Košarkarji Heliosa prepričljivi tudi v Šentjurju

Zmago Sagadin je opozarjal na težko gostovanje v Šentjurju, s katerim je imel Helios v preteklosti veliko težav. Tokrat je bila tekma odločena v drugih 10 minutah, ki jih je Helios dobil s 27:10. S peto zaporedno zmago pa Domžalčani prepričljivo ostajajo tudi na prvem mestu Lige Telemach.

Začetna peterka Heliosa, Radulović, Ponjavić, Marić, Vončina in Boltić, so tekmo dobro odprli in povedli s 4:10, razlika pa je ostajala taka vse do konca četrtine, ko je izza črte 6,75 m za domače zadel Ivan Držić in postavil rezultat prve četrtine (13:16). Nato pa je sledilo verjetno domžalskih najboljših 10 minut v letošnji Ligi Telemach. Domači zaradi odlične obrambe Heliosa namreč več kot 5 minut niso dosegli koša, sušo je v šele 16. minuti prekinil Anže Pelc, Domžalčani pa so v tem času prišli do delnega izida 14:0, ki ga je z zabijanjem po podaji Matica Rebca zaključil Đorđe Majstorović, in s tem že kar zapečatili tekmo. Ob polčasu je bilo 23:43.

In če je po drugi četrtini kazalo, da so se naši končno malo sprostili v napadu, v desetih minutah so dosegli kar 27 točk, se je, vsaj napadalno gledano, v drugem polčasu vse skupaj spet malo ustavilo. Sredi tretje četrtine, po košu Marka Boltića, je Helios še prišel do najvišje prednosti na tekmi (+23, 31:54), potem pa je napad igral le še toliko, kot je bilo potrebno. Obramba je za silo še funkcionirala, čeprav je domače v igro počasi vračal Američan Cameron Hodges. Ko se je razlika po trojki Stanka Sebiča spustila na 14, je na drugi strani še z eno trojko stvari na pravo mesto postavil tokrat odlično razpoloženi Igor Marić (zadel je vse 4 poskuse izza črte 6,75 m), ki se je vrnil na kraj zločina, saj je pred leti za Tajfun oz. takrat Alpos Šentjur uspešno nastopal. Kot je zdaj že v navadi, smo ob koncu še enkrat videli zabijanje Majstorovića, na drugi strani pa je končni rezultat, 52:70, postavil Mladen Primorac. Zanimivo je, da je Helios prepričljivo slavil, čeprav so bili tokrat prvič letos krepko nadskakani s strani nasprotnika (40:24).

Za domače je Ivan Držić dosegel 12 točk in imel ob tem še 6 skokov, pri Heliosu se je Đorđe Majstorović zaustavil pri 17 točkah, Igor Marić pa pri 14 točkah.

Zmago Sagadin, trener Heliosa: "V prvem polčasu smo odigrali odlično in prišli do 20 točk prednosti, vendar pa moja ekipa žal ni usposobljena, da brani teh 20 točk prednosti. Tu je veliko mladih, neizkušenih igralcev, tako da smo v drugem polčasu precej padli, ni bilo več tekoče igre in preciznosti. Še enkrat pa smo odigrali briljantno obrambo, dobili zelo malo košev in potem je vse lažje. Vidi se ta psihološka prednost,mi nimamo kaj izgubiti, saj smo prišli v Šentjur s štirimi zmagami in smo igrali precej bolj sproščeno, medtem ko se domačinom vidi, da so v krču, da težko pridejo do koša. Upam, da se bodo iz tega izvlekli, kajti niso slaba ekipa in mislim, da so sposobni igrati bistveno bolje."

Igor Marić, Helios: "Predvsem smo igrali dobro v obrambi in zaustavili nekatere njihove glavne igralce, kakršen je bil tudi naš dogovor pred tekmo. V prvem polčasu smo pobegnili z zadetimi trojkami, ki pa so nam jih domači omogočili, tako da je bilo potem ob prednosti 15, 20 točk veliko lažje igrati. V drug polčas smo krenili čvrsto, zadržali to prednost in na koncu tudi zasluženo slavili."

Robi Ribežl, trener Tajfuna: "Nekateri igralci so tako nesamozavestni, da košarke ne morejo igrati niti v 3. ligi, kaj šele tu. Jaz še zmeraj gledam pozitivno naprej, ampak vseeno mislim, da bo treba narediti nekatere bolj grobe posege v ekipo, če bomo želeli zmagovati."

S peto zmago v petih tekmah Helios ostaja trdno na prvem mestu Lige Telemach, nov prezikus pa sledi že prihodnjo soboto, ko v domžalsko "komunalo" prihaja Maribor Nova KBM. Vabljeni k ogledu!

Liga Telemach, 5. krog

Tajfun Šentjur – Helios Domžale

                     52 : 70 (13:16, 10:27, 18:13, 11:14)

Tajfun: Cuk, Pelc 7, Milovac, Horvat, Sebič M. 2 (5 skokov), Zadnik 5, Držić 12 (6 skokov), Hodges 7, Primorac 7 (5 skokov), Sebič S. 3, Zimić 9 (8 skokov), Cehnar

Helios: Besedič 5, Ponjavić 7 (5 skokov), Marić 14, Mlakar, Rebec 3, Berlič, Majstorović 17, Radulović 7, Morina 2, Hrovat, Boltić 6 (5 skokov), Vončina 9

Avtor: KK Helios Domžale; Foto: KK Helios Domžale
Komentarji uporabnikov