreče je vozil vozilo pod vplivom alkohola (0,65 mg/l), zaradi česar so mu policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

9. 1. 2019 – TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila v Trzinu in sicer je neznani storilec v času od 8. 1. 2019 do 9. 1. 2019 do 19.00 odtujil osebni avtomobil znamke Fiat, tip Punto, letnik izdelave 1999, št. šasije ZFA17600005359416, bele barve. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu odkritja storilca.

9. 1. 2019 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE V PRELOGU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Prelog. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje vozila z neprilagojeno hitrostjo trčil v robnik in zapeljal z vozišča. Policisti so mi izdali plačilni nalog.

11. 1. 2019 – TATVINA GORIVA IZ TOVORNEGA VOZILA NA POČIVALIŠČU V LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva s tovornega vozila na počivališču v Lukovici. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec v času od  10. 1. 2019 do 11. 1. 2019 med 20.00 in 07.00 uro iz rezervoarja tovornega vozila odtujil za 500 EUR diesel goriva. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 1. 2019 – KD GROŽNJA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o kaznivem dejanju Grožnje. Ugotovljeno je bilo, da je 11. 1. 2019, v Mengšu med sorodnikoma prišlo do spora zaradi lastnine, v katerem je eden od udeležencev drugemu izrekel grožnje. Policisti bodo po zbranih obvestilih na Okrožno državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

12. 1. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil pod vplivom alkohola (0,79 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z odložilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

12. 01. 2019 –  POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL V RADOMLJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem  na vzvod poskušal odpreti vrata osebnega avtomobila, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi  opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13.  01.  2019  –  ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Trzinu v postopku voznika osebnega vozila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, kot tudi pod vplivom alkohola (0.52 mg/l). Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP  zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano  v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

13. 01. 2019 –  POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vrata osebnega avtomobila, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

—————————————————————————————————–

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

Tagi