Kronika Policijske postaje Domžale: Pred policisti s kovinsko palico druge spodbujal k pretepu

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 13. 5. 2019 do 19. 5. 2019

Domžalski policisti so v preteklem tednu hujšim kršiteljem cestnoprometnih predpisov zasegli tri osebna vozila, vinjen mopedist, ki je po postopku še kršil javni red in mir, pa je bil za nekaj časa s strani policistov pospremljen na »hladno«. Prav tako so imeli policisti v postopku še enega kršitelja, ki je s kovinsko palico pritekel do intervencijskega vozila ter pričel osebe, ki so se nahajale v bližini, spodbujati k pretepu. Policisti so dvema kršiteljema zasegli manjšo količino prepovednih drog, obravnavali pa so tudi vlom v gradbene zabojnike na delovišču, od koder je neznani storilec odtujil za okoli 22.000 EUR predmetov in orodja. Policisti so obravnavali tudi tatvino osebnega vozila ter goljufijo. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

13. 5. 2019 – VLOM V GRADBENE ZABOJNIKE NA DELOVIŠČU PODJETJA V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu gradbene zabojnike na delovišču v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 11. 5. 2019 do 13. 5. 2019 med 14.30 in 5.50 uro v Mengšu, iz več zaprtih gradbenih zabojnikov, katere je s primernim orodjem na vzvod odprl in tako prišel v notranjost, od koder je izvršil tatvino več predmetov, orodja itd. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 22.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 5. 2019 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE NA HOMCU IN ZASEG OSEBNEGA VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti PP Domžale so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na Homcu. Ugotovljeno je bilo, da sta bili v prometni nesreči udeleženi dve osebni vozili. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika, kateri pred tem ni ustavljal na zvočne in svetlobne signale službenega vozila. Zoper povzročitelja so bila uporabljena prisilna sredstva. Pri tem nihče ni zadobil telesnih poškodb, prav tako se nihče ni poškodoval v prometni nesreči. Pri postopku z voznikom je bilo ugotovljeno, da je vozilo odjavljeno iz prometa, da je vozil pod vplivom alkohola (0,14 mg/l) in brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo osebno vozilo na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in z avtovleko odpeljano v hrambo. Na kraju je bil s povzročiteljem opravljen tudi hitri test za prepovedane droge, katerega je voznik odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled. Policisti bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

14. 5. 2019 – TATVINA AVTOMOBILA IN KAZNIVO DEJANJE GOLJUFIJA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini vozila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je znana oseba v Domžalah izpred dvorišča odpeljala osebno vozilo z originalnimi ključi, od oškodovanke pa si je prav tako izposodila gotovino v skupni vrednosti 5800 EUR, vendar ji do danes dolga še ni vrnila. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z delom.

14. 5. 2019 – KRŠITEV ZJRM-1 IN PRIDRŽANJE PO 109/2 ZP-1 V ŠMARCI
Policisti PP Domžale so imeli v Šmarci postopek z voznikom neregistriranega mopeda. Voznik je pri postopku kazal očitne znake alkoholiziranosti, vendar je preizkus alkoholiziranosti odklonil. Po končanem postopku je voznik kršil še Zakon o varstvu javnega reda in miru, s tem da se je nedostojno vedel na javnem kraju in s kršitvijo nadaljeval kljub ukazu policistov naj preneha s kršitvijo, zaradi česar mu je bilo odrejeno pridržanje po 109/2 ZP-1. Zoper njega pa so bila uporabljena prisilna sredstva. Policist so kršitelju izdali plačilni nalog.

15. 5. 2019 – KRŠITEV ZJRM-1 IN ZASEG PREDMETOV V ŠMARCI
Policisti PP Domžale so imeli v Šmarci postopek z osebo, katera je kršila Zakon o varstvu javnega reda in miru, s tem da je oseba s kovinsko palico v roki pritekla do parkirnega intervencijskega vozila in pričela vpiti ter spodbujati k pretepu osebe, ki so se nahajale v neposredni bližini. Policisti so mu proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli kovinsko palico, ki bo priloga obdolžilnega predloga. Policisti bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

16. 5. 2019 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE NA RODICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami na Rodici. Ugotovljeno je bilo da so bila v prometni nesreči udeležena tri vozila, ena voznica pa je po prometni nesreči padla v nezavest. Do prometne nesreče je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje s strani voznice, katera je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana. Skupna materialna škoda na vozilih znaša okoli 3000 EUR. Policisti bodo povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog.

16. 5. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku kršitelja, kateremu so zasegli drobilec z manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper njega uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

17. 5. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper njega uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

18. 5. 2019 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti PP Domžale so imeli v Mengšu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznik vozilo vozil pod vplivom alkohola. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

19. 5. 2019 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščene registrske tablice, za katere je bilo ugotovljeno, da so bile odtujene. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo, registrske tablice pa poslane na Upravno enoto. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznik vozilo vozil pod vplivom alkohola. Zaradi vožnje vozila pod vplivom alkohola ter vožnje vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, bodo policisti zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, ker pa je na vozilu uporabljal ukradene registrske tablice, pa bo na pristojno sodišče podana kazenska ovadba.

—————————————————————————————————–

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP, Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi