Kronika Policijske postaje Domžale: Plena iz gostinskega lokala se niso dolgo veselili

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 26. 11. 2018 do 2. 12. 2018

Domžalski policisti so v minulem tednu obravnavali dve drzni tatvini in sicer so tatovi na počivališču med spanjem okradli voznika tovornjaka, v drugem primeru pa je neznani moški na parkirišču ogovoril občanko, medtem pa ji je drugi neznani moški iz avtomobila sunil torbico z vsebino. Policisti so obravnavali tudi tri tatvine v trgovinah, iz katere so tatovi odnesli sladkarije, igrače in v enem primeru mobilni telefon. Vlomilci, ki so vlomili v gostinski lokal, iz katerega so odtujili kaseto z menjalnim denarjem, pa se niso dolgo veselili plena, saj so jih policisti kmalu izsledili in pridržali. Dvema kršiteljema cestnoprometnih predpisov, ki sta vozila pod vplivom alkohola, so policisti začasno odvzeli vozniški dovoljenji, tretjemu kršitelju cestnoprometnih predpisov, ki je vozil traktor brez veljavnega vozniškega dovoljenja, pa je bil traktor zasežen in odpeljan v hrambo. Policisti so trem kršiteljem zasegli manjše količine prepovedane droge, obravnavali so tudi vlom v tovorno vozilo ter tatvino osebnega vozila iz nezavarovanega asfaltiranega parkirišča v Domžalah. Le-to je bilo kmalu najdeno na drugem parkirišču in po postopku vrnjeno lastniku. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

26. 11. 2018 – TATVINA V TRGOVINI V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini v trgovini v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini v Trzinu odtujil večjo količino čokolad. Z opisanim je neznani storilec trgovino oškodoval za okoli 220 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 11. 2018 – DRZNA TATVINA NA POČIVALIŠČU V LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini na počivališču v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz notranjosti tovornega vozila tujega državljana, med tem ko je le-ta spal v tovornem vozilu, odtujil mobilni telefon in gotovino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec tujega državljana oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 11. 2018 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V RADOMLJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da sta v prometni nesreči II. kategorije udeležena kolesar in voznica osebnega avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji kolesarja, kateremu so policisti na kraju izdali plačilni nalog. V prometni nesreči se je lahko telesno poškodoval kolesar, kateri je naknadno sam iskal zdravniško pomoč.

27. 11. 2018 – DRZNA TATVINA TORBICE Z VSEBINO V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini torbice z vsebino iz parkiranega osebnega avtomobila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču zamotil oškodovanko, drugi neznani storilec pa ji je v tem času iz parkiranega in odklenjenega osebnega avtomobila odtujil torbico z vsebino. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 11. 2018 – ZASEG TRAKTORJA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Trzinu v postopku voznika traktorja, za katerega so v postopku ugotovili, da je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi opisanega je bil traktor vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljan v hrambo. Zoper voznika bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

28. 11. 2018 – ZASEGA PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku dva kršitelja, katerima so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper oba kršitelja uvedli hitra postopka z izdajo odločbe o prekršku.

29. 11. 2018 – VLOM V GOSTINSKI LOKAL IN PRIDRŽANJE OSEB NA PODLAGI 157/II ZKP
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci s primernim orodjem na vzvod odprli dvokrilna balkonska vrata gostinskega lokala in tako prišli v notranjost, iz katere so odtujili kaseto z menjalnim denarjem. Z opisanim so neznani storilci lastnika oškodovali za okoli 300 EUR. V zvezi opisanega so imeli policisti v Kandršah v postopku tri osebe, katerim so v postopku zasegli predmete, ki izvirajo iz opisanega kaznivega dejanja in njihov osebni avtomobil. Prav tako pa so osebam policisti na podlagi 157/II ZKP odvzeli prostost in zoper njih odredili pridržanje. Po pridobljeni odredbi je bila opravljena hišna preiskava zaseženega osebnega avtomobila, po kateri je bilo vozilo vrnjeno lastniku. Pridržani so bili nato 30. 11. 2018 skupaj s kazensko ovadbo privedeni v postopek k dežurni preiskovalni sodnici O.S. v Ljubljani, katera pa je po postopku pridržane izpustila.

29. 11. 2018 – VLOM V TOVORNO VOZILO NA BENCINSKEM SERVISU PETROL V LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo na bencinskem servisu Petrol v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v tam parkirano tovorno vozilo in iz notranjosti odtujil mobilni telefon, denar in dokumente. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 11. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOBU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Dobu v postopku voznika neregistriranega osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (1,04 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče. Prav tako so policistu vozniku zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

29. 11. 2018 – ZASEGA PREPOVEDANE DROGE V RADOMLJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Radomljah v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

30. 11. 2018 – TATVINA MOBILNEGA TELEFONA V TRGOVINI V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini mobilnega telefona v trgovini v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz prodajnega pulta v trgovini izvršil tatvino tam odloženega mobilnega telefona. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 80 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 12. 2018 – TATVINA V TRGOVINI V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini v trgovini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci v trgovini odtujili igrače. Z opisanim dejanjem so neznani storilci podjetje oškodovali za 304,85 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 12. 2018 – TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH IN NAKNADNA NAJDBA LE-TEGA   Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz nezavarovanega asfaltiranega parkirišča v Domžalah odtujil tam parkiran in zaklenjen osebni avtomobil VW, Golf, Variant 1.9, sive barve, letnik 2006. Z opisanim dejanjem je neznani storilec podjetje, katero je lastnik osebnega avtomobila oškodoval za okoli 1.900 EUR. Naknadno je bil osebni avtomobil najden na parkirišču v Domžalah. Po opravljenem ogledu vozila, so policisti vozilo vrnili lastniku. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 12. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V SREDNJIH JARŠAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Srednjih Jaršah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil pod vplivom alkohola (0,58 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

—————————————————————————————————–

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

Komentarji uporabnikov
Tagi