Končana je domžalska sezona v Ligi ABA 2

Helios Sunsi so končali s premierno sezono v 2. ABA Ligi. V zadnjem kolu je v Domžalah gostoval nekdanji velikan evropske košarke, Split, in po hudem boju v Dalmacijo odnesel zmago z 78:82. Za navdušenje v dvorani je poskrbel zaključek “sezonske” nagradne igre, v kateri smo nekoga obdarili z novim skuterjem, ki ga je podaril Avto Debevc.

V obračunu Heliosa in Splita, ki sta se pred leti srečevala tudi že v najmočnejšem jadranskem tekmovanju, sta si bili ekipi blizu vseh 40 minut, rahlo pobudo pa so vseeno imeli gostje iz Dalmacije. Razen na samem uvodu tekme, ko so Domžalčani povedli s 5:0, so bili Splitčani vseskozi v rahlem vodstvu, ki je bilo dvoštevilčno le na samem začetku zadnje četrtine (57:69). Drugače pa so jim Sunsi vseh 40 minut dihali za ovratnik, za kar je v prvem polčasu skrbel predvsem Blaž Mahkovic (15 točk v 1. polčasu), v drugem pa sta mu na pomoč priskočila še Miroslav Pašajlić in Jure Besedić.

Tik pred glavnim odmorom so Domžalčani na kratko celo povedli (39:37), a je ob polčasu Split vseeno vodil za 2, z 39:41, za kar je poskrbel občasni hrvaški reprezentant Pavle Marčinković. Gostje so se prvič malce odlepili sredi 3. četrtine (50:57), ko je bilo na začetku zadnjega dela igre že omenjenih 57:69, pa je vse kazalo, da so domžalske moči pošle. A so domači zmogli še zadnji juriš in se pol minute pred koncem, po štirih točkah Pašajlića, približali le na tri točke zaostanka (78:81), za kaj več pa je žal zmanjkalo časa, tako da se je Split veselil zmage na zadnji “jadranski” tekmi sezone.

Pri Helios Sunsih je tokrat točkovno prednjačil Blaž Mahkovic z 21 točkami, 19 jih je dodal Pašajlić, s 15 točkami, 6 skoki in 7 podajami pa se je izkazal tudi Jure Besedić. Za Split je Mateo Kedžo dosegel 21 točk, Pavle Marčinković pa je 15 točkam dodal še 9 skokov.

Dejan Jakara.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čestital bi ekipi Splita za zmago. Mislim, da sta si obe ekipi močno želeli dobiti zadnjo tekmo v letošnji sezoni Lige ABA 2, tako da tudi svojim fantom nimam česa očitati. Borili so se do konca, a se nam žal ni izšlo. Verjamem, da nam bodo vse izkušnje iz 2. ABA Lige prišle še kako prav v nadaljevanju sezone. Zahvalil bi se navijačem za podporo na tekmah jadranskega tekmovanja, zdaj pa jih vabim, da nas v čim večjem številu spodbujajo tudi v zaključku državnega prvenstva, saj nam podpora s tribun veliko pomeni.”

Domžalčane naslednja tekma čaka že ta četrtek, ko v 3. kolu Lige Nova KBM za prvaka, gostujejo v Stožicah pri Petrol Olimpiji.

Liga ABA 2, zadnje, 22. kolo (Domžale, 12. 3. 2019)

Helios Suns – Split 78:82 (15:19, 24:22, 16:22, 23:19)

Helios Suns: Pašajlić 19, Gajić 6, Klavžar, Fon 5, Oman 4 (5 skokov), Močnik 4 (10 podaj), Jogan 4, Mahkovic 21, Besedić 15 (6 skokov, 7 podaj)
Split: Kalajžić 8, Veljačić, Rebić 3, Kedžo 21, Gabrić 12, Omrčen, Runjić 4, Marčinković 15 (9 skokov, 5 podaj), Vrgoč 10 (5 skokov), Cobbins 9 (9 skokov)

Bojan Horvat, izvršni direktor AC Debevc.

Skupaj z AC Debevc smo podarili nov skuter

Med polčasom tekme s Splitom se je končala tudi letošnja velika nagradna igra, za katero smo poskrbeli v partnerstvu z Avto Debevc. Vsi kupci sezonskih vstopnic in kupci posamičnih kart na domačih tekmah Lige ABA 2, pa tudi stranke oz. obiskovalci AC Debevc, so imeli med sezono možnost izpolniti nagradni kupon, s katerim so se uvrstili v žreb za nov skuter. Ob rednih nagradnih igrah na domačih tekmah Lige ABA 2, ki so enega srečnega obiskovalca tekme vsakokrat razveselile z vikend izposojo novega avtomobila AC Debevc, je napetost dosegla vrhunec ob polčasu tekme Helios Suns – Split.

Izvršni direktor AC Debevc, Bojan Horvat, je prevzel odgovorno nalogo, da razveseli enega srečnega nagrajenca, ki je med sezono oddal nagradni kupon. Malce je bilo treba vse skupaj še premešati, potem pa smo dobili zmagovalni kupon, na katerem je bilo izpisano ime Irena Povalej!

Matevž Zupančič, direktor Helios Suns, in Bojan Horvat, izvršni direktor AC Debevc.

Srečni nagrajenki seveda iskreno čestitamo in ji želimo mirno vožnjo z njenim novim skuterjem, AC Debevc pa se zahvaljujemo za sodelovanje in pomoč pri izpeljavi nagradne igre.

Avtor: Helios Suns; Foto: Gašper Papež

 

Komentarji uporabnikov
Tagi