Jari ERF – Otroški etno-rock festival

V Češminovem parku se je zgodil Jari ERF festival, ki ga je kljub slabemu vremenu organizatorjem uspelo postaviti pod streho – dobesedno. Sicer je bil festival v primeru slabega vremena napovedan na pokritem drsališču v Domžalah, a je festival kljub dežju potekal v Češminovem parku, saj organizatorju zaradi prevelike in prezahtevne papirologije ni preostalo drugega, kakor da si sposodi tri šotore.

V enem šotoru je bila kuhinja za nastopajoče, v drugem sta se odvijali delavnici: bralni kotiček s Knjižnico Domžale ter kiparska delavnica z Nino Koželj. Astronomski krožek je odpadel, saj je bilo oblačno in z teleskopi ne bi nič videli. V tretjem pa se je odvijal festivalski dan JariERF, ki je namenjen mladim, popularizaciji glasbe in etno glasbe, otroke in njihove družine pa poskušajo z nastopi mladih glasbenikov prepričati, da vzljubijo glasbo, petje, igranje instrumentov in različne zvrsti glasbe.

Pod streho Češminovega parka pa so se veselo pekle palačinke ter kokice in sladkorna pena. Prve so se predstavile Ana Tavčar in citrarke, ki so pod budnim očesom citrarja Tomaža Plahutnika predstavile nekaj skladb iz svojega repertoarja. Klemen Juvančič je ob spremljavi Tomaža Juvančiča zapel in zaigral nekaj otroških pesmic, Zala Svete in Veronika Lazarević sta obiskovalcem ogrela srca z premilimi zvoki flavte in kitare, sledila je predstavitev instrumenta – harmonike, kjer so Bela Szomi Kralj, Tomaž Juvančič, Luka Novak, Matijas Severhen ter Klemen Juvančič predstavili igranje na ta veseli meh. Ena harmonika je bila stara sto let in glasovno ni nič zaostajala v primerjavi z mlajšimi sestrami, le pravi mojster jo je moral vzeti v roke. Špela, Kika in Nepridiprav so obiskovalce dvignili na noge, harmonikar Luka Novak pa je vskočil namesto Neže Kolar in Hribar benda, ki so zadnji trenutek odpovedali nastop. Matijas Kapa in kapucarji, že starejši fantje so privabili še dodatne obiskovalce v Češminov park, ki so z veseljem prisluhnili glasbi.

Bela Szomi Kralj in prijatelji so spet pospravili pod streho še en festival etna in rocka, obenem pa se vsem zahvaljujejo za podporo, sponzorstvo in za šotore, ki so jih uporabljali.

Več foto utrinkov iz festival si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov