Kronika Policijske postaje Domžale: Pobegnil s kraja nesreče, ko so ga izsledili, je še napihal

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 27. 1. do 2. 2. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, vlomov in zasegov prepovedanih drog, posredovali pa so tudi zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali, saj lastnika dveh psov za svoja nevarna psa nista zagotovila fizičnega varstva. Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom.  Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom na parkirišču trčil v tam parkiran osebni avtomobil ter s kraja odpeljal. Policisti so ga kasneje izsledili in ugotovili, da je vozilo vozil pod vplivom alkohola. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden, si lahko preberete v nadaljevanju.

27. 1. 2020 – VLOM V GRADBENE ZABOJNIKE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v gradbene zabojnike. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, odprl vrata osmih gradbenih zabojnikov in iz notranjosti odtujil električno orodje v skupni vrednosti cca. 18.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 1. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

29. 1. 2020 – INTERVENCIJA IN KRŠITEV ZAKONA O ZAŠČITI ŽIVALI
Policisti so na podlagi obvestila občana intervenirali na tržnici in med interveniranjem ugotovili, da sta lastnika dveh psov kršila določila Zakona o zaščiti živali, saj za svoja nevarna psa nista zagotovila fizičnega varstva. Zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali so policisti lastnikoma izdali plačilna naloga.

30. 1. 2020 – VLOM V TOVORNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, razbil steklo na tovornem  vozilu in iz notranjosti odtujil fotoaparat, dve vinjeti in instrument  za meritve. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za cca. 1.400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 1. 2020 – VLOM V KLET
Policisti so bili obveščeni o vlomu v klet. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s silo telesa odtrgal lesene deske na vhodnih vratih in si tako omogočil vstop v klet iz notranjosti pa nato odtujil črno, mestno, kolo znamke  Wheler. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za cca. 460 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 1. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

31. 1. 2020  – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom na parkirišču trčil v tam parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal. Povzročitelj nesreče je bil s strani policistov naknadno izsleden na naslovu bivališča. V postopku z njim je bilo ugotovljeno, da je osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar so mu policisti začasno  odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

31. 1. 2020 – ZASEGI PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku štiri kršitelje, katerim so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti  bodo zoper kršitelje uvedli hitre postopke pri prekrškovnemu organu.

1. 2. 2020 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec na parkirišču počivališča iz tam parkiranega tovornega vozila odtujil za cca. 500 EUR dizelskega goriva  in z navedenim oškodoval tuje podjetje. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 2. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je le-tega vozil  pod vplivom prepovedanih drog. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo  vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

2. 2. 2020 – TATVINA DELOV VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini delov vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkiranega osebnega avtomobila znamke BMW odtujil njegove dele in s tem lastnika oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 2. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

***************************************************************************************

Policisti  pri  terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (predvsem vlomi v objetke, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje  vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami  zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske  storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat  nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir PP, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi