Helios odličen v Pokalu Spar; prek Portoroža s + 23

V prvi tekmi 4. kroga Pokala Spar so Domžalčani doma gostili Portorožane, s katerimi so imeli letos v Ligi Telemach že kar nekaj dela. Tokrat temu ni bilo tako, saj so domači skozi vso tekmo nadzorovali potek srečanja in dvigovali svojo prednost, ki je na koncu znašala 23 točk (81:58).

Do polovice prve četrtine so gostje še držali korak z Besedičem, Morino, Hrovatom, Vončino in Boltićem, potem pa so slednji s serijo 11:2 prvič resneje pobegnili (17:7), enaka razlika pa je bila tudi pred začetkom druge četrtine, ko je semafor kazal 21:11 za domače. Po petih zaporednih točkah Matica Rebca je bilo v 14. minuti tekme že 29:13, a so se gostje z delnim izidom 14:2, ki sta ga skreirala Alen Hodžić in Jan Petrovčič, približali le na -4, 33:29.

A na žalost gostujočih košarkarjev so se Domžalčani hitro pobrali, tako da je zaključek prvega polčasa in začetek drugega povsem pripadel domačim, ki so v tem obdobju z novo serijo, tokrat 16:1, prišli do vodstva z 49:30. Nato so s tremi zaporednimi trojkami udarili še Luka Vončina, Gezim Morina ter že omenjeni Rebec in tekma je bila bolj kot ne odločena. Vprašanje je bilo le, kakšna oz. kolikšna bo razlika na koncu, saj obe ekipi prihodnji teden čaka še povratni obračun. Domači so do konca zadevali predvsem z razdalje (skupaj na tekmi kar 13 trojk), gostje iz Obale pa so se kljub temu držali nekje na dvajsetih točkah zaostanka, kolikor približno je bila tudi razlika na koncu.

Za domače je Gezim Morina dosegel 18 točk in imel ob tem še 8 skokov, Jure Besedič pa je tekmo končal z dvema točkama in enim skokom manj. Na drugi strani sta največ točk za Portorož dosegla naša dva nekdanja člana, Igor Tratnik in Alen Hodžić, ki sta tekmo končala s po 12 točkami.

Zmago Sagadin, trener Heliosa: "Danes smo kar prepričljivo slavili, vendar je treba vedeti, da je to le prvi polčas. Vseeno nismo prišli do take razlike, da bi si že zagotovili napredovanje v naslednji krog. Portorož doma, ob bučni publiki, igra veliko bolje, tako da se bo treba še enkrat dobro pripravit. Jasno, močnejši bomo za Majstorovića, ki je rahlo poškodovan, več bo lahko dal tudi že Mahkovic, ki se je danes vrnil na parket, tako da, dvoboj še ni odločen, imamo pa velikansko prednost."

Konstantin Subotić, trener Portoroža: "Povsem zaslužena zmaga domačih, kar kaže tudi končni rezultat. Helios je zagotovo najmočnejša ekipa lige, imajo širok izbor igralcev, točno se ve, kaj kdo dela in že pred tekmo je bilo jasno, kdo je favorit v tem dvoboju. Karkoli drugega, kot njihova zmaga, bi bilo veliko presenečenje. Mi smo bili danes daleč od tistega, kar lahko pokažemo, do tega pa so nas pripeljali odlični domači in še enkrat jim čestitam za zasluženo zmago."

Povratna tekma bo v torek, 3. 12. 2013, ob 20.30, v Športni dvorani v Luciji, še prej pa Domžalčane, to soboto, 30.11. 2013,  v 7. krogu Lige Telemach, čaka gostovanje na Kodeljevem pri Slovanu.

Pokal Spar, prva tekma 4. kroga

Helios Domžale – Portorož

                         81 : 58 (21:11, 19:18, 21:8, 20:21)

Helios: Besedič 16 (7 skokov), Ponjavić, Marić 5, Mlakar 6, Mahkovic 2, Rebec 13, Majstorović, Radulović 2, Morina 18 (8 skokov), Hrovat 2, Boltić 6, Vončina 11

Portorož: Hodžić 12, Tratnik 12, Zagorc, Jovanović, Borse, Vujanić, Špan 5, Cvetičanin 5, Petrovčič 6, Zolotić 5, Čigoja 4, Buda 9

Avtor: KK Helios Domžale; Foto: KK Helios Domžale
Komentarji uporabnikov