Kronika Policijske postaje Domžale: Namesto vinjete ga je pričakala luknja v steklu

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 4. 2. 2019 do 10. 2. 2019

Domžalski policisti so imeli v preteklem tednu v postopku ponovno nekaj hujših kršiteljev cestno prometnih predpisov, ki so za volan sedli vinjeni, nekateri pa tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so dvema voznikoma in eni voznici zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli vozila, voznico pa čaka še srečanje s sodnikom za prekrške, saj je obenem vozila še pod vplivom alkohola. Začasno je brez vozniškega dovoljenja ostal še en voznik, ki je bil ujet med prehitro vožnjo, v postopku pa je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Policisti so obravnavali tudi dve prometni nesreči, v kateri je ena oseba utrpela poškodbe, v enem primeru pa je bila povzročiteljica vinjena. Policisti so v Mengšu obravnavali poškodovanje osebnega vozila, na Prevojah pri Šentvidu pa poskus drzne tatvine. Vlomilci so obiskali stanovanjsko hišo v Domžalah, od koder so odtujili zlatnino in gotovino, na Homcu pa je neznani storilec na parkiranem avtu izrezal del vetrobranskega stekla, kjer je bila nameščena vinjeta in jo odtujil. Policisti so morali v Mengšu dvakrat posredovati zaradi vinjenega občana, ki je žalil ženo. Po drugem posredovanju je moral kršitelj s policisti, saj je bilo zanj odrejeno pridržanje do iztreznitve. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

4. 2. 2019 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznico osebnega vozila, katera je le-tega vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je vozila pod vplivom alkohola (0,91 mg/l). Zaradi navedenega je bilo vozilo voznici na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznico bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

4. 2. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

4. 2. 2019 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI NA VIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, ki se je pripetila v križišču v bližini podjetja Tosama. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti enega izmed voznikov osebnega vozila. Udeleženka z drugim osebnim vozilom se je v prometni nesreči telesno poškodovala, zaradi česar so posredovali reševalci Zdravstvenega doma Domžale in ponesrečenko odpeljali v Klinični center. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

4. 2. 2019 – KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU V ZASEBNEM PROSTORU IN PRIDRŽANJE PO ZAKONU O PREKRŠKIH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili ob 18.30 obveščeni o kršenju javnega reda in miru v stanovanju stanovanjskega bloka v Mengšu. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je v vinjenem stanju kršitelj žalil svojo ženo, zaradi česar mu bo izdan plačilni nalog. Istega dne ob 22.55 so bili policisti PP Domžale ponovno obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v istem stanovanju. Ponovno je bilo ugotovljeno, da je isti kršitelj v vinjenem stanju ponovno žalil ženo ter se kljub opozorilu policistov ni umiril, zaradi česar mu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje do iztreznitve. Zaradi ponovnih kršitev so policisti kršitelju izdali plačilni nalog.

4. 2. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V SPODNJIH JARŠAH
Policisti Policijske postaje Domžale so v Spodnjih Jaršah zaradi prekoračitve hitrosti v naselju ustavili voznika osebnega vozila. V postopku z njim je bilo ugotovljeno tudi, da je vozil vozilo pod vplivom alkohola (1,05 mg/l). Kršitelju so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

5. 2. 2019 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Spodnjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, vlomil vrata terase, ter tako prišel v notranjost stanovanjske hiše, iz katere je odtujil zlatnino in gotovino, s čimer je oškodoval lastnika za okoli 250 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 2. 2019 – PROMETNA NESREČA I. KAT. NA VIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Vir. Ugotovljeno je bilo, da je voznica zaradi vožnje pod vplivom alkohola, na prekratki varnostni razdalji, trčila v prednjo vozeče vozilo, zaradi česar so ji policisti na kraju izdali plačilni nalog.

6. 2. 2019 – POSKUS DRZNE TATVINE NA PREVOJAH PRI ŠENTVIDU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poskusu drzne tatvine na Prevojah v Šentvidu. Ugotovljeno je bilo, da sta ženski, stari okoli 20 in 40 let, temnejše polti, odklenili vhodna vrata stanovanjske hiše, med tem, ko je lastnik urejeval okolico hiše. Le-ta je ključ pustil v ključavnici vhodnih vrat. Neznanki sta pregledali notranjost hiše, iz katere pa nista ničesar odtujili. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 2. 2019 – VLOM V VOZILO IN TATVINA LETNE VINJETE NA HOMCU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v vozilo in tatvini letne vinjete. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkiranem osebnem avtomobilu izrezal del vetrobranskega stekla, kjer je bila nameščena letna vinjeta in si tako letno vinjeto protipravno prilastil. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 2. 2019 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V DOMŽALAH           Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Zaborštu v postopku voznika tovornega vozila, ki je vozilo vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in sicer v času ukrepa, zaradi česar mu je bilo vozilo na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

8. 2. 2019 – POŠKODOVANJE OSEBNEGA AVTOMOBILA V MENGŠU
Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poškodovanju osebnega avtomobila v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do osebnega avtomobila, kateri je bil parkiran na parkirišču in s primernim predmetom poškodoval streho vozila. Z opisanim je neznani storilec oškodoval lastnika vozila za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 2 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

9. 2. 2019 – VLOM V POSLOVNE PROSTORE PODJETJA V LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v poslovne prostore v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, odtrgal okovje ključavnice obešanke na zaklenjenem prostoru podjetja in tako prišel v notranjost ter iz notranjosti prostora odtujil tri akumulatorje. Neznani storilec je s tem oškodoval lastnika za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 2. 2019 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V DOMŽALAH         Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega vozila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

10. 2. 2019 – ZASEG KZM NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Trzinu v postopku voznika KZM, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

—————————————————————————————————–

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi