Gremo rolat, rolkat – gremo migat!

Ali veste, da se že tri leta in pol star otrok lahko nauči rolati. Pri štirih letih vsi že suvereno stojijo na rolerjih. Zakaj? Ker je ravno takrat tisti čas, ko je najbolj primerno, da otroke učimo koordinacijskih športov kot je rolanje, rolkanje, kolesarjenje …

Otroci so kot »gumica« in se znajo hitro prilagajati podlagam. Ko padejo, padec odlično ublažijo s svojimi instinkti ali refleksi. Najpomembnejše pa je, da se ravno v tem obdobju v malih možganih razvija center za ravnotežje. In bolj ko ga razvijamo, bolj je prilagojen. Torej več vaje v starosti štiri leta dalje je tisto, kar je resnična vrednost za celo življenje. Saj veste, tudi ko je človek star, nujno potrebuje imeti dobro razvito ravnotežje, saj se s tem lažje prilagodi raznim ledenim podlagam.

V Športno atletskem društvu Mavrica, bomo pričeli rolati in tudi rolkati. Tečaji bodo potekali na prostem in pod budnim očesom naših mentorjev. Vse otroke, ki bi se radi naučili ali utrdili znanja rolanja ali rolkanja na prostem z junijem dalje vabimo na tečaj rolanja in rolkanja. Več informacij najdete: tečaj rolanjatečaj rolkanja.

Za informacije smo dosegljivi na info@sadmavrica.si ali 031 314 870.

ŠAD Mavrica

Komentarji uporabnikov
Tagi