Kronika Policijske postaje Domžale: Iz vozil odnašali orodje in denar

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 2. 12. 2019 do 8. 12. 2019

Vlomi v vozila, zasegi prepovedanih drog, zasegi vozil zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, začasni odvzemi vozniških dovoljenj zaradi vožnje pod vplivom alkohola ter prometne nesreče, so dogodki iz kronike Policijske postaje Domžale za pretekli teden, ki si jo lahko preberete v nadaljevanju.

2. 12. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so imeli v postopku voznika tovornega avtomobila, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je le-tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

2. 12. 2019 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil. Voznik je iskal naknadno zdravniško pomoč na UKC  v Ljubljani. Policisti so vozniku osebnega vozila zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

3.12. 2019 – VLOM V TOVORNO VOZILO IN TATVINA ORODJA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbijanjem stekla na zadnjih vratih vlomil v tovorno vozilo in iz njega odtujil več kosov različnega baterijskega orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 3.500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 12. 2019 – ZASEG OSEBNEGA VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, katera je le-tega vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega ji je bilo vozilo na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozila vozilo pod vplivom alkohola. Zoper voznico bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

4. 12. 2019 – POSKUS VLOMA V OSEBNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec poskušal vlomit v osebno vozilo, s tem da je primerno orodje potisnil med zgornjim robom voznikovih vrat in streho vozila ter tako na  vzvod poskušal odpreti vrata vozila, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem je lastniku povzročil za okoli 1.000 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 12. 2019 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL IN TATVINA DENARJA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod odprl vrata vozila ter tako vlomil v osebni avtomobil, kjer je našel denarnico in iz nje odtujil denar. Lastnika je tako  skupno oškodoval za okoli 2.500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 12. 2019 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da so v prometni nesreči  udeležena tri vozila, pri čemer so policisti dvema voznikoma vozil zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji izdali plačilna naloga. Na udeleženih vozilih je nastala materialna škoda v višini cca. 5.500 EUR.

7. 12. 2019 – ZASEG OSEBNEGA VOZILA IN VOŽNJA LE TEGA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

7. 12. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku  kršiteljico, kateri so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršiteljico uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

7. 12. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

8. 12. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim  predlogom  poslali  na pristojno sodišče.

****************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

****************************************************************************************

Dejan Košir, komandir PP, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi