Kronika policijske postaje Domžale: Policisti za volanom zalotili več vinjenih voznikov

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 21. 5. do 27. 5. 2018

V preteklem tednu so domžalski policisti obravnavali več tatvin koles, v Domžalah pa je neznani storilec odtuji osebno vozilo znamke Renault Twingo, ki je bil naslednje jutro opažen v bližini naselja Mačkovci. Osebno vozilo je bilo uničeno v požaru. Policisti so v trgovini na Viru obravnavali tatvino več parfumov v vrednosti skoraj 1.000 EUR. V Trzinu sta neznana storilca pod pretvezo izvedla drzno tatvino, s katero sta odtujila več kosov zlatnine. Vlomilci so se tokrat lotili stanovanjske hiše v Domžalah, vendar odtujili niso ničesar. So pa lastniku z vlomom povzročili škodo. Policisti so za volanom tokrat zasačili štiri vinjene voznike in eno voznico. Vseh pet je začasno ostalo brez vozniškega dovoljenja. V enem primeru je vinjen voznik povzročil tudi prometno nesrečo. Policisti so v Domžalah obravnavali tudi nasilje v družini, saj je zunaj zakonski partner nad svojo partnerko izvajal fizično in psihično nasilje. Policisti so nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja, s strani preiskovalne sodnice pa je bil ukrep podaljšan še za 15 dni. Več o kroniki Policijske postaje Domžale si lahko preberete v nadaljevanju.

21. 5. 2018 – TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s pomočjo kontaktnega ključa, katerega je našel v vozilu, odtujil na parkirišču pakiran in odklenjen osebni  avtomobil  Renault Twingo rumene barve. Z opisanim dejanjem je podjetje in lastnika predmetov v vozilu oškodoval za okoli 450 EUR. Dne 22. 5. 2018, je bil zgoraj omenjeni osebni avtomobil, kateri je bil uničen v požaru, opažen s strani občana v bližini naselja Mačkovci. Po opravljenem ogledu kraja in vozila, je bilo vozilo vrnjeno lastniku. Prav tako so bili policisti v zvezi zgoraj opisanega s strani občana iz Zaloga pod Sveto Trojico obveščeni, da je našel reg. tablici in predmete, za katere je bilo ugotovljeno, da pripadajo zgoraj opisanem odtujenem vozilu. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22.  5.  2018  –  TATVINA KOLESA, KOLESA S POMOŽNIM MOTORJEM IN KOSILNICE V PRELOGU PRI IHANU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa, kolesa s pomožnim motorjem in kosilnice v Prelogu pri Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpod nadstreška stanovanjske hiše odtujil gorsko kolo znamke Ghost, rumeno sive barve, kolo s pomožnim motorjem znamke Piaggio Bravo, sivo črne barve in kosilnico znamke Hurrrican z motorjem Brikston, črne barve. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 5. 2018 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec skozi priprto okno garažnih vrat stanovanjske hiše segel v notranjost, sprostil zatič in jih nato s silo telesa odprl. Iz notranjosti neznani storilec ni ničesar odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 5. 2018 – TATVINA PARFUMOV V TRGOVINI NA VIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini parfumov v trgovini na Viru. Ugotovljeno je bilo, da sta znana storilca, katera sta bila prepoznana s strani varnostnika, v trgovini izvršila tatvino desetih parfumov, v skupni vrednosti 993,40 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

24. 5. 2018 – DRZNA TATVINA IZ STANOVANJSKE HIŠE V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini v Trzin. Ugotovljeno je bilo, da sta se neznana storilca z osebnim avtomobilom pripeljala do stanovanjske hiše. Tam je iz vozila izstopil moški, temnejše polti, star okoli 45 let in se oškodovancu predstavil kot izvajalec električnih del, pri čemer ga je oškodovanec spustil v notranjost stanovanjske hiše, kjer ga je le ta zamotil. Drugi neznani storilec je izkoristil opisano in iz notranjosti  odtujil več kosov zlatnine. Z opisanim sta neznana storilca lastnika oškodovala za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 5. 2018 – TATVINA KOLES IN DVORIŠČA STANOVANJSKE HIŠE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini koles. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpod nadstreška stanovanjske hiše odtujil tam parkirana  kolesa (žensko kolo znamke Scirocco, modre barve, moško gorsko kolo znamke Fusion, črne barve z deli oranžne in rdeče barve, ter mladinsko kolo NN znamke, črne barve). Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 5. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ŽIČAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Žičah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,83 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

25. 5. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V KRTINI
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Krtini v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,63 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

26.  5.  2018  –  PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE V TRZINU IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je povzročitelj prometne nesreče svoj osebni  avtomobil vozil na prekratki varnostni razdalji za vozilom udeleženca, prav tako pa je povzročitelj svoj osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola (1,33  mg/l). Povzročitelju so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa poslali na pristojno sodišče.

26. 5. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznico osebnega avtomobila, katera je le tega vozila pod vplivom alkohola (0,85 mg/l). Voznici so policisti začasno odvzeli njeno vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

27.  5.  2018  –  ZASEG  KOLESA  Z  MOTORJEM  NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V SREDNJIH JARŠAH
Policisti Policijske postaje Domžale so  imeli v Srednjih Jaršah v postopku mladoletnega voznika kolesa z motorjem, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na  podlagi  23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bilo kolo z motorjem zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. O kršitvah mladoletnega voznika je bila seznanjena njegova zakonita zastopnica. Policisti bodo zoper mladoletnega voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

27. 5. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V PRESERJU PRI RADOMLJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Preserju pri Radomljah v postopku voznika tovornega vozila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,76 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

27. 5. 2018 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil  so policisti  ugotovili, da je zunaj zakonski partner nad svojo partnerko  izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije, so policisti zunaj zakonskem partnerju izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini, pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. S strani preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in z njene strani podaljšan še za 15 dni.

————————————————————————-

Na območju Policijske uprave Ljubljana je zaznan porast kaznivih dejan tatvin iz stanovanjskih hiš,storjenih na posebno predrzen način, kjer skupine storilcev iščejo ranljive osebe (starejši ljudje, zaselki …), pri čemer jih zamotijo s pogovorom ali zvabijo iz hiše z raznimi pretvezami (sprašujejo za pot, povedo da so iz komunalnega ali telekomunikacijskega podjetja, da bodo napeljeval kable, prosijo za vodo, ipd.) Drugi tatovi medtem vstopijo v hišo ter kradejo denar in vrednejše predmete. Policijska postaja poziva občane,da zaklepajo vrata, zapirajo okna in doma ne hranijo večjih vsot  denarja, prav tako naj občani ne spuščajo neznancev v svoje domove, razgovor z njimi pa opravijo na varni razdalji. Pri odhodu od doma naj pustijo prižgano luč in se dogovorijo s sosedi, da bodo pozorni tudi na njihov dom.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200. Do prihoda policistov naj občani ne hodijo tam, kjer so se gibali tatovi in naj ne premikajo predmetov, s katerimi so bili tatovi v stiku.

Po pooblastilu komandirja PP Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi