Kronika Policijske postaje Domžale: Na parkirišču vlomljeno v vsa parkirana vozila

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 13. 8. 2018 do 19. 8. 2018

Domžalski policisti so v preteklem tednu obravnavali tatvine šestih koles, v enem primeru, pa so vlomilci poleg dveh moških koles, odtujili še multikultivator in samohodno kosilnico. V Radomljah je neznani storilec izpred parkirišča odtujil osebno vozilo znamke Citroen Xsara Break. Vlomilec je obiskal tudi stanovanjsko hišo na Rovah, od koder pa ni odtujil ničesar, je pa lastniku povzročil škodo z vlomom. Policisti so v Spodnji Javoršici obravnavali vlom v pet osebnih vozil, ki so bila parkirana na parkirišču. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so v minulem tednu trije vozniki in dve voznici začasno ostali brez vozniškega dovoljenja. Policisti so obravnavali tudi prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen voznik tovornega vozila, ki je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji in nepravilno naloženega vozila trčil v semafor in se pri tem lahko telesno poškodoval. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik tovorno vozilo vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega mu je bilo tovorno vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo. Policisti so obravnavali tudi en primer nasilja v družini, iz banke pa so jih obvestili o ponarejenem bankovcu za 500 evrov. Več o kroniki domžalskih policistov si lahko preberete v nadaljevanju.

13. 8. 2018 – TATVINA DVEH KOLESA NA HOMCU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini dveh kolesa v Homcu. Ugotovljeno je  bilo, da je neznani storilec iz odklenjene kolesarnice stanovanjske hiše na Homcu odtujil tam parkirani, nezaklenjeni, gorski kolesi znamke Scott, neznanega tipa, belo rdeče barve, z nameščeno kolesarsko torbico pod sedežem in žensko gorsko kolo znamke Nakamura, neznanega  tipa in številk okvirja, kovinsko zelene barve, z nameščenim otroškim sedežem. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 900 EUR. Policisti  v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 8. 2018 – TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA V RADOMLJAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini avtomobila v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 13. 8. 2018 do 14. 8. 2018  med 16.00 in 6.00 uro, v Radomljah iz pred parkirišča odtujil osebni avtomobil znamke Citroen, Xsara  Break, kovinsko modre barve. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 8. 2018  –  PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V DOBU IN ZASEG TOVORNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je voznik TV zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji nepravilno naloženega tovora, trčil v semafor ter se pri tem lahko telesno poškodoval. Povzročitelju prometne nesreče so policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) izdali plačilni  nalog. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznik TV le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo TV zaseženo na podlagi 23. čl. ZPrCP in odpeljan v hrambo, zoper voznika pa sledi obdolžilni predlog.

15. 8. 2018 – TATVINA KOLESA V SREDNJIH JARŠAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Srednjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pred župnijskim domom v Srednjih Jaršah, odtujil tam parkirano, nezaklenjeno, žensko gorsko kolo znamke  Scott Contessa 50, MTB L, št. okvirja T481108618, belo modre barve. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 8. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOBU

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Dobu v postopku voznico osebnega avtomobila, katera je le-tega vozila pod vplivom alkohola (0,63 mg/l). Voznici so policisti začasno odvzeli njeno vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

16. 8. 2018 – POSKUS VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA ROVAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Rovah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl okno v prvem nadstropju stanovanjske hiše in tako prišel  v notranjost stanovanjske hiše, katero je pregledal, vendar ničesar ni  odtujil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500  EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 8. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOBU

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Dobu v postopku voznico osebnega avtomobila, katera je le-tega vozila pod vplivom alkohola (0,70 mg/l). Voznici so policisti začasno odvzeli njeno vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

16. 8. 2018 – PRIJAVA KAZNIVEGA DEJANJA NASILJE V DRUŽINI

Policisti Policijske postaje Domžale so bili s strani občanke obveščeni, da njen partner nad njo že dlje časa izvaja psihično in fizično nasilje. Po zbranih obvestilih bo zoper partnerja na pristojno sodišče podana kazenska ovadba.

16. 8. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale imeli na avtocesti v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil pod vplivom alkohola (0,73 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

17. 8. 2018 – VLOM V BRUNARICO V TOPOLAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v brunarico v Topolah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vrata ter tako prišel v notranjost, od koder je izvršil tatvino dveh moških koles, motokultivatorja znamke BCS in samohodne kosilnice znamke Homda. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 3.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 8. 2018 – ODKRIT PONAREJEN BANKOVEC ZA 500 EUR

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni, da so na banki v Domžalah pri štetju izkupička  enega izmed športnih društev, odkrili sumljiv bankovec za 500 EUR, za katerega so posumili, da je ponarejen. Sporni bankovec so policisti zasegli in ga poslali v pregled pristojnim službam. Policisti bodo zbirali obvestila in po prejeti analizi obvestili Okrožno državno tožilstvo.

17. 8. 2018 – TATVINA KOLESA V PRESERJAH PRI RADOMLJAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dvorišča hiše ukradel črno moško gorsko kolo znamke Derna, tipa Barrio, neznanih serijskih številk. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 8. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA NA HOMCU

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli na Homcu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil pod vplivom alkohola (0,72 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

19. 8. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V KRTINI

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Krtini v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri  je le-tega vozil pod vplivom alkohola (0,68 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

19. 8. 2018 – VLOM V PET AVTOMOBILOV V SPODNJI JAVORŠICI

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v pet avtomobilov v Spodnji Javoršici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vrata na vseh petih parkiranih avtomobilih. Z dejanjem je neznani storilec dva lastnika oškodoval za okoli 500 EUR, enega za 300 EUR, enega za 200 EUR in enega za 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu izsleditve storilca.

—————————————————————————————————–

Policisti  pri  terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

Komentarji uporabnikov
Tagi