Helios Sunsi so morali v prvi polfinalni tekmi priznati premoč Olimpiji

Košarkarji Helios Suns so morali v prvi polfinalni tekmi Lige Nova KBM, na gostovanju v Areni Stožice, priznati premoč domači Petrol Olimpiji s 74:60, ki je tako v polfinalni seriji povedla z 1:0 v zmagah. Druga tekma bo v ponedeljek, ob 19.00, v Domžalah.

Domžalski košarkarji so tekmo dobro odprli in bili prvih 10 minut boljši nasprotnik, na prvi malo daljši odmor pa so odšli s prednostjo štirih točk, 12:16. Nato pa je sledil (napadalni) mrk v igri Sunsov, ki več kot pol četrtine niso dosegli koša iz igre, domači pa so v teh trenutkih obrnili potek srečanja in s trojko Mihe Lapornika postavili tudi izid polčasa (33:25).

V začetku drugega polčasa je Olimpija hitro prišla do dvoštevilčne prednosti, ki so jo nato Domen Lorbek in preostala druščina brez težav zadržali do konca. Trener Heliosa, Dejan Jakara, je v zaključku tekme nekaj minut ponudil tudi najmlajši trojici v ekipi, do malce več priložnosti pa je tokrat prišel Urban Oman, ki je svoje minute dobro izkoristil in v slabih 14 minutah dosegel tudi 10 točk. Prvi strelec Sunsov je bil sicer Jure Besedić, ki je 17 točkam dodal še 9 skokov, na drugi strani se je Lorbek zaustavil pri 16 točkah.

Blaž Mahkovic.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Olimpija je že od začetka pokazala, kdo je gospodar v dvorani. V tekmo so vstopili čvrsto in agresivno, mi pa smo imeli odgovor na to le, dokler smo bili dovolj pri močeh. Vseeno mislim, da smo odigrali soliden dvoboj. Zadovoljen sem z igro nekaterih mladih fantov, verjamem pa, da lahko v naslednjo tekmo gledamo z optimizmom.”

Kot rečeno, Olimpija je s to zmago v polfinalni seriji povedla z 1:0, naslednja tekma pa bo v ponedeljek, ob 19.00, v Športni dvorani Domžale. Zaradi velikega zanimanja za tekmo, hkrati pa je zaradi gradbenih del na glavnem vhodu blagajna prestavljena na vhod F, vam priporočamo, da se v dvorano odpravite pravočasno.

Liga Nova KBM, 1, tekma polfinala (Ljubljana, 11. 5. 2018)

Petrol Olimpija – Helios Suns 74:60 (12:16, 21:9, 22:16, 19:19)

OlimpijaAndolšek Heine, Jones 4 (7 skokov), Bubnić, Lazić 7 (11 skokov), Šamanić 12 (6 skokov), Lorbek 16, Lapornik 14, Badžim 11, Rebec 3, Radulović 2, Kastrati 5, Tomić
Helios SunsPašajlić 8, Gajić 4, Klavžar 8, Fon, Bratec 1, Oman 10, Maček, Tratnik 6, Jogan, Mahkovic 6, Besedić 17 (9 skokov), Strel

Avtor: Helios Suns; Foto: Gašper Papež

 

Komentarji uporabnikov
Tagi