Koledar dogodkov

 • sre
  30
  Dec
  2020
  0:00Knjižnica Domžale - spletna delavnica

  V zadnjih dneh iztekajočega se leta se prepustimo našim pravljičarkam in izkoristimo urico ali dve za druženje in ustvarjalnost.

  Prihodnji teden vas bomo ponovno povabilu k ogledu novih pravljic in delavnic.
  Ob ponedeljkih vas čaka čaka pravljična urica Neko, nekje ... z Laro, ob torkih za vas pripravljamo zabavne miselne igre za vse generacije, ob sredah izdelujemo igrače s pomočjo Igračarij, ob četrtkih se podamo na potovanje s pravljičnim junaki iz bogate zakladnice ljudskih pravljic, ob koncu tedna pa vas čakajo Igrarije.

  Pridružite se nam in nam posredujte fotografije izdelkov na prireditve@dom.sik.si.

  Ustvarite igračo in se igrajte z nami!

  Delavnico vodi: Lara Nemec

  Zanima nas, kako vam bodo izdelki uspeli in vas vabimo ,da nam posredujete fotografije izdelkov. Pošljete nam jih lahko na elektronski naslov prireditve@dom.sik.si

  Pričarajmo si sneg!

  Potrebujemo:

   jedilni škrob
   pena za britje
   velika posoda

  Smučarski zavoji za zabavo!

  Potrebujemo:
   bel papir
   črn flomaster

  Praznični junaki iz papirja!

  Potrebujemo: 

   barvni papir
   svinčnik
   črn flomaster
   rdeč flomaster
   lepilo
   škarje

  Ko se bliža silvestorvo ...

  Potrebujemo:
   majhen kozarec za vlaganje
   lepilo
   bleščice
   čajna svečka

  Se vidimo prihodnji teden.

   

 • sre
  30
  Dec
  2020
  0:00Knjižnica Domžale - Slovenologija

  Gostov, ki ju je gostil dr. Noah Charney, ni potrebno posebej predstavljati. Tanja Ribič in Branko Đurić - Đuro sta med najbolj znanimi slovenskimi igralskim pari. V večeru, ki sta ga sooblikovala, sta govorila o filmski produkciji v Sloveniji in bivši Jugoslaviji, o vodenju lastnega gledališča in še o čem. Branko Đurić nam je celo zaupal, zakaj ima vedno sončna očala ...


  Za arhivski posnetek je poskrbel portal domzalec.si

  org.: Knjižnica Domžale, dr. Noah Cherney

  Skupaj obujajmo spomine!

   

 • sre
  30
  Dec
  2020
  10:00 - 18:00Virtualna dvorana kulturnega doma

  Počitniške lutkovne predstave in animirani filmi v spletnem kinu in virtualni dvorani kulturnega doma.

  Filmi in lutkovne predstave bodo na voljo na www.kd-domzale.si v označenih terminih. Ogled je brezplačen, omogočajo pa ga Kulturni dom Franca Bernika Domžale, Mestni kino Domžale in Slovenski filmski center.

  sreda, 30. december / 10.00-18.00

  Hainz Janisch: MAJHNO TEŽAVO IMAM + nagovor Dedka Mraza

  lutkovna predstava (posnetek) / Lutkovno gledališče Fru-Fru / režija: Irena Rajh / igrata: Ana Špik, Voranc Boh / 35' / 3+ / Zaskrbljeni medved hodi od trgovine v trgovino in vsakič dobi nekaj, česar očitno ne potrebuje – šal, stekleničko zdravil, klobuk, kozarec medu, očala … Vsi točno vedo, kaj medved rabi, nihče pa mu ne prisluhne. Vse dokler ne pride iz mesta na vrh griča, kjer sreča drobno muho. Pred predstavo nas bo nagovoril Dedek Mraz.

  Majhno težavo imam,“ je rekel medved izumitelju. „Bi mi mogoče …?“ Toda izumitelj medvedu ne pusti dokončati stavka. Točno ve, kaj potrebuje: par kril. Zaskrbljeni medved gre naprej, hodi iz trgovine v trgovino in vsakič dobi nekaj, česar očitno ne potrebuje – šal, stekleničko zdravil, klobuk, kozarec medu, očala … Vsi točno vedo, kaj medved rabi, nihče pa mu ne prisluhne. Vse dokler ne pride iz mesta na vrh griča, kjer sreča drobno muho.

  To je zgodba o osamljenosti, ki jo dobro poznamo vsi. Otroci morda še najbolje vedo, kako je, če te nihče zares ne posluša, in če vsi vedo, kaj je najboljše zate. Hkrati je tudi zgodba o današnjem svetu, ki nas zasipa z materialnimi stvarmi, ki naj bi nas delale srečne. Predvsem pa je zgodba o prijateljstvu. Ker včasih rabiš samo to, da te nekdo sliši in razume, pa čeprav je to čisto navadna muha.

   

 • sre
  30
  Dec
  2020
  19:00Spletna vadba

  Sprostitvena joga poteka ob sredah med 19. in 20. uro. Pridruži se vadbi, ki prinaša globoko sprostitev uma in telesa. Kjer odlagamo balast in ustvarjamo prostor tistemu, kar nas resnično polni. Vadba je namenjena izključno mladim do 30. leta in poteka prek aplikacije ZOOM. Vodi: Špela Kren, učiteljica hatha joge.

  Tudi v decembru ostaja vadba brezplačna. Obvezne predhodne prijave na info@czm-domzale.si ali 040 255 568.

   

 • sre
  30
  Dec
  2020
  20:00Live stream

  Čarobno mesto Domžale predstavlja: Live stream koncert: Vlado Kreslin

  Glede na letošnjo situacijo s koronavirusom, dogodka Čarobno mesto Domžale žal ne moremo izpeljati v enaki obliki kot smo ga lani. Vam bomo pa ob koncu leta polepšali leto z live stream koncertom Vlada Kreslina. Koncert se bo predvajal na Facebook straneh: Občina Domžale, Visit Domžale, blunout in domžalec.si.

  "Vlado Kreslin pravzaprav spada med avtorje, ki jih imajo »vsi radi«, kar ponavadi velja za tiste, ki skušajo najbolj ugajati, biti vsakomur všečni. Kar v umetnosti ponavadi ni najbolj zaželeno, v popularni glasbi pa je prevečkrat spregledano. A pri Vladu se zdi, da tega ne počne za druge, temveč zase, oziroma je v tem, da bi nas v to prepričal, zelo prepričljiv. Deluje iskreno in pristno. Pravzaprav z leti vedno bolj, kakor dobro vino." Izak Košir Odzven (Sigic)

  Dogodek so omogočili: Občina Domžale, Visit Domžale, blunout

   

 • čet
  31
  Dec
  2020
  0:00Knjižnica Domžale - spletna pravljica

  Vabimo vas, da se nam pridružite na popotovanjih v svet pravljičnih junakov in ustvarjanj.

  Naša pravljičarka vam bo pričarala pravljične zgodbe iz bogate zakladnice ljudskih pravljic. Čakajo vas zabavne in iskrene prigode pravljičnih junakov. Vstopite v svet ljudskih pravljic, ki so preproste, a polne življenjske modrosti.

  pravljičarka in animatorka: Natalija Trebušak

  Zanima nas, kako vam bodo izdelki uspeli in vas vabimo ,da nam posredujete fotografije izdelkov. Pošljete nam jih lahko na elektronski naslov prireditve@dom.sik.si

  S pravljico potujmo po svetu!