Kaja Bratina, ŽNK Radomlje: »Ta sezona bo velik izziv«

Ženskemu nogometnemu klubu Radomlje se je pridružila Kaja Bratina, ki je preteklo sezono nosila kapetanski trak ekipe iz Ajdovščine. Enaindvajsetletna krilna napadalka se je preizkusila v večih športih, njena ljubezen pa je bila vseskozi nogomet.

“Študiram v Ljubljani in sem hotela imeti več treningov, da bi lahko napredovala. Odločitev je bila lahka, saj sem poznala dekleta in sem vedela v kaj se spuščam, tako da pomislekov nisem imela. Prvi vtisi pa so super. Izabela Križaj in Zala Kuštrin sta bili moji soigralki v Ajdovščini, z njima pa treniram že od začetka, kar mi je bil velik plus pri odločitvi za ŽNK Radomlje. Vedela sem, da se bom v ekipo vklopila tako nogometno kot v družbo.” je o svojem prestopu povedala Kaja, ki je na 57 tekmah v SŽNL dosegla pet zadetkov.

Kako pa je sploh vstopila v svet nogometa? “Nogomet sem vzljubila zaradi brata, ki ga je treniral pred mano, tako da sem veliko časa preživela na igrišču. Prej sem trenirala karate, nato pa sem se hotela podati v nogomet, a je klub v Biljah ravno prenehal z delovanjem. Pri dvanajstih nisem želela trenirati s fanti, tako da sem se podala v rokomet. Koordinacijo sem nato prenesla v nogomet, nekaj časa sem trenirala oboje, kmalu pa sem se morala odločiti za šport, zmagala pa je moja največja ljubezen – nogomet.”

Letošnja sezona je z odhodi in prihodi v slovenskem ženskem nogometu poskrbela za eno od večjih sprememb v preteklih letih, Kaja pa se je ravno zato veseli: “V klubih se je zgodilo veliko sprememb, zato bo ta sezona velik izziv. Na začetku je težko določiti favorita, zato mislim da je vse odprto. Če bomo kazale željo, dobro igro in bomo trenirale še naprej tako zavzeto, bomo v samem vrhu. Teh nekaj tednov priprav smo oddelale zavzeto in dobro, tako da upam, da se bo kazalo tudi v sezoni.”

Kljub nekoliko nižji rasti pa se 21-letna Primorka ne boji dvobojev, na igrišču pa najraje zaseda mesto ob robu igrišča – na mestu krilne igralke. “Najbolje se počutim na položaju krilne napadalke in tudi v napadalni sredini, kar sem do sedaj tudi največ igrala. K temu pripomore tudi moja vzdržljivost, zato se lahko celotno tekmo borim. Kljub nižji višini se ne bojim dvobojev, upam pa še na napredovanju v tehničnih prvinah. Veliko prostora za napredek je še v taktičnem delu igre in komaj čakam, da se naučim več. Všeč mi je način dela trenerja na tem področju, saj spoznavam, kako ima vsak igralni položaj svojo funkcijo v obrambi in napadu.”

Za konec pa je nekaj dodala še o svojem vzorniku in najljubšem tujem klubu: “Od malega mi je bil vzornik Thierry Henry, zato navijam za Arsenal. Seveda sta Messi in Ronaldo čarovnika na igrišču in ju z veseljem spremljam, bolj pa mi je všeč Messi. Vseeno pa moj vzornik ostaja Francoz.”

Avtor: A.S.; Foto: ŽNK Radomlje

Komentarji uporabnikov
Tagi