Kronika Policijske postaje Domžale: Odnesel trezor z denarjem

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 20. 1. 2020 do 26. 1. 2020

Domžalski policisti so imeli pretekli teden v postopku več voznikov, ki so pregloboko pogledali v kozarec, nato pa sedli za volan. Nekateri vozniki pa so za volan sedli pod vplivom drog. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in pa drog, so začasno ostali brez vozniških dovoljenj. Več kršiteljem so policisti zasegli manjše količine prepovedanih drog, obravnavali pa so tudi več vlomov. Med drugim so policisti obravnavali tudi vlom v bencinski servis, kjer je neznana oseba s primernim orodjem vlomila skozi skladiščna vrata ter odtujila trezor z denarjem. Policisti so obravnavali tudi prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, ki se je pripetila zaradi neprilagojene hitrosti. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden, si lahko preberete v nadaljevanju.

20. 1. 2020 – VLOMI V VOZILA IN TATVINA DELOV VOZILA
Policisti so bili obveščeni o vlomih v tri vozila. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil v tri parkirana vozila iz katerih je odtujil orodje, iz enega vozila pa je odtujil njegove dele. Z opisanim  dejanjem je neznani  storilec lastnika oškodoval za okoli 8.600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 1. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA IN PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil neregistrirano vozilo brez veljavnega  vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega so policisti vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP vozilo zasegli in ga  s pogodbeno avto vleko odpeljali v hrambo. Zoper voznika bodo policisti na pristojno sodišče poslali obdolžilni  predlog. Nadalje so policisti v postopku s potnikom v istem vozilu le temu zasegli manjšo količino prepovedane  droge, katero bodo poslali na analizo. Po opravljeni analizi bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

21. 1. 2020 – TATVINA ORODJA IZ VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini orodja iz vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odprtega vozila odtujil orodje v skupni vrednosti 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 1. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

23. 1. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je le-tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje,  katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

23. 1. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA IN PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku voznika neregistriranega osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez  veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega so policisti vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP  vozilo zasegli in ga s pogodbeno avto vleko odpeljali v hrambo. Zoper voznika bodo policisti na pristojno sodišče  poslali obdolžilni predlog. Nadaljnje so policisti v postopku z voznikom le-temu zasegli manjšo količino prepovedane droge, katero bodo poslali na analizo. Po opravljeni analizi bodo policisti zoper voznika uvedli tudi hitri postopek z izdajo odločbe.

24. 1. 2020 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeležena dva  voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču enega izmed  voznikov. V prometni nesreči se nihče ni telesno  poškodoval. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

24. 1. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je le-tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje,  katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

24. 1. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom drog. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled, policisti pa so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo ter mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

25. 1. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom drog in alkohola. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled, policisti pa so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo ter mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

25. 1. 2020 – VLOM V PODJETJE IN KOMBINIRANA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v podjetje. Ugotovljeno je bilo, da je NN prišel do ograjenega podjetja, s  primernim orodjem prežagal ključavnico obešanko na vratih, ter tako prišel v notranjost, kjer je nato vlomil v šest parkiranih kombiniranih vozil ter iz vozil odtujil različno delovno orodje, nato pa je vlomil še v podjetje od koder pa ni odnesel ničesar. S tem dejanjem je oškodoval podjetje za okoli 6.500 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 1. 2020 – ZASEG PREPOVEDANIH  DROG
Policisti so imeli v postopku tri kršitelje, katerim so zasegli manjšo količino prepovedanih drog. Policisti bodo  zoper kršitelje podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

25. 1. 2020 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je NN na vzvod skozi okno garaže vlomil v stanovanjsko hišo, jo pregledal, nato pa iz nje odtujil zlatnino v vrednosti okoli 1.000 EUR. Materialna  škoda znaša okoli 300 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25.1.2020 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je NN na vzvod skozi okno vlomil  v stanovanjsko hišo, jo pregledal, nato pa kraj zapustil ne, da bi karkoli odtujil, zato je dejanje ostalo pri  poskusu. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 1. 2020 – VLOM V BENCINSKI SERVIS
Policisti so bili obveščeni o vlomu v bencinski servis. Ugotovljeno je bilo, da je NN s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi skladiščna vrata in tako prišel v notranjost, ter odtujil trezor z denarjem. Materialna škoda znaša okoli 15.000 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 1. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo  zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

26. 1. 2020 – POSKUS VLOMA V OSEBNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec med zgornjim robom voznikovih vrat in streho vozila potisnil neznan predmet ter tako poskušal na vzvod odpreti vrata, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Materialna škoda znaša okoli 500 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 1. 2020 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da sta bili v prometni nesreči udeleženi dve voznici osebnega avtomobila. Do prometne nesreče, je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti  ene izmed voznic. V prometni nesreči so se 4 osebe lahko telesno poškodovale. Skupna materialna škoda na vozilih znaša okoli 20.000 EUR. Policist so povzročiteljici na kraju izdali plačilni nalog.

***************************************************************************************

Policisti  pri  terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (predvsem vlomi v objetke, itd). V sled navedenega  vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje  vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami  zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske  storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat  nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir PP, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi