Ihanska tržnica tudi letos zasijala v vsem svojem sijaju

Vsako leto Krajevna skupnost Ihan ob svojem  krajevnem prazniku že tradicionalno organizira Ihansko tržnico. Tako je bilo tudi v petek, 12. junija 2015, kjer se je zbralo staro in mlado ter prisostvovalo bogatemu programu.

Moderator Nejc Lisjak je spretno krmaril med nastopajočimi skupinami in predstavitvenimi ekipami. Že na začetku je vse zbrane lepo pozdravil predsednik Krajevne skupnosti Ihan, Janez Gregorič ter zaželel lepo popoldne ob spremljavi bogatega programa. Tako so se letos predstavili otroci Vrtca Krtek in Ihana, Otroška folklorna skupina Ihan, Ihanske Sovice, Folklorna skupina Turističnega društva Jarše-Rodica, Vokalna skupina Žive, taborniki, mlade nadobudne nogometaše NK Ihan je ob njihovi demonstraciji pokomentiral trener Anže Požonec, mladi gasilci so predstavili tri vaje ob govoru njihovega mentorja Naceta Hribarja, zaplesala je zamejska Folklorna skupina Kulturnega društva TFS Stu ledi iz Trsta, biatlonci s Klemnom Bauerjem, Čebelarsko društvo Domžale je ob petkovem dnevu čebelarjev predstavilo panj ter med, nekaj besed je spregovoril tudi novi predsednik ihanskih čebelarjev Andrej Jus. Zelo pestro dogajanje v športnem parku je popestrilo tudi lepo vreme, tako, da Ihanski gasilci, ki so bili budni čuvaji prireditve, niso imeli prenatrpan delavni urnik.

Glasbeni presežek letošnjega dogodka je bil eden najpomembnejših in najbolj priljubljenih slovenskih kantavtorjev Vlado Kreslin.

Ob koncu prireditve, ko je sonce počasi zdrselo za strehe stanovanjskih hiš, so podelili tudi plakete in pohvale zaslužnim članom Ihana. Priznanja je podeljeval predsednik KS Ihan, Janez Gregorič.

Tako so bronasto priznanje KS Ihan dobili Tomaž Vozelj, Marko Frece ter Milan Hribar za zasluženo delo na različnih področjih v KS Ihan. Zlato priznanje KS Ihan pa si je tokrat z požrtvovalnim delom v KS Ihan ter kot poveljnik PGD Ihan prislužil Branko Sojer. Športnik leta KS Ihan je letos postal Klemen Bauer ter si s tem prislužil tudi priznanje. Športni znak KS Ihan pa so letos dobili: Manca Slabanja, Eva Goropečnik ter Luka Naglič.

Vlado Kreslin je eden najpomembnejših in najbolj priljubljenih slovenskih avtorjev/izvajalcev. Skoraj ponarodelih je kar precej njegovih pesmi, nekatere pa so postale navdih za romane, celovečerne filme in diplomske naloge. V osemdesetih je deloval v rock bandu Martin Krpan, ki je prenehal z delovanjem po nastopu na ljubljanskem koncertu Boba Dylana, leta 1991. V devetdesetih letih je s svojo Beltinško bando povzročil pravi preporod slovenske ljudske/etno glasbe. Izdal je že petnajst albumov z avtorsko glasbo, nekaj pesniških zbirk, nastopal na filmu in v gledališču. Pogosto sodeluje z mnogimi domačimi in tujimi glasbeniki in avtorji. Je član Društva slovenskih pisateljev. In ker je Vlado vsestranski, je tudi letos na oder povabil Vokalno skupino Žive ter tudi mlade punce iz Ihanskih Sovic, da so z njim zapeli nekaj pesmi.

Lep dan se je tako po bogatem popoldanskem programu zaključil z dobro glasbo.

Več fotoutrinkov s prireditve si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov