Koledar dogodkov

 • čet
  06
  Jan
  2022
  17:00 - 17:50Knjižnica Domžale

  6. januar 2022, ob 17.00: ZDOLGOČASENI BOBEN • SPLETNA PRIJAVA

  Vabimo vas, da se nam ponovno pridružite pri poslušanju pravljic.

  Vsak četrtek bo pravljičarka otroke popeljala v svet pravljičnih junakov in ustvarjanj. Na popotovanju jih čakajo zabavne in iskrene prigode pravljičnih junakov.

  Obvezna je predhodna SPLETNA PRIJAVA.

  Pravljice boste lahko poslušali vsak četrtek med 17.00 in 17.50.

  priporočena starost: 4+

   

 • čet
  06
  Jan
  2022
  18:00Mestni kino Domžale

  Sarajevo, maja 2021. Baščaršija in staro mesto se skušata otresti posledic pandemije, ki se še ni zares končala. Medtem pa prihaja poletje in novo upanje, da se bodo stvari izboljšale, čeprav le za kratek čas. Ko v Enisovo »čevapdžinico« vstopi zagrebška kulinarična blogerka, se nenadejano sproži spor o tem kdo v Sarajevu dela najboljše čevape. Topla in sproščena komedija z Brankom Đurićem – Đurom in Izudinom Bajrovićem v glavnih vlogah je v velikem slogu odprla letošnji Sarajevski filmski festival.

 • čet
  06
  Jan
  2022
  20:00Mestni kino Domžale

  Alana in Gary se prvič srečata na fotografiranju na njegovi srednji šoli. Alana ni več študentka, temveč mlada ženska, ki se želi dokazati kot pomočnica fotografa. Gary se je že uveljavil kot igralec - in to ji takoj pove, da bi nanjo naredil vtis. Njegova nadnaravna samozavest jo zabava in navduši in tako vzpostavita iskren, pa tudi malce neroden odnos. Ker si Gary želi, da si se z Alano še bolj povezal, izkoristi priložnost in jo povabi, da bi bila njegova spremljevalka med televizijskim nastopom v New Yorku, ona pa privoli. Televizijski nastop ne gre ravno po načrtih, in ko se vrneta v Kalifornijo, se vsak od njiju sprašuje o svoji prihodnosti. Čez čas, ko se njuno prijateljstvo krepi, Gary išče možnosti za delo izven igralstva ter postane nadobudni podjetnik, ki prodaja vodne postelje in odpira lokal s fliperji, medtem pa Alana resno razmišlja o svoji karieri, vključno z igranjem.
  Sama ali drug ob drugem Gary in Alana doživita vrsto razburljivih in grenko-sladkih razsvetljenj – bližnje srečanje s slavnim igralcem (ki ga upodobi Sean Penn), hollywoodskim producentom (Bradley Cooper) in lokalnim politikom (Benny Safdie). Oba krmarita skozi čas in kraj, ki jima prinašata vznemirjenje ob prvi ljubezni, vstop v odraslost in odkrivanje na novo odkritega potenciala – morda predvsem drug v drugem.

 • pet
  07
  Jan
  2022
  0:00Knjižnica Domžale

  Prepustite se toku izbranih besed, fotografij in glasbe

  Vsi ljudje smo že izkusili, kako dobrodejno vplivajo na nas besede, še posebej v težkih časih, kako nas pesem sprosti ali nam da občutek, da nismo sami. Knjige nas peljejo na potovanje skozi oči drugega, ki se je namenil tja, kjer je nam neprijetno ali kamor si ne upamo. 

  Vabimo vas, da vstopite v čudoviti svet besed in se predate izbranim odlomkom ali mislim iz knjig ... Odkrijte skrivnostni svet knjig ... Prepustite se valovom besed, fotografije in glasbe.

   

 • pet
  07
  Jan
  2022
  07:00 - 13:00Športna dvorana Domžale

  Območno združenje Rdečega križa Domžale in ZTM Ljubljana vas v četrtek, 6. in petek, 7. januarja 2022, med 7. in 13. uro vljudno vabita, da se udeležite krvodajalske akcije, ki bo potekala v Športni dvorani Domžale. 

  Zaradi zaščite krvodajalcev in zaposlenih ter preprečevanja možnih prenosov bolezni na Območnem združenju Rdečega križa Domžale krvodajalce naprošajo, da pokličejo na telefonski številki 051 389 270 ali 051 671 147 ali 030 716 796, da se dogovorite o uri prihoda in preverjanju pogojev za darovanje krvi. Prosijo vas, da pred odločitvijo preverite ustreznost. Krvodajalce naročajo na termin, vstopajo pa posamično.

  Zaradi zagotavljanja nemotenega zdravljenja s krvjo je darovanje krvi nujna zdravstvena storitev, zato darovanje krvi NI POGOJENO z izpolnjevanjem PCT pogoja (Odlok 2882, 18. 9. 2021). Krvodajalcem se Območno združenje Rdečega križa Domžale zahvaljuje za odziv, razumevanje ter upoštevanje vseh preventivnih zaščitnih ukrepov.

 • pet
  07
  Jan
  2022
  18:00Mestni kino Domžale

  Bert je običajen trinajstletnik: obožuje superjunake, ne mara koriandra in rad sanjari. Na primer o tem, da je najbolj »kul« sedmošolec na šoli, ki ga lahko ljubi le najbolj »kul« dekle na šoli. In še to: Bert piše dnevnik! Prvi šolski dan dobi v dnevniku kar štiri zvezdice in pol. Bert se namreč zaljubi v najbolj »kul« devetošolko, ki jo vsi kličejo »Jogurt Lejla«. Kmalu ugotovi, da je Amira, njegova nova sošolka, Lejlina sestra. Da bi se ji približal, se spoprijatelji z Amiro. A ko Bert na Lejlini postelji najde dnevnik, ga zasrbijo prsti. Kako bolje očarati dekle in si utreti pot do njenega srca, če ne s poznavanjem njenih skrivnosti? Da nastane omleta, je pač treba razbiti jajce! Bert sledi dnevniškemu zapisu, a ga usoda in srce odpeljeta drugam.
  Film je posnet po uspešni knjižni seriji Bertovih dnevnikov švedskega pisateljskega dueta Andersa Jacobssona in Sörena Olssona, sicer avtorjev še enega švedskega otroškega knjižnega in filmskega junaka Suneja.

 • pet
  07
  Jan
  2022
  20:00Mestni kino Domžale

  filmski abonma PETEK in za IZVEN

  Francoska depeša je ljubezensko pismo novinarjem, postavljeno v pisarne ameriškega časopisa v izmišljenem francoskem mestu 20. Stoletja. Wes Anderson (Grand Budapest Hotel, Otok psov, Nadarjeni gospod Lisjak) oživi zbirko treh zgodb, objavljenih v francoskem časopisu s sedežem v izmišljenem mestu Ennui-sur-Blase. Film se zgleduje po Andersenovi ljubezni do časopisa The New Yorker, nekateri liki in dogodki v filmu pa temeljijo na ekvivalentnih iz revije oziroma iz resničnega življenja.

 • sob
  08
  Jan
  2022
  10:00KD Franca Bernika

  Lutkovna predstava Dinozavri? je pustolovska komedija za najmlajše gledalce. Mladi raziskovalki Vesna in Živa odkrijeta resnično dinozavrsko jajce. Razvije se smešna, napeta in hkrati poučna zgodba o Dinozavrih, na koncu katere se gledalci soočijo s pravim pravcatim, ogromnim Dinozavrom. Nekaj smešnega, nekaj poučnega in nekaj presenetljivega o dinozavrih!
  Cena vstopnice: 5 / 4,5 Eur
 • sob
  08
  Jan
  2022
  10:00KD Franca Bernika

  Pišti Gajaš (Vlado Novak), avtomehanik iz filma Petelinji zajtrk (2007), znova v akciji!

  Po veliki uspešnici Gajaš, arestant izpod peresa letošnjega Prešernovega nagrajenca Ferija Lainščka slovenski filmski, televizijski in gledališki igralec Vlado Novak, tokrat brez maske na obrazu in brez pretirane distance, spregovori o svojem življenju ter naredi zaključni obračun. Po filmu Petelinji zajtrk, v katerem je postal živa slovenska legenda, se nezlomljivi mehanik zlatega srca Pišti Gajaš po prihodu iz zapora znajde v drugačnem času in prostoru, v drugačnem zaporu. Pišti Gajaš obračuna s seboj, družbo in sistemom ter se – brez maske na obrazu – sooči z bogom in svobodo. Življenjska zgodba mehanika Pištija Gajaša se nadaljuje. Potem ko se je že lepo navadil življenja v zaporu, so se vrata nekega lepega dne nepričakovano odprla ... Gajaš mora ven, na svobodo! Zunaj pa ... povsod same omejitve ...
  Kratkočasno in zabavno! Tudi takšno, da se zamisliš! »Pišti Gajaš de maske na sebi nosa ne!«
  Cena vstopnice: 15 eur
 • sob
  08
  Jan
  2022
  17:00Mestni kino Domžale

  Sedaj, ko je Spider-Manova identiteta razkrita, naš prijazni sosedski junak Peter Parker ne more več ločevati vsakdanjega zasebnega življenja od nevarnega življenja superjunaka.
  Za pomoč prosi Doctorja Strangea, a ko se eden od njegovih urokov ponesreči, se začnejo pred njima pojavljati nevarni sovražniki iz drugih svetov in Peter mora odkriti kaj resnično pomeni biti Spider-Man.