Gorelo v dimniku stanovanjske hiše na Škrjančevem

Danes nekaj po 14. uri je v naselju Škrjančevo pri Radomljah zagorelo v dimniku stanovanjske hiše. Na kraju požara so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, ki so požar pogasili in očistili dimniško tuljavo.

Matjaž Korošec, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, za katere je to danes že druga intervencija, zjutraj so namreč posredovali na prometni nesreči v križišču Krumperške in Virske ceste v Domžalah, nam je povedal, da so bili o dimniškem požaru v stanovanjski hiši na Škrjančevem, obveščeni danes ob 14.07 uri. Na kraj požara, na katerega so prispeli v dveh minutah po obvestilu, so se podali tudi z gasilsko avtolestvijo, požar pa so pogasili z gasilniki na prah. Na koncu so očistili še dimniško tuljavo, nabralo pa se je za polno samokolnico saj. Prav tako so dimniško tuljavo pregledali tudi s termovizijsko kamero. Lastniku so gasilci svetovali obisk dimnikarja. Na kraju požara je posredovalo šest poklicnih gasilcev CZR Domžale z dvema voziloma.

Ker je kurilna sezona v polnem teku in v izogib dimniškim požarom, je Korošec dejal, da ni odveč opozorilo občanom, da naj redno poskrbijo za vzdrževanje kurilnih naprav in strokovno čiščenje dimnikov. Saj s tem poskrbite, da je sezona kurjenja varna.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi