Kronika Policijske postaje Domžale: Požig, drzni tatvini, vlomi, ugriz psa …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 29. 7. 2019 do 4. 8. 2019

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali dve drzni tatvini, ki sta bili izvedeni s pretvezo, vlom v vozilo, vlom v gostinski lokal, tatvino vozila, tatvino vrtnih stolov in tatvino goriva na bencinski črpali. Obravnavali so tudi delovno nesrečo, ki se je pripetila med sečnjo drevja ter prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, v kateri sta bila udeležena kolesarka in voznik osebnega vozila. Policisti so eni osebi, ki je osumljena kaznivega dejanja Velike tatvine, odvzeli prostost in pri njej opravili hišno preiskavo ter so zasegli predmete. Policisti so obravnavali tudi ugriz psa in požig gospodarskega poslopja, ki je skupaj z delovnimi stroji pogorelo skoraj v celoti. Na PP Domžale se je pretekli teden zglasil občan, ki je našel mobilni telefon znamke Samsung. Le-tega lahko lastnik na podlagi listin, ki dokazujejo lastništvo prevzame na PP Domžale. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

29. 7. 2019 – TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila in sicer je neznani storilec na parkirišču odtujil tam parkiran osebni avtomobil znamke Fiat, Doblo, srebrne bele, letnik 2012. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 5.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 7. 2019 – VLOM V VOZILO
Policisti so obravnavali vlom v vozilo, kjer je neznanec z neznanim predmetom razbil sprednje levo okno na voznikovih vratih vozila in iz vozila odtujil denarnico z vsebino. Materialna škoda znaša okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 7. 2019 – VLOM V GOSTINSKI LOKAL
Policisti so obravnavali vlom v gostinski lokal. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi vhodna vrata vlomil v gostinski lokal v Ihanu in iz notranjosti odtujil stvari. Z dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 7. 2019 – DRZNA TATVINA NAKITA IZ STANOVANJSKE HIŠE
Policisti so obravnavali drzno tatvino nakita iz stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec zamotil občanko in jo s pretvezo zvabil za stanovanjsko hišo. Med navedenim časom pa je drugi neznani storilec skozi odklenjena vhodna vrata vstopil v notranjost stanovanjske hiše, iz katere je nato odtujil nakit. Z opisanim dejanjem sta neznana storilca lastnico oškodovala za okoli 1.800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 7. 2019 – NESREČA PRI DELU
Policisti so obravnavali nesrečo pri delu. Ugotovljeno je bilo, da je na občana, med sečnjo dreves z motorno žago, padel del debla ter ga stisnil ob tla. Na kraju je bila občanu nudena pomoč, nato pa je bil z reševalnim vozilom ZD Domžale odpeljan na UB KC v Ljubljano. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po le teh obvestili pristojno tožilstvo.

30. 7. 2019 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je kolesarka, katera na glavi ni imela zaščitne čelade, izsilila prednost vozniku osebnega avtomobila in pri trčenju zadobila telesne poškodbe. Kolesarka je bila s kraja z reševalnim vozilom ZD Domžale odpeljana na UB KC v Ljubljano. Policisti bodo zoper mladoletno kolesarko podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

31. 7. 2019 – DRZNA TATVINA DENARJA IZ STANOVANJSKE HIŠE
Policisti so obravnavali drzno tatvino denarja iz stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da je neznana storilka zamotila občanko s pretvezo o masaži, pri čemer jo je le-ta nato spustila v stanovanjsko hišo. Med nudenjem masaže pa je drugi neznani storilec skozi odklenjena vhodna vrata vstopil v notranjost stanovanjske hiše, iz katere je nato odtujil denar. Z opisanim dejanjem sta neznana storilca lastnico oškodovala za okoli 4.100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 7. 2019 – KAZNIVO DEJANJE VELIKA TATVINA IN PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP
Policisti so v Domžalah na podlagi določil 157/II ZKP odvzeli prostost osebi, katera je osumljena kaznivega dejanja »VELIKA TATVINA«. V nadaljevanju so policisti na podlagi pisne odredbe opravili osebno in hišno preiskavo in pri tem zasegli predmete, kateri bodo priloga h kazenski ovadbi. Osumljeni je bil po postopku priveden in izročen v nadaljnji postopek k dežurnemu preiskovalnemu sodniku na O.S. v Ljubljani, kateri pa je po postopku zoper osumljenega odredil pripor.

1. 8. 2019 – UGRIZ PSA
Policisti so obravnavali ugriz psa. Ugotovljeno je bilo, da je iz odprtega dvorišča stanovanjske hiše pritekel nezavarovan pes in na cestišču ugriznil psa, katerega je v tistem času tam mimo na povodcu peljala lastnica. Policisti so lastnici psa oz. kršiteljici zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali izdali plačilni nalog, prav tako pa bodo z dopisom o opisanem obvestili VURS.

2. 8. 2019 – TATVINA VRTNIH STOLOV
Policisti so obravnavali tatvino vrtnih stolov. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz terase gostinskega lokala odtujil vrtne stole, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 8. 2019 – TATVINA GORIVA NA BENCINSKI ČRPALKI
Policisti so obravnavali tatvino goriva na bencinski črpalki. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec, voznik osebnega vozila znamke Porsche, tujih registrskih številk v rezervoar vozila natočil gorivo in s kraja odpeljal, ne da bi poravnal račun za iztočeno gorivo. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 8. 2019 NAJDEN MOBILNI TELEFON
Na Policijsko postajo Domžale se je zglasil občan in naznanil, da je v Domžalah našel mobilni telefon Znamke Samsung, neznanega tipa, srebrne barve, znanih IMEI številk, z ovitkom zlate barve. Policisti v zvezi najdenega telefona zbirajo obvestila, hkrati pa pozivajo upravičenca, da se naj na podlagi listin, ki dokazujejo lastništvo zglasi na tukajšnjo Policijsko postajo.

3. 8. 2019 ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

4.8.2019 – POŽIG GOSPODARSKEGA POSLOPJA
Policisti so obravnavali požig lesenega gospodarskega poslopja. Kljub hitremu interveniranju gasilcev je gospodarski objekt in delovni stroji v njem pogorel skoraj v celoti. Materialna škoda znaša okoli 70.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem izsleditve storilca.

********************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi