Kronika Policijske postaje Domžale: Ker pri poskusu ropa nista dobila denarja, sta ga pretepla

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 14. 5. 2018 do 20. 5. 2018

Domžalski policisti so minuli teden obravnavali sedem vlomov. Neznani storilci so v Mengšu vlomili v osebno vozilo, v garažo in kolesarnico. V Brezja pri Dobu, na Račnem vrhu, na Homcu in v Domžalah so vlomili v stanovanjske hiše. V vseh primerih od tam niso šli praznih rok. Tatovi so v minulem tednu odtujili tudi pet koles in eno kolo z motorjem. V Zaborštu so neznani storilci preko noči iz dveh parkiranih osebnih vozil demontirali osem platišč s pnevmatikami in jih odnesli s seboj. Policisti so na Počivališču Lukovica obravnavali tatvino goriva iz tovornega vozila, na Rodici pa poskus ropa, ki se je slabo končal za mladoletnika, saj sta ga neznana mlajša neznanca po tem, ko od njega nista pridobila denarja, pretepla in to tako močno, da je moral pomoč iskati v ZD Domžale, nato pa še v UKC Ljubljana. Policisti so dvema kršiteljema cestnoprometnih predpisov začasno odvzeli vozniški dovoljenji. Brez njega je ostala voznica začetnica, ki je v naselju Želodnik močno prekoračila hitrost, v Mengšu pa voznik, ki je preveč pogledal v kozarec. Več o kroniki Policijske postaje si lahko ogledate v nadaljevanju.

14. 5. 2018 – TATVINA GORIVA IZ TOVORNEGA VOZILA NA POČIVALIŠČU LUKOVICA

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz tovornega vozila na počivališču  Lukovica. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču počivališča BS Petrol Lukovica na naslovu Lukovica, Koseskega 1, s poškodovanjem ključavnice vlomil v rezervoar tam parkiranega tovornega vozila in iz njega odtujil cca. 400 litrov dizelskega goriva. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 900 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 5. 2018 – VLOM V AVTOMOBIL V MENGŠU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbijanjem stekla prišel v vozilo in iz njega izvršil tatvino  več  kosov različnega električnega orodja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 5. 2018 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V ZGORNJIH JARŠAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Zgornjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v drugo vozilo. V nesreči je bila ena oseba lahko telesno poškodovana in bo sama iskala  zdravniško pomoč. Povzročitelju so policisti zaradi kršitve ZPrCP izdali plačilni nalog.

15. 5. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V BREZJAH PRI DOBU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v hišo v Brezjah pri Dobu. Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil v hišo ter gospodarsko poslopje pri hiši ter izvršil tatvino motorne vrtne kosilnice ter motorne žage Husqvarna. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 5. 2018 – VLOM V GARAŽO V MENGŠU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v garažo v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec skozi okno vlomil v garažo in iz nje izvršil tatvino traktorske vrtne kosilnice znamke Husqvarna. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 3.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 5. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA NA ŽELODNIKU

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli na Želodniku v postopku voznico začetnico osebnega avtomobila, katera je v naselju prekoračila hitrost za 37 km/h nad dovoljeno hitrostjo. Voznici je bilo začasno odvzeto njeno vozniško dovoljenje, katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

16. 5. 2018 – PONAREJEN BANKOVEC V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o ponarejenem bankovcu v NLB banki v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec ponaredi bankovec za 20 EUR in ga unovčil v gostinskem lokalu. Policisti so proti Zapisniku zasegli navedeni bankovec, katerega bodo poslali v ekspertizo. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 5. 2018 – VLOM V KOLESARNICO V MENGŠU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v kolesarnico pri hiši v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil skozi vhodna vrata kolesarnice in iz nje izvršil tatvino sivega moškega treking kolesa znamke Valy in črnega ženskega treking kolesa znamke Univega. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 5. 2018 – POSKUS ROPA NA RODICI

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poskusu ropa na Rodici. Ugotovljeno je bilo, da sta na železniški postaji na Rodici do mladoletnika pristopila dva mlajša neznanca in od njega zahtevala denar. Ker denarja nista pridobila, sta ga pretepla, zaradi česar je iskal zdravniško pomoč v ZD Domžale ter kasneje v KC Ljubljana. Za obema storilcema policisti še poizvedujejo in bodo po izsleditvi zoper oba podali kazenska ovadbo na pristojno sodišče.

17. 5. 2018 – TATVINA KOLES Z DVEH AVTOMOBILOV V ZABORŠTU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini koles z dveh avtomobilov v Zaborštu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preplezal žičnato ograjo podjetja ter tako prišel na parkirišče, kjer je z dveh avtomobilov demontiral vseh osem platišč s pnevmatikami in jih odnesel neznano kam. Z opisanim dejanjem je neznani storilec podjetje oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 5. 2018 – TATVINA KOLESA V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na Breznikovi cesti v Domžalah odtujil tam parkirano žensko kolo znamke Woodsun, Velo de ville, črne barve, NN številk okvirja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika za okoli 160 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 5. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V MENGŠU

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Mengšu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,71 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

19. 5. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA RAČNEM VRHU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v hišo na Račnem vrhu. Ugotovljeno je  bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi dvoja vrata stanovanjske hiše in tako prišel v notranjost, katero je pregledal ter odtujil nakit. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 8.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 5. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA HOMCU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v hišo na Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil v hišo, katero je pregledal, vendar iz nje ni ničesar odtujil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 3.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 5. 2018  –  TATVINA  KOLESA IN NEREGISTRIRANEGA KOLESA Z MOTORJEM V NOŽICAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa in neregistriranega kolesa z motorjem v Nožicah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dvorišča stanovanjske hiše odtujil tam parkirano gorsko kolo znamke Scott, črno sive barve in neregistrirano kolo z motorjem znamke Piaggio, modre barve. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 5. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so  bili  obveščeni  o  vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo, ter iz notranjosti odtujil več kosov zlatnine, signalno pištolo in bakreno škatlo za zlatnino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 4.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

————————————————————————-

Na  območju Policijske uprave Ljubljana je zaznan porast kaznivih dejan tatvin iz stanovanjskih hiš, storjenih na posebno predrzen način, kjer skupine storilcev iščejo ranljive osebe (starejši ljudje, zaselki …), pri čemer jih zamotijo s pogovorom ali zvabijo iz hiše z raznimi pretvezami (sprašujejo za pot, povedo da so iz komunalnega ali telekomunikacijskega podjetja, da bodo napeljeval kable, prosijo za vodo, ipd.) Drugi tatovi medtem vstopijo v hišo ter kradejo denar in vrednejše predmete. Policijska postaja poziva občane, da zaklepajo vrata, zapirajo okna in doma ne hranijo večjih vsot  denarja, prav tako naj občani ne spuščajo neznancev v svoje domove, razgovor z njimi pa opravijo na varni razdalji. Pri odhodu od doma naj pustijo prižgano luč in se dogovorijo s sosedi, da bodo pozorni tudi na njihov dom.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200. Do prihoda policistov naj občani ne hodijo tam, kjer so se gibali tatovi in naj ne premikajo predmetov, s katerimi so bili tatovi v stiku.

Po pooblastilu komandirja PP Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

Komentarji uporabnikov
Tagi