Kronika Policijske postaje Domžale: Eden ju je zamotil, drugi pa jima je iz avta sunil nahrbtnik

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 18. 3. 2019 do 24. 3. 2019

Domžalski policisti so imeli pretekli teden kar nekaj dela s hujšimi kršitelji cestnoprometnih predpisov. Trije vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola, so začasno ostali brez vozniškega dovoljenja, voznik, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, pa je ostal brez avtomobila, saj mu je bil zasežen in odpeljan v hrambo. Policisti so imeli v postopku tudi vinjenega bagerista, ki je delovni stroj vozil brez veljavnega vozniškega dokumenta, ob postopku pa je začel žaliti in vpiti na policiste ter na cesto metati steklenice. Ker se  ni umiril in je s kršitvami nadaljeval, je bilo zanj odrejeno pridržanje. Prav tako mu je bil delovni stroj zasežen in odpeljan v hrambo. Policisti so pretekli teden obravnavali drzno tatvino na počivališču avtoceste ter tri vlome v osebna vozila. V dveh primerih je ostalo pri poskusu, saj so vlomilci od dejanja odstopili, so pa s poskusom vloma povzročili škodo na vozilih. Policisti so obravnavali še tatvino kolesa ter dve prometni nesreči, v katerih je ena oseba utrpela poškodbe. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

18. 3. 2019 – POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL NA HOMCU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil na Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim predmetom na vzvod skozi vrata poskušal vlomiti v osebni avtomobil, kar pa mu ni uspelo in je nato od dejanja odstopil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 3. 2019 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL NA BRDU PRI LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtomobil v kraju Brdo pri Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbijanjem stekla na sprednjih levih vratih osebnega avtomobila, prišel v vozilo in z namenom protipravne prilastitve iz vozila izvršil tatvino denarnice z dokumenti. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 3. 2019 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Mengeš. Ugotovljeno je bilo, da je voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom, ko je v krožnem križišču želel zapeljati na izvoz, trčil v vozilo, ki je pravilno pripeljalo mimo njega po zunanjem pasu, zaradi česar so mu policisti na kraju izdali plačilni nalog.

20. 3. 2019 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V DEPALI VASI
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Depali vasi v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

20. 3. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

21. 3. 2019 – POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL NA PREVOJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil na Prevojah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem snel kljuko prednjih vrat vozila in tako poskušal odpreti vrata, kar pa mu ni uspelo in je nato od dejanja odstopil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico  oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 3. 2019 – TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz kolesarnice stanovanjskega bloka odtujil tam parkirano žensko gorsko kolo znamke Kilimanjaro Cross Pro, belo črne vijolične barve. Z opisanim dejanjem je neznani storilec
lastnico oškodoval za okoli 900 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22.  3.  2019 – ZASEG DELOVNEGA STROJA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA TER PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku voznika delovnega stroja, kateri je le-tega vozil brez  veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, pri čemer je voznik odklonil preizkus alkoholiziranosti in v nadaljevanju še strokovni pregled. Zaradi navedenega je bil delovni stroj vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Med postopkom se je voznik nedostojno vedel, metal steklenice po vozišču, prav tako pa je žalil policiste. Ker se voznik kljub opozorilom ni pomiril in je s kršitvami nadaljeval, je bilo zoper njega na podlagi  109/II  ZP-1 odrejeno pridržanje. Zoper voznika bodo policisti zaradi kršitev ZPrCP in ZJRM-1 podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

22. 3. 2019 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V KRTINI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. Kategorije v Krtini. Ugotovljeno je bilo, da sta v prometni nesreči udeležena mladoletni voznik  motornega kolesa, kateri je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v osebni avtomobil, katerega je vozila voznica. V prometni nesreči se je voznik motornega kolesa poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC v Ljubljano. Zoper mladoletnega voznika motornega kolesa bodo policisti zaradi kršitve ZPrCP podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

22. 3. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Mengšu v  postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil pod vplivom alkohola (0,58 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

23. 3. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Trzinu v postopku voznico osebnega avtomobila, katera je le-tega vozila pod vplivom alkohola (0,73 mg/l). Voznici so policisti začasno odvzeli njeno vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

23. 3. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ZABORŠTU
Policisti Policijske postaje Domžale imeli v Zaborštu v postopku voznika tovornega avtomobila, kateri je le-tega vozil pod vplivom alkohola (0,66 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

24. 3. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršiteljico, kateri so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršiteljico uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

24. 3. 2019 – DRZNA TATVINA NA POČIVALIŠČU BENCINSKEGA SERVISA V LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini na počivališču bencinskega servisa v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na počivališču pristopil do tujih državljanov, ju zamotil, pri tem pa je drugi neznani storilec iz odklenjenega vozila tujih državljanov odtujil nahrbtnik z vsebino. Po opisanem sta se neznana storilca s kraja z vozilom odpeljala v smeri proti Trojanam. Z opisanim dejanjem sta neznana storilca tuja državljana oškodovala za okoli 4.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

—————————————————————————————————–

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

Komentarji uporabnikov
Tagi