Kronika Policijske postaje Domžale: Med vlomom so ga presenetili policisti

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 13. 1. 2020 do 19. 1. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov, tatvin ter zasegli kar nekaj prepovedanih drog. Zaradi vožnje pod vplivom drog sta bila zasačena tudi dva voznika, ki sta začasno ostala brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zgodil se je tudi poskus vloma v ustanovo, pri katerem je bil zaloten in prijet storilec. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden, si lahko preberete v nadaljevanju.

13. 1. 2020 – POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti  so  bili  obveščeni  o vlomu v vozilo v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je storilec razbil steklo tovornega vozila vendar pa v nadaljevanju iz vozila ni odtujil ničesar. Z dejanjem je lastniku povzročil za  okoli 500 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 1. 2020 – TATVINA DENARJA IZ HIŠE
Policisti so bili obveščeni o tatvini denarja iz hiše na Pšati. Ugotovljeno je bilo, da je storilec odlomil kovinsko zaščito okna ter tako prišel v notranjost zaprtega in zaklenjenega objekta, ga pregledal in lastniku vzel denar. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 7.000 EUR. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih o dogodku obvestili tožilstvo.

14. 1.2020 – VLOM V TOVORNO VOZILO IN TATVINA ORODJA
Policisti  so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je storilec razbil steklo vozila ter tako odklenil in odprl tovorno vozilo, iz katerega je izvršil tatvino več kosov različnega ročnega in  električnega orodja. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 1.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14.1.2020 – TATVINA VOZILA
V Domžalah je storilec odtujil zaklenjeno vozilo znamke VW Caddy, srebrne barve, starejše izdelave ter s tem oškodoval lastnika za okoli 3.500 EUR. Policisti bodo po zbranih obvestilih obvestili tožilstvo.

14.1.20120 – PRIJAVA NASILJA V DRUŽINI IN PRIDRŽANJE
Na policijsko postajo je prišla občanka, ki je prijavila nasilnega partnerja. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da gre za znanca policije, ki je v času ukrepa prepovedi približevanja nad partnerico izvajal nasilje. Zaradi navedenega so mu policisti odvzeli prostost in ga pridržali do izročitve preiskovalni sodnici.

14.1.2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo  zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

15.1.2020 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policist so bili obveščeni o dveh poskusih vloma v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec v obeh primerih z neznanim primernim predmetom poskušal vlomiti skozi okno, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, ne da bi karkoli odtujil. S tem dejanjem je vsakega lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policist v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15.1.2020 – ZASEGA PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku dva kršitelja, katerima so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo  zoper oba kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

16.1.2020 – ZAČASNA ODVZEMA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku dva voznika osebnega avtomobila, pri katerima je bilo ugotovljeno, da sta le-tega vozila pod vplivom drog. Voznikoma so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in jima začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katera bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

16.1.2020 – POSKUS VLOMA V USTANOVO IN PRIJET STORILEC NA KRAJU
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v ustanovo. Ugotovljeno je bilo, da storilec, kateri je bil zaloten pri kaznivem dejanju, preplezal ograjo ter pristopil do vrat in jih na vzvod odprl, nato pa poskušal vlomiti še skozi  druga vrata, vendar je bil pred tem prijet s strani policistov, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Materialna škoda znaša okoli 200  EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper storilca napisali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

16.1.2020  –  PROMETNA  NESREČA  I. KATEGORIJE IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik in voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje voznika na prekratki varnostni razdalji,  prav tako je bilo ugotovljeno da je voznica vozila pod vplivom alkohola. Policisti so ji prepovedali nadaljnjo  vožnjo in ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče. Povzročitelju pa so policisti na kraju izdali plačilni  nalog. V  prometni nesreči se nihče ni telesno poškodoval, na vozilih pa je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 3000 EUR.

16.1.2020 – ZASEG OSEBNEGA VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, na katerem je imel nameščene različni reg. tablice katere pa ne pripadajo vozilu. Voznik je vozilo vozil tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper njega bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

17. 1. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo  zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

17. 1. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DEPALI VASI
Policisti so imeli v postopku mladoletnega kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge, o zasegu pa seznanili tudi njegovega zakonitega zastopnika. Policisti bodo zoper mladoletnega kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

18. 1. 2020 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA PREVOJAH PRI ŠENTVIDU
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Prevojah pri Šentvidu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, odprl panoramska vrata dnevne sobe stanovanjske hiše in tako prišel v njeno notranjost. Notranjost je pregledal in iz nje odtujil žensko ročno uro in denar. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.200  EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 1. 2020 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RADOMLJAH
Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu  v  stanovanjsko hišo v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod odprl okno kleti in tako prišel v notranjost stanovanjske hiše. Notranjost je pregledal in iz nje odtujil denar in nakit. Z opisanim je neznani storilec oškodoval lastnika za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 1. 2020 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA ROVAH
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Rovah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi balkonska vrata v hišo in tako prišel v njeno notranjost. Notranjost je  pregledal in iz nje odtujil denar. Z opisanim je neznani storilec lastnico škodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 1.2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

19. 1. 2020 – TATVINA DELA VOZILA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžal so bili obveščeni o tatvini delov vozila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec na parkirišču v Domžalah iz tam parkiranega osebnega vozila znamke VW, Passat, odtujil pokrov desnega zunanjega ogledala. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 1. 2020 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA PŠATI
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Pšati. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi pritlična atrijska vrata in tako prišel v notranjost stanovanjske hiše.  Notranjost je pregledal ter iz nje odtujil denar in predmete. Z  opisanim je neznani storilec lastnika škodoval za okoli 3.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

Policisti  pri  terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (predvsem vlomi v objetke, itd). V sled navedenega  vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje  vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami  zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve,dimnikarske storitve,  odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad  starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi