Klapa Mali grad je v Poletnem gledališču na Studencu obeležila 10-letnico delovanja

Včeraj zvečer je v Poletnem gledališču na Studencu pri Domžalah Klapa Mali grad iz Kamnika, z veličastnim koncertom obeležila svojo 10-letnico delovanja. Na odru so se slavljencem pridružili člani ansambla Slovenski muzikantje, Tamburaški orkester Vrhpolje in klapa Kvarner.

Obiskovalci so na koncertu lahko slišali bolj ali manj znane melodije, ki so značilne za klapsko petje. Ob tem je potrebno poudariti, da so člani kamniške Klape Mali grad ponovno dokazali, da lahko stopijo ob bok tovrstnim pevskim skupinam Dalmacije in Kvarnerja ter tudi Istre. Ob tem so tudi dokazali, da je glasba univerzalni jezik sveta, ki ne pozna meja.

V prvem delu so člani Klape Mali grad nastopili skupaj z ansamblom Slovenski muzikantje, ki sedaj deluje s pomlajeno zasedbo. Seveda so zaigrali tudi nekaj svojih uspešnic. V drugem delu koncerta so se na odru predstavili še člani klape Kvarner iz Bakra pri Reki, ki so bili s strani občinstva izredno toplo sprejeti in nagrajeni z dolgimi aplavzi. V tretjem delu koncerta pa je Tamburaški orkester Vrhpolje, s strunami tamburic popeljal obiskovalce v Dalmacijo.

Med koncertom, ki je trajal več kot dve uri in pol, je bilo tudi polno čestitk kamniški klapi in izmenjavi daril. Članom te zasedbe pa je na odru čestital tudi predsednik KUD Miran Jarc Škocjan Lojze Stražar.

Vsekakor ves trud, ki je bil vložen v pripravo slavnostnega koncerta Klape Mali grad, ni bil zaman. Čestitke odlični zasedbi in še veliko uspešnih glasbenih let!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Kamniške novice
Komentarji uporabnikov