Helena Testen iz Likovnega društva Mengeš prejela certifikat kakovosti za fotografijo

Zveza likovnih društev Slovenije je v projektu Zlata paleta skupaj s Kulturnim društvom likovnih ustvarjalcev Zgornje Savinjske doline GAL iz Rečice ob Savinji pripravila tematsko razstavo »Fotografija in kiparstvo«. Odprtje razstave je bilo v četrtek, 29. junija 2017, na Rečici.

V izbor za razstavo je uvrščenih 40 fotografij in 22 kipov. Član strokovne komisije magister umetnosti Zoran Poznič, je ob odprtju razstave povedal, da so umetniške fotografije, ki so razstavljene, rezultat poglobljenega dela avtorjev in izkazujejo premišljeno vsebino in pristop. Poudaril je tudi, da se te fotografije prav gotovo lahko kosajo z deli profesionalcev.

ZLDS je podelila 8 certifikatov kakovosti za fotografijo in 6 za kiparstvo. Članica našega društva Helena Testen je za svojo fotografijo na temo »Živo cvetje« prejela certifikat kakovosti, za kar ji čestitamo.

Likovno društvo Mengeš je tematski razstavi sodelovalo s 14 fotografijami, od katerih jih je 11 uvrščenih v izbor in razstavljenih. Avtorji uvrščenih so: Lojze Burja (2 fotografiji), Leonida Goropevšek (1 fotografija), Ani Karo (1 fotografija), Binca Lomšek (2 fotografiji), Barbara Rabič (1 fotografija), Anka Sodec (1 fotografija) in Helena Testen (3 fotografije).

Avtor: Binca Lomšek; Foto: Helena Testen
Komentarji uporabnikov