Gasilke Požarno obrambnega sektorja Radomlje z vajo zaključile aktivnosti pred dopusti

Včeraj proti večeru so operativne gasilke Požarno obrambnega sektorja Radomlje z vajo na podjetje A&S Jerman, zaključile z načrtovanimi aktivnostmi pred zasluženimi dopusti.

Poveljnik PGD Radomlje Borut Kaplja nam je povedal, da je k takšni skupni vaji botrovalo zanimanje članic po opravljanju del na intervencijah. So ga pa presenetile z ohranjenim znanjem, ki so si ga pridobile preko nadaljevalnega tečaja za gasilca. Kot je še povedal, dekleta niso imela niti najmanjšega problema za vzpostavitev notranjih napadov, prezračevanja ali postavitve napadalnih vodov.

Namen vaje je bil lokalizirati požar v lakirnici podjetja in preiskati prostore v katerih se v dopoldanskem času nahaja okoli 10 delavcev. 11 operativnih gasilk PGD Radomlje, PGD Homec in PGD Rova se je z zadano nalogo spopadlo brez težav. Lokalizirale so namišljen požar, preiskale in prezračile prostore.

Ob zaključku, ki je sledil v domu gasilcev Radomlje, pa so gasilke enotno dejale: ''Jeseni vajo ponovimo, v večjem številu in še bolj pripravljene!''

Avtor: Miha Ulčar: Foto: PGD Radomlje
Komentarji uporabnikov