Kronika Policijske postaje Domžale: Posnetek svojega vloma si ogleduje doma

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 11. 3. do 17. 3. 2019

Domžalski policisti so minuli teden obravnavali vloma v osebni vozili, od tega je v enem primeru ostalo samo pri poskusu, saj je storilec po tem, ko mu ni uspelo vlomiti, od dejanja odstopil. Malo manj sreče sta imela tujca, ki sta počivala na počivališču v Lukovici, saj so neznani storilci pod pretvezo, da imata na vozilu prazno gumo, izvedli drzno tatvino iz vozila. V preteklem tednu se je pripetilo več prometnih nesreč, v enem primeru je bil povzročitelj vinjen. Dva voznika, eden je vozil pod vplivom alkohola, drugi pa pod vplivom drog, pa sta začasno ostala brez vozniškega dovoljenja. Prav tako so policisti več kršiteljem zasegli manjše količine prepovedanih drog. Policisti so obravnavali tudi vlom v podjetje, kjer je neznani storilec odtujil več bakrenih žlebov in obrob, z njim pa je šel tudi snemalnik, v katerem se nahajajo posnetki varnostnih  kamer. Policisti so bili obveščeni o ponarejenem bankovcu, ki je bil odkrit v banki, posredovati pa so morali tudi zaradi nasilja v družini, kjer so ugotovili, da je brat nad sestro že dlje časa izvajal psihično nasilje. Več o kroniki domžalskih policistov si lahko preberete v nadaljevanju.

11. 3. 2019 –  POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim predmetom na vzvod skozi vrata poskušal vlomiti v osebni avtomobil, kar pa mu ni uspelo in je nato od dejanja odstopil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec  lastnico oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 3. 2019 – ODKRIT PONAREJEN BANKOVEC V BANKI V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni, da so delavci banke v Mengšu odkrili ponarejen bankovec.  Ugotovljeno  je  bilo, da je občanka na svoj račun želela položiti denar, pri čemer so delavci banke odkrili, da je eden izmed  bankovcev ponarejen. Sporni bankovec so policisti zasegli in ga bodo poslali v ekspertizo. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 3. 2019 – ZAČASNO ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V PRELOGU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Prelogu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil pod vplivom prepovedanih drog, prav tako je voznik osebnega avtomobila v postopku odklonil strokovni pregled. Vozniku  so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

14. 3. 2019 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da so v prometni nesreči udeleženi voznik osebnega avtomobila ter dve voznici osebnih avtomobilov. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnosti razdalji voznika osebnega avtomobila, kateremu so policisti zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog. V prometni nesreči se je poškodovala ena od voznic osebnega avtomobila, katera je naknadno sama iskala zdravniško pomoč.

14. 3. 2019 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Zgornjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da sta v prometni nesreči udeležena voznik osebnega avtomobila in voznica osebnega avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila, kateremu so policisti zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog. V prometni nesreči se je poškodovala voznica osebnega avtomobila, katera je naknadno sama iskala zdravniško pomoč.

14. 3. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

14. 3. 2019 – ZAČASNO ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil pod vplivom alkohola (0,86 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

15. 3. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku dva kršitelja, katerima so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti  bodo zoper oba kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu

15.3. 2019 – KAZNIVO DEJANJE NASILJE V DRUŽINI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je brat že dlje časa nad svojo sestro izvajal psihično nasilje. Zoper storilca bo podana KO na pristojno sodišče.

15. 3. 2019 – VLOM V PODJETJE V RADOMLJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v podjetje v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil v pisarno ter izvršil tatvino snemalnika, v katerem se nahajajo posnetki varnostnih kamer, nato pa je izvršil še tatvino več bakrenih žlebov in obrob. Z dejanjem je podjetje oškodovano za okoli 4.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16.  3.  2019  –  PROMETNA NESREČA V RADOMLJAH IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je do nesreče prišlo, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznika, ki je tudi vozil pod vplivom alkohola (0,87 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

16. 3. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane  droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

16. 3. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu

16. 3. 2019 – ZAČASNO ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega  vozil pod vplivom alkohola (0,61 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

17.3. 2019 – VLOM V AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način vlomil v vozilo ter nato iz vozila izvršil tatvino denarnice z dokumenti in denarjem. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 3. 2019 – DRZNA TATVINA IZ OSEBNEGA AVTOMOBILA V LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini iz osebnega avtomobila na počivališču bencinskega servisa v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na počivališču bencinskega servisa v Lukovici pristopila do tam parkiranega osebnega avtomobila, v katerem sta počivala tuja državljana. S pretvezo o prazni pnevmatiki na parkiranem osebnem avtomobilu, je iz vozila zvabil tuja državljana. Med ogledovanjem parkiranega vozila, je po vsej verjetnosti  drugi storilec izkoristil njuno nepazljivost in jima iz zadnjega sedeža izvršil tatvino nahrbtnika z vsebino. Z opisanim dejanjem sta tuja državljana oškodovana za okoli 3.600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

—————————————————————————————————–

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi