Iz Kranjske Gore v Šentjernej po državni rekord

Svetovno atletsko prvenstvo je kot dogodek leta gledalcem nudil obilo športnega užitka. Mladim nadobudnim atletom pa je bila to lepa spodbuda za delo, katerega rezultat bo nekoč morda nastop med svetovno elito.

Člani Atletskega kluba AS so se pod vodstvom trenerke Alenke Zavadlav, udeležili priprav v tradicionalni poletni bazi v Kranjski Gori. Kratke, vendar naporne priprave so mladi AS-i opravili nadvse uspešno. Zavest mladih atletov, da le trdo delo prinaša rezultat je tudi tokrat zadovoljila pričakovanja trenerke Alenke.

V sredo 21. avgusta 2013, so v Šentjerneju organizirali atletski miting, ki velja kot uvod v jesenski del tekmovanj. Tekmovanja se je udeležilo šestnajst mladih atletov in atletinj Atletskega društva AS.

V najmlajši kategoriji smo imeli tri predstavnike. Žan Vrhovnik je potrdil svojo prevlado v tej kategoriji, saj je tudi tokrat osvojil prvo mesto v teku na 60 m in metu vortexa. Takoj za stopničkami sta bila tudi David Hribar in Blaž Pernuš. Blaž je bil v teku na 60 m najhitrejši med letniki 2005.

Nepremagljiv za vso konkurenco je bil tudi tokrat Tilen Ulčar, ki je bil prvi v teku na 60 m in ob zmagi v skoku v daljino dosegel tudi državni rekord. Novo znamko je postavil točno na petih metrih (500 cm). V skoku v daljino, disciplini, kjer je bila konkurenca najmočnejša , je bil na stopničkah za zmagovalce še Maks Ulčar, ki je osvojil tretje mesto. V kategoriji U12 so nastopili v teku na 60 m in metu vortexa Jure Hribar, Sven Ulčar in Miha Strmčnik, ki so se uvrstili tik za stopničkami za zmagovalce.

V kategoriji pionirjev U14 sta nastopila Matic Ulčar v skoku v daljino in v teku na 300 m in Tomaž Stibrič v teku na 600 m. Oba mlada tekmovalca sta se trudila po najboljših močeh, a žal hitra rast fantičev je zahtevala svoj 'davek'. V teku na 600 m je nastopila Ana Strmčnik in z novim osebnim rekordom osvojila tretje mesto.

Med najstarejšimi pionirji smo imeli pet predstavnikov. Vseh pet je potrdilo dobro pripravljenost za prihajajoča tekmovanja. V skoku v višino je Juš Smole osvojil s 173 cm drugo mesto. Premagan je bil le od leto starejšega konkurenta. Klemen Ribaš je postavil nov osebni rekord na 60 m. V teku na 300 m je Anže Farkaš v močni konkurenci osvojil drugo mesto, Tim Mušič pa osmo. Naše nastope v Šentjerneju pa je zaključila Sofia Kokot z novim osebnim rekordom v teku na 600 m.

Avtor: Alenka Zavadlav; Foto: Atletsko društvo AS
Komentarji uporabnikov