Koncert za dom sv. Katarine

Vokalno-instrumentalna skupina sv. Mihaela iz Mengša pod vodstvom trobentača Franceta Kompareta je nastopila na dobrodelnem koncertu za dom sv. Katarine v Mengšu. Dvorano Matije Tomca v zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano je napolnilo veliko podpornikov dobrodelnosti, saj so z zbranim denarjem prispevali za nakup rehabilitacijskega kolesa oskrbovancev doma.

»V kulturnem programu se je zvrstilo več kot sto nastopajočih,« je povedal Kompare. »Med njimi so bili gojenci glasbene šole zavoda sv. Stanislava, dijaki Škofijske gimnazije, Zavod usmiljenk Doma sv. Katarine in naša vokalno-instrumentalna skupina. Nato je sledilo prijetno druženje, tudi z nekaterimi oskrbovanci mengeškega doma, ki so si ogledali prireditev. Lepo je bilo sodelovati na dobrodelnem koncertu v prid mengeškega doma starostnikov.«

Dom je svoja vrata odprl na začetku leta 2012. Imajo eno in dvoposteljne sobe. Ob lepem sončnem vremenu imajo iz doma lep pogled na Kamniško-Savinjske Alpe. V domskem kompleksu je tudi urejena kapela, kjer imajo vsako jutro mašo.

P. H.

Komentarji uporabnikov