Katarina in Vinko Pele iz Homca s prijatelji obeležila 50-letnico poroke

V teh dneh jubilej 50 let poroke praznujeta Katarina in Vinko Pele iz Homca. Ker gre za res lepo obletnico, jo je vsekakor temu primerno potrebno obeležiti. In sta jo. Najprej s svojimi prijatelji, s katerimi že nekaj let vsako jutro pridno telovadijo ob reki Kamniški Bistrici.

Ob 50-letnici poroke so včeraj proti večeru Katarino in Vinka Peleta iz Homca obiskali prijatelji iz telovadne skupine Radomlje, Društva Šole zdravja, ki že nekaj let vsako jutro skupaj opravijo tisoč gibov. Včeraj zvečer sicer ni bilo tisoč telovadnih gibov, so bili pa malo drugačni, prazniku primerni.

In ker nas je pot »slučajno« zanesla mimo, smo slavljenca in druščino obiskali tudi mi, da smo se na lastne oči in ušesa prepričali, kako je, če si v zakonskem jarmu petdeset let. Bilo je prijetno, druščina pa je tudi malo zapela … Seveda pa je prazniku primerno pred hišo stal tudi velik mlaj, na katerem je visel srček, ki je nakazoval, da pri Peletovih že 50 let gori ljubezen.

Katarini in Vinku sta se v zakonu rodila sinova Roman in Marjan, imata pa že tudi pet vnukov. Ob njunem prazniku jima čestitamo, pa se seveda vidimo ob 60-letnici!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov